Beste sportievelingen,

 Met spijt in ons hart  en wegens omstandigheden delen we mee dat er dit seizoen geen verslagen meer volgen.

Hopelijk kunnen we volgend seizoen weer inpikken.

 Dank voor het begrip!

Het Bestuur.

 

 

FC Westouter – SK Zillebeke       2-0

 Opstelling: Sohier – Masquelin – Maes – Dael – Buseyne – Demessemaeker (46` Fonteyne) – Suffis – Mylle – Malfait – Deraedt (72` Vanbesien) – Logie (81` Deforche Thijs)

Gele Kaarten: Dael

Rode Kaarten: Maes (35`)

De druk is van de ketel want de hoop op het eindrondeticket mag na de match op Merkem definitief vergeten worden.

Trainer Maes benadrukte wel voor deze partij dat hij het woordje eer in het voetbal nog altijd hoog in het vaandel draagt en zeker een 6 op 6 verwacht in de afsluitende matchen.

Rode lantaarn Zillebeke kwam op deze zonnige zaterdagse vooravond op bezoek in wat de laatste thuismatch voor Westouter was voor dit seizoen.

Met een gemengd gevoel keek Westouter terug op de heenmatch in Zillebeke waar het met de hakken over de sloot een felbevochten zege haalde.

Toen moest een 2-0 achterstand worden opgehaald maar vandaag zou het zover niet komen.

Na enkele minuten al was duidelijk dat FCW de best voetballende ploeg was en voluit ging voor de overwinning.

De eerste twee schuchtere pogingen strandden telkens op de bezoekende doelman.

Na een zware zaterdagavond echter werden de schutters selectief uit het geheugen van de verslaggever gewist.

Wel zagen we Logie nadien op wandel gestuurd vanop rechts.  Hij vertikte het, zoals in het begin van het seizoen, om zijn rechter aan te spreken.

Zijn kap naar de linker brak de veelbelovende aanval af en een bijgesloten verdediger kon keren.

Als we kritisch mogen zijn, dan is het leren gebruiken van de rechtervoet (of minder voet) toch een werkpunt naar volgend seizoen toe.  En zo hebben we er nog een paar lopen…

Zillebeke van zijn kant kwam niet aan het Westouterse doel.  Het enige wapenfeit qua kansen in die 1ste helft waren twee afstandsschotjes die mijlenver naast doel belandden.

Ondertussen pegelde Suffis met een fabelachtig kanonschot de deklat bijna aan diggelen na een volley.

Malfait, door de verdediging geloodst, mocht nadien alleen op het bezoekende doel afgaan.

Ware het niet dat hij afgefloten werd voor buitenspel, maar ook die verkwanselde de weliswaar geannuleerde kans door achteloos naast te schieten.

Velen kunnen het al raden; de onmondigheid voor doel zou FCW weer zuur gaan opbreken want in voetbal zit daar meestal het addertje onder het gras.

Murphy kwam er dan ook meteen aan toen één goeie bal richting hun kwieke spits achter onze verdediging werd gedropt.

Maes, nochtans vrij snel, verloor het rechtstreekse sprintduel van de vinnige aanvaller en beging een lichte trekfout.

Genoeg, en begrijpelijk voor de ref, om een rode kaart uit de achterzak te toveren voor het neerhalen van een doorgebroken speler.

Zou een rampscenario dan toch weer kunnen?

Niet echt, want trainer Maes behield zijn formatie en speelde met een man minder achterin.  Bedrijvige stofzuiger Demessemaeker bezorgde de geïsoleerde Masquelin immers veel steun als verdedigende middenvelder.

De druk op Zillebeke bleef bijgevolg behouden en een hoekschop kort voor rust leverde dan toch een verdiende voorsprong op.

Na wat geharrewar belandde het leer bij Deraedt die het overzicht behield en inlopende Buseyne de goal op een presenteerblaadje gaf.

1-0   aan de rust en toch weer met een dubbel gevoel.

Na de koffie bleef het spel aan de zwakke kant met weinig animo tot gevolg.

Zillebeke was nog niet bij machte om tijdens dat eerste halfuur druk te ontwikkelen maar daar zou het laatste kwartier verandering inkomen.

Ondertussen moeten we, wonder bij wonder, toch de rechtervoet van Logie vermelden.

Die gaf zowaar een assist toen hij Mylle voor doel afzonderde.  Mylle deed alles goed maar zag zijn schuiver onder de kont van de doelman blijven steken.

Het spel kabbelde voort en een kwartier voor tijd kwam Zillebeke eindelijk opzetten.

Zoals het een wereldgoal maakte in de heenwedstrijd, zo geschiedde ook bijna in deze partij.

Sohier zag een verre knal naast zijn doel zoeven; iedereen hield al zijn hart vast.

Dael en de bezoekende nummer twee kregen het ondertussen meermaals aan de stok en werden beiden bedankt met een geel karton.

Invaller Vanbesien besefte ondertussen dat het money time was en trachtte de voorsprong te verdubbelen.

Eerst knikte hij van dichtbij onverstaanbaar naast doel.

Iets later was het toch bingo toen hij een voorzet van Suffis, ditmaal veel accurater, in doel kopte.

Schijnbaar won hij met dit nummer een meter bier… Santé!

Boeken toe dacht men, maar Zillebeke bleef gretig.

Dael speelde nog wat met vuur toen hij zijn belager net binnen de zestien neermaaide.

Hij mocht echter zijn handjes samenvouwen want hij kreeg geen tweede geel en eveneens een penalty bleef uit nadat de ref oordeelde dat de fout net buiten de zestien gebeurde.

Verstaanbaar dus dat de bezoekers enigszins furieus acteerden.

Het kon niet anders of Dael had de ref betaald want hij vond zelfs nog tijd om het betere acteerwerk boven te halen toen hij nonchalant tijd won en zich van ‘den dommen’ gebaarde.

De schaapjes dreven bijgevolg op het droge en de feestelijke nacht kon worden ingezet.

Onze voorzitter trakteerde met cake en gebak, een bakkie werd verorberd in de kleedkamers en de supporters konden iets later meereizen om zich te bezatten in het plaatselijke jeugdheem.

Het werd wellicht voor velen een zware nacht maar de verslaggever zal het niet meer geweten hebben.

Toen die tijdens een 8-6 tussenstand in zijn voordeel, de voetbaltafel moest verlaten wegens het dubbel zien van de balletjes, hinkte hij ‘gekrukt’ naar huis.

Volgende week alweer de laatste partij van dit seizoen.  Dan trekt FCW naar het stugge Lo-Reninge.

Com’on you greens!

 

 

 

 

 Merkem Sport – FC Westouter 4-2
‘Mathematisch kan het nog’, was een spreuk die vaak bovengehaald werd toen de Rode Duivels in de jaren 2000 op zoek gingen naar een plaats op een groot tornooi. Diezelfde spreuk was tot zondag nog van toepassing op FC Westouter. Mathematisch was de eindronde nog altijd mogelijk voor de Bergjongens, maar dan moesten ze winnen op het veld van rechtstreekse concurrent Merkem Sport. Geen eenvoudige klus, want Merkem won eerder op het seizoen met droge 0-2 cijfers in Westouter. De laatste weken liep het echter wat minder bij de blauw-witten, getuige daarvan het 1-2 verlies tegen JV Lo-Reninge. Westouter bevond zich dan weer wel in een positieve flow en was al vijf wedstrijden ongeslagen. Het kon echter niet rekenen op basisspeler Jean-Paul Sohier en Bert Mylle. Doelman JP had familiale verplichtingen, terwijl Bert Mylle met een lichte verrekking aan de zijlijn moest toekijken. Ook Simon Fonteyne moest verstek geven, hij zag de renners van Gent-Wevelgem voor De Frontieren passeren. Robin Degrauwe kreeg zijn kans in doel en John Demessemaker mocht op rechts opdraven in de plaats van Mylle.
De vele rukwinden en regenbuien zorgden ervoor dat Gent-Wevelgem de geschiedenisboeken ingaat als één van de meest heroïsche edities ooit. Voor de spelers van Westouter en Merkem stond de wind echter geen synoniem voor een goede wedstrijd, integendeel zelfs. Westouter begon met windvoordeel en wist dat het veel moest scoren voor de rust. Steve Logie leek die boodschap goed begrepen te hebben, want al in de eerste minuut trapte hij op doel. De lat zorgde er echter voor dat het 0-0 bleef. Het eerste kwartier legde Westouter aardig voetbal op de mat. De bal ging goed van voet tot voet, maar Logie kreeg tot twee maal toe de bal niet voorbij de thuisdoelman. Toen hij op het kwartier alleen voor doel de bal kon binnentrappen met rechts, koos hij ervoor om nog eens terug te kappen naar zijn linkervoet en zo kon een verdediger de bal nog in hoekschop werken. Het was uitstel van executie, want op de daaropvolgende hoekschop kopte Robby Maes de 0-1 binnen. Merkem beperkte zich tot verdedigen en probeerde er af en toe scherp uit te komen. Bij de eerste counter was het meteen alle hens aan dek toen de snelle Vandamme de achterlijn kon halen en de bal voorbrengen. Gelukkig vond hij geen vrije man. In minuut 23 kreeg de thuisploeg een lichte vrije trap net buiten de zestien. De Westouternaars hadden allemaal hun mannetje uitgezocht om te bewaken, maar toch kon een Merkemspeler ongehinderd de 1-1 tegen de netten koppen. Stilstaande fases hebben Westouter dit seizoen al te veel punten gekost… De 1-1 zorgde er wel voor dat Westouter opnieuw wat dieper het gaspedaal ging indrukken. De passing werd echter wat onzorgvuldiger en uitgespeelde kansen bleven uit. Het was integendeel de thuisdoelman en de wind in de rug die de 1-2 inleidden. De doelman trapte de bal heel hoog uit, maar door wind keerde die terug richting zijn doel. Een pientere Malfait kon de bal oppikken aan de zestien en plaatste die mooi naast de doelman. Tijdens de laatste 10 minuten van de eerste helft kreeg Westouter nog voldoende kansen om de score op te drijven, maar opnieuw Logie, Santy en Suffys kregen de bal niet voorbij de doelman. Zo gingen de bergjongens rusten met 1-2.
De tweede helft had Merkem de wind in het voordeel en het kwam met aanvallende intenties uit de kleedkamers. Het leidde niet meteen grote kansen tot een hoekschop in minuut 54. Een stilstaande fase voor de tegenpartij en dan weet u het wel. Masquelin kon de hoekschop in eerste instantie nog afweren, maar in de herneming mocht kapitein Clynckemaillie volledig vrijstaand de 2-2 binnenkoppen. Het zag er lange tijd naar uit dat 2-2 de eindstand zou blijven, want beide ploegen brachten er weinig van terecht op het veld. Twee passen na elkaar geven was een hele opgave en de lange ballen van Merkem belandden heel vaak over de zij- en achterlijn. Het was bij wijlen huilen met de pet op. Tot minuut 86. Een uittrap van Degrauwe werd niet betwist op het Westouterse middenveld en een Merkemnaar kon ongehinderd oprukken richting zestien. Hij kon een medespeler bereiken en plots stond het 3-2. De groene hoop op een goed resultaat was weggevlogen… In de slotminuut werd het zelfs nog 4-2 met een verre vrije trap van opnieuw Clynckemaillie. De bergjongens moesten op die manier met lege handen huiswaarts keren en beseffen dat de eindronde pas voor volgend seizoen zal zijn.
Komend weekend mag iedereen in de luie zetel genieten van de Ronde van Vlaanderen en de week erop ontvangen we op zaterdag om 18 uur hekkensluiter SK Zillebeke. ’s Avonds is er tijd voor een feestje in de kantine en de volgende dag staat Paris-Roubaix op de agenda. Of hoe voetbal en koers toch samen kunnen gaan.
C’mon you Greens!

 

FC Westouter - SC Lombardsijde   4 - 0
FC Westouter: Sohier, Maes, Masquelin, Lefebvre (45' Fonteyne), B. Dael, Santy, Mylle, Deraedt (60' Demessemaeker), Suffis (75' Buseyne), Malfait, Logie.
FC Westouter ontmoette zondag de kustjongens van SC Lombardsijde. De parking van het Blauwepoortstadion stond dan ook gevuld met gocarts en ijscrèmekarren. De strandschoppen hadden ze thuis gelaten. Lombardsijde was vol vertrouwen na de 3-1 overwinning tegen toekomstig kampioen US Ploegsteert. In de heenmatch toonden ze zich al de betere van Westouter door afgetekend met 3-0 te winnen. De eerste helft waren de Bergjongens toen de betere ploeg, maar in de tweede helft stond maar één ploeg op het veld, met het bekende gevolg. Voor Westouter valt er nog weinig te winnen of te verliezen dit seizoen, maar de sfeer binnen de ploeg is uitstekend en ook op het veld liep het opvallend vlot de voorbije weken. Dirk Maes kon opnieuw rekenen op Robby Maes (die overigens geen familie is van de trainer) en John Demessemaeker. Robby mocht de plaats innemen van Niels Buseyne op de rechtsachter, John moest tevreden zijn met een plaatsje op de bank naar Niels en opnieuw Simon Fonteyne. Het was wellicht één van de sterkste banken van dit seizoen.
Lombardsijde begon het best aan de partij. Hun diepe spits en aanvallende middenvelder lieten meteen zien waarom ze in de heenmatch een gesel waren voor de Westouterse verdediging. In de achtste minuut kreeg Lombardsijde een vrije trap op de helft van Westouter. Lefebvre had voor de tweede keer de spits met oranje schoenen neergekegeld en kreeg meteen een geel karton onder zijn neus geduwd. De daaropvolgende vrije trap was heerlijk strak richting zestien getrapt en een aai van een Lombardsijdse speler devieerde de bal richting doel. Gelukkig spatte de kopbal uiteen op de paal. Westouter was verwittigd en prikte meteen tegen. Topschutter Logie zette goed druk in de bezoekende zestien en bracht de bal uitstekend voor. Suffis kon vrij afdrukken, maar zijn poging eindigde een half metertje over het doel van Soete, de zeedoelman. Het was de prelude van het daaropvolgende festival Suffis. Op het kwartier reageerde Malfait alert op een lange bal. Hij was sneller dan zijn tegenstander en kon alleen op doel afgaan. De laatste verdediger haalde in de zestien de noodrem boven en de scheids wees terecht naar de stip. Hij weigerde de Lombardsijdse speler echter onbegrijpelijk een rode kaart te geven. Penalty en geel was zijn verdict. Kapitein Suffis nam zijn verantwoordelijkheid en trapte de 1-0 tegen de netten. Vijf minuten later stond het al 2-0. Malfait werd gehaakt net buiten de zestien en Suffis bewees waarom hij ooit in de eerste ploeg van KFC Poperinge uitkwam. Hij krulde de bal over de muur onhoudbaar binnen. 2-0 en Westouter op rozen. Lombardsijde wist van geen hout pijlen maken en op het half uur was het opnieuw prijs. Een bedrijvige Logie schermde de bal goed af langs de zijlijn en zijn voorzet bereikte Malfait die de bal eenvoudig naast de doelman legde. 3-0 en match gespeeld. De kustjongens voerden nog voor de rust een tactische wissel door, maar veel verandering kwam er niet in het spel. Westouter hield makkelijk stand.
Net als tegen Bulskamp was de tweede helft een maat voor niets. Bert Mylle dook in de 50ste minuut uitstekend op aan de tweede paal en tikte binnen. 4-0 en Lombardsijde hing tegen de touwen. Frustratie nam de bovenhand en de bezoekers eindigden met negen. Een speler kreeg een rode kaart voor protest en nadat de drie wissels opgebruikt waren, viel nog een speler geblesseerd uit. Westouter speelde match gemakkelijk uit en boekt zo een mooie zege.
Volgend weeken wacht Merkem Sport, een ploeg met heel wat fysieke presènce. Als Westouter echter efficiënt blijft afwerken en de organisatie standhoudt zoals de voorbije weken, behoort een uitoverwinning absoluut tot de mogelijkheden.
Nog wat randnieuws: Langdurig geblesseerden Jeroen Laseure en Benedikt Vandeputte mogen de looptraining hervatten, maar komen dit seizoen wellicht niet meer in actie. Stijn Rassalle onderging twee weken geleden zijn tweede operatie en kan beginnen aan een maandenlange revalidatie. We wensen hem hierbij veel succes. Er zijn ook al drie nieuwe spelers bekend voor volgend seizoen: Joty Boeve komt over van KSK Vlamertinge, Adam Lahaye maakt de overstap van KFC Poperinge en doelman Loïc Lefever ruilt KFC Langemark in voor FCW. Hij moet het vertrek van Robin Degrauwe naar KFC Poperinge opvangen. Matthias Simoen trekt dan weer naar Sparta Dikkebus. Verder blijft de kern samen.
 C'mon you greens


WS Bulskamp - FC Westouter  1 - 4
 FC Westouter: Sohier, Buseyne (58’ Fonteyne), B. Dael, Masquelin, Lefebvre, Santy, B. Mylle, Suffis (66’ R. Mylle), Logie (74’ T. Dael), Deraedt, Malfait.Doelpunten: 2’ Logie 1-0, 15’ Malfait 2-0, 20’ Levecque 1-2, 30’ Deraedt 1-3, 36’ Malfait 1-4 Op vrijdagavond 13 maart trok FC Westouter om 20 uur naar Bulskamp.Enkel de trouwste supporters maakten mee de trip en de verslaggevers moesten door omstandigheden verstek geven. Veel hebben ze echter niet gemist, want bij de rust stond de eindstand al op het bord. De Westouterse voorlinie sneed als een mes door de slappe Bulskampse boter en na een kwartier stond het 2-0 via Logie en Malfait. Na balverlies van Buseyne kon de thuisploeg toch eens counteren en een verbouwereerde doelman Sohier moest een knap afstandsschot uit zijn netten halen. Niet getreurd, want nog voor de rust beslisten Deraedt en opnieuw Malfait de match. In de tweede helft was het van niet kunnen bij Bulskamp en van niet moeten bij Westouter. Zo bleef de 1-4 op het bord staan.

 
FC Westouter – SK Reningelst    1 – 1
 
Opstelling: Sohier – Masquelin – Lefebvre – Dael Bavo (70´ Demessemaeker) – Buseyne – Maes – Santy – Suffis – Mylle (75` Dael Tijl) – Deraedt (88` Fonteyne) – LogieGele Kaarten: Demessemaeker – Deraedt – MasquelinRode Kaarten: Maes (2xgeel)Doelpunten: Myll Het gelijkspel op Brielen afgelopen week, weliswaar gevleid, sprong bij velen in het oog.Dat Westouter wat minder goals tegen krijgt de laatste weken komt omdat de organisatie beter behouden blijft.Ook ons sluitstuk, Polle Sohier, groeit weer naar zijn betere vorm toe en zou dit ook vandaag met een goede prestatie bevestigen.Malfait keek geschorst toe en Laseure blijft hinder ondervinden aan zijn kuitspieren. Het lijkt wel de omgekeerde wereld want op Reningelst zou men beweren dat het merendeel van de supporters Westouter gezind was.Wel, vandaag, thuismatch voor FCW, zag het merendeel er rood-zwart gestreept uit.  Dit keer geen disco-bar of bengaals vuurwerk maar toch een gezellige drukte op het Blauwepoortplein.  Een derby zou geen derby zijn zonder gevechtsvoetbal.  Het zou ook geen derby zijn zonder plagerijen en akefietjes rond het veld en het zou geeneens een derby zijn zonder gele en rode kaarten.  De derby-fanaten kwamen vandaag in ieder geval aan hun trekken want dit alles zorgde voor een animatierijke pot voetbal! startte ‘berg naar beneden’ en ‘wind mee’ wat resulteerde in het meeste balbezit en druk naar voren.Reningelst zou het daar de ganse eerste helft moeilijk mee hebben want het zwalpte bij momenten dat het een lieve lust was.Het aantal slechte passes en slordigheden zou niet op één hand te tellen zijn.  Mocht men hieruit concluderen dat de ‘titel behalen’ wat te hoog gegrepen zou zijn?  De SK-supporters begrepen er niets van en stonden 45 minuten verbitterd te kijken naar hun jongens.Deraedt trok er zich allemaal niet zoveel van aan en werd door Logie knap diep gestuurd.  Big Dan vuurde zijn kanonskogel te onbesuisd over doel; waarschijnlijk was hij nog te fris zo vroeg in de partij.Op het kwartier pegelde Suffis een vrije trap naar doel.  Lust was bij de pinken maar kon niet anders dan de bal weg boksen.Iets later kon Logie iets buiten de zestien, vanuit de draai aanleggen.  Het leer vertrok hard en daalde zeer snel maar bleek toch te hoog gemikt te zijn.  Westouter bleef de druk aanhouden maar kwam niet tot superkansen waardoor de 0-0 op het bord bleef staan.Reningelst kwam niet één keer tot bij Sohier.  Éénmaal echter werd het warm, maar de groen-witte verdediging doofde de brand in samenwerkingsverband.Santy probeerde het dan met een krachteloos schot op Lust en Deraedt mocht later een voorzet vrij inkoppen.  Het inkoppen kon eveneens beter want weer verdween het leer boven de latDe brilscore zou onverdiend zijn voor FCW en erger, het zou waarschijnlijk niet volstaan om het einde van de partij te halen zonder nederlaag.Lange Deraedt besloot dan maar om voor assistman te spelen en dolde in de linkerhoek wat met Vandermarliere.  De SK-verdediger verloor de mannelijke strijd waardoor een voorzet onvermijdelijk werd.  Deraedt viseerde de tweede paal waar Mylle kwam opgedoken die het leer beheerst in de korte hoek duwde.  1-0 voor de bergjongens die eindelijk konden vieren.Een tiental minuten voor rust ging het meer om middenveldspel waardoor verder kansen uitbleven. Ondertussen, een pint of 4 ver, ‘berg naar beneden’ en ‘wind mee’ voor de bezoekers, werd de tweede helft op gang gefloten.De troepen van Maes wisten wat hen te wachten stond en voelden meteen de aanvallende bedoelingen van SK.Reeds na een vijftal minuten, eveneens de eerste echte kans voor Reningelst, werd het gloeiend heet voor het doel van Sohier.Een lang uitgesponnen aanval eindigde voorbij alles en iedereen aan de tweede paal waar de bezoekende rechterflankspeler een opgelegde kans kreeg voor een leeg doel.Onbegrijpelijk schoot die het leer pardoes tegen de onderkant van de lat.  Geef toe, na 1 kans scoren zou toch wat teveel van het goede zijn.De bergjongens werden op die manier meteen wakker geschud en staken een tandje bij.Het werd nu een kat- en muisspel met gretiger duels als gevolg.  De ref, tot dan toe goed voor 3 gele kartons, zou zijn ‘poteten’ krijgen en zou het er al bij al nog goed vanaf brengen.Westouter had toch iemand in de rangen die het derbygebeuren niet zo aanvoelde en dat merkten we dan ook in de tweede helft.Bavo liet zich een paar keer te gemakkelijk ringeloren maar ging niet over tot professionele fouten.  Zijn tegenstrever mocht bij deze uitrukken en kwam schuin voor de Westouterse goalie te staan.Sohier veegde de overhoekse schuiver met bravoure uit zijn doelmond en behoedde zijn team op die manier prachtig voor de gelijkmaker.Demessemaeker kwam Bavo vervangen en toonde meteen hoe die rechterflank aan banden gelegd moest worden.  Inkomen, geel pakken en zijn beste acties waren uitgedoofd.Sowieso bleek iedereen het wel wat moeilijker te krijgen door de opkomende wilskracht van rood-zwart waardoor de bezoekers nog een paar keer Sohier konden testen.Het was niet altijd oogstrelend wat Polle deed, maar wel zeer efficiënt.‘Berg op’ en ‘wind tegen’ waren ook het deel van de koek voor FCW en toch kreeg de thuisploeg dè mogelijkheid om het af te maken.Logie kon de bevrijdende treffer scoren op tegenaanval, maar raakte niet voorbij de grijparmen van een goed uitgekomen Lust.Feit was dat SK maar niet tot scoren kwam en de supporters besloten dan maar hun ploeg met man en macht bij te staan.Elke fase werd druk bediscussieerd door de SK-tribune en de ref moest het nu telkens ontgelden terwijl die, neutraal bekeken, het toch niet zo slecht deed.Deraedt kreeg zelfs een gele kaart en wist niet waarom.  Maes kreeg zijn tweede geel en wist misschien wel waarom… JMaar feit is dat de bezoekende supporters de ref trachtten te beïnvloeden maar dat was buiten bezoeker Candaele gerekend die kort na de rode kaart van Maes een natrap verkocht.Eigen schuld dikke bult en we gingen de slotminuten in met 10 tegen 10.We naderden het einde van de partij en 80% van de supporters had zich al verzoend met de 1-0 overwinning van FCW tot het ‘Sunday-shot’ van Van Gaal de kop opstak.Een verre vrije trap werd staalhard richting doel getrapt.  Een Reningelsts hoofd beroerde het leer en zo stond Sohier op het verkeerde been en bleef verbouwereerd achter.1-1   net voor affluiten, zonde zonde zonde!  Zelfs aftrappen was niet meer nodig.De achtste pint smaakte zuur maar toch mogen we terugkijken op een geanimeerde partij. Een gelijkspel is correct maar niemand neem vrede met het kwijtspelen van de overwinning in de laatste seconde.Toch proficiat aan de spelers voor hun inzet!Com’on you greens!

Brielen Sport - FC Westouter 0-0

Opstelling: Sohier - Buseyne - Lefebvre - Masquelin - Demessemaker - Maes - Santy - B. Dael (52' Fonteyne) - Suffys (75' T. Dael) - Malfait - Logie
Vorige week waren de Westouternaars toe aan een weekje rust. Ze konden zich op die manier helemaal opladen voor de topper tegen Brielen Sport van zondag. Brielen was nog steeds de fiere leider in vierde provinciale, maar kende de voorbije weken enkele mindere wedstrijden. Zo ging de topper tegen US Ploegsteert verloren. Westouter kon dan weer volledig bevrijd en met vertrouwen afzakken naar Brielen. Groen-wit stond op een zevende plaats en een prijs zit er dit seizoen niet meer in. Twee weken geleden wonnen de bergjongens met 1-2 bij Vleteren en trainer Maes had dus weinig reden om aan zijn elftal te sleutelen. Mylle en Deraedt stonden echter geschorst langs de kant. Hun plaats werd ingenomen door Maes (terug uit schorsing) en Bavo Dael (terug uit blessure). Dael mocht het voor het eerst dit seizoen proberen vanop de linkerflank. Demessemaker had tegen Vleteren op de linksachter immers een heel geslaagde partij gespeeld.Brielen Sport kan dit seizoen rekenen op een goede aanvalslinie. Topschutter Vandenberghe die in de heenmatch nog twee potten maakte tegen Westouter zat op de bank. Zijn plaats werd ingenomen door Heyte. Hij werd geassisteerd door de gevaarlijke heerschappen Vandenbussche en Vanderwee. Samen met aanvallende middenvelder Lucas konden ze heel wat atletisch vermogen en snelheid in de schaal werpen. De Westouterse verdediging was voorbereid op een moeilijke namiddag...Brielen strijdt nog volop mee voor de titel en begon het best aan de wedstrijd. De groen-gelen eisten de bal op, maar hun acties stokten aan het bezoekende strafschopgebied. De Brielense spitsen dachten echter alleen maar aan aanvallen en daardoor lag er heel veel ruimte op het middenveld voor de tegenaanval. Daar lag de sleutel voor Westouter om deze wedstrijd te winnen. De eerste twintig minuten van de wedstrijd maakten de bergjongens handig gebruik van die ruimte. Dael kon na tien minuten zijn linkerflank afdweilen, maar zijn voorzet ging over alles en iedereen. Even later kon Logie een hoekschop versieren. Maes maakte zich goed los van zijn tegenstander, maar zijn kopbal belandde aan de verkeerde kant van de paal. Brielen zette er een dribbel van Vanderwee in de zestien tegenover, maar Sohier ging goed plat in zijn voeten. Na 20 minuten was er een uitstekende tegenaanval van Westouter op de linkerflank. Dael zwiepte de bal voor doel en Logie kon aan de tweede paal overhoeks richting doel kloppen. Doelman Uzeel was geklopt, maar verdediger Verbrigghe haalde de kopbal van de lijn. Pech voor FCW.

Brielen nam vervolgens de rest van de eerste helft voor zijn rekening. Het won alle duels op het middenveld en Westouter ging veel te slordig om met de ruimte in balbezit. Buseyne had het niet onder de markt tegen de razendsnelle en technisch vaardige Vandenbussche. Met een individuele actie zonderde hij Vanderwee af voor doel, maar oog in oog met Sohier trapte hij naast. Daar kwam FCW goed weg en bij de rust stond het nog steeds 0-0.
De tweede helft was een potje eenrichtingsvoetbal richting het doel van Sohier. FCW kreeg nog weinig klaar en was tevreden met een gelijkspel. Logie stond vooraan op een eiland en kreeg nog weinig goede ballen. Brielen creëerde heel wat kansen, maar naargelang het einde van de wedstrijd ging dat steeds met minder overleg. De eerste open kans was voor - uiteraard - Vandenbussche. Hij slalomde door de groen-witte vereniging, maar oog in oog met Sohier faalde hij in de afwerking. Zijn knal ging een half meter over doel. Vanderwee deed zijn kunstje van in de eerste helft over en trapte opnieuw van diep in het strafschopgebied naast. Topschutter Vandenberghe was intussen in de ploeg gekomen en een kwartier voor tijd dook hij randje buitenspel op voor Sohier. De doelman toonde zich de sterkste door met een voetreflex de bal uit zijn doel te houden. Er volgden nog heel wat hoge ballen, maar uiteindelijk stond het na 90 minuten nog steeds 0-0.
Westouter slaat Brielen op die manier uit titelkoers en kan terugblikken op een goede generale repetitie voor de derby van zondag tegen SK Reningelst. De defensieve organisatie stond goed, offensief zal het beter moeten om een resultaat te behalen tegen de buren. Mylle en Deraedt zullen er opnieuw bij zijn, Malfait kreeg dan weer zijn derde gele kaart en zal geschorst vanuit de tribune moeten kijken.
C'mon you greens!

 

VKW Vleteren – FC Westouter  1-2

 Opstelling: Sohier – Masquelin – Lefebvre – Demessemaker – Buseyne – Mylle – Malfait – Suffis – Santy – Deraedt (65´ Dael Tijl) – Logie (82´ Vanbesien)

Gele Kaarten: Deraedt – Mylle

Doelpunten: Logie – Malfait

De bittere pil die de bergjongens moesten slikken tegen Alveringem werd zaterdagavond met een goeie hap ouderwetse hutsepot doorgespoeld in de FCW-kantine.

Het enige wat Westouter vandaag van de overwinning kon houden was constipatie ofwel een gebrek aan efficiëntie want het vertoon van laksheid zou na afgelopen week onaanvaardbaar geweest zijn.

 Van darmklachten was geen sprake want de groen-witte garde bleek alerter te zijn dan de tegenstander en opende al vrij snel met twee schuchtere trappen op doel.

De derde poging kwam van de voet van Deraedt na diens infiltratie links in de zestien.  Zijn schot was wel hard, maar pal op de doelwachter gericht.

Mede door de wind kon FCW druk houden op de Vleterense verdediging maar het bleek toch alweer het gebrek aan efficiëntie te zijn die roet in het eten zou kunnen gooien.

Tal van mogelijkheden deden zich voor, doch niemand was genoeg bij de pinken om alert te reageren of om koel af te werken.

Malfait verstuurde een paar prachtige inswingers op hoekschop die snel voor de pot kwamen dankzij het windvoordeel.

Een eerste maal was niemand te bespeuren ter hoogte van de penaltystip.  Een tweede maal verdween de bal ei zo na rechtstreeks in doel en de derde keer hoefde Logie vanaf de kleine rechthoek enkel te knikken maar hij slaagde er wonderwel in om de opgelegde kans toch nog over te koppen.

 

Vleteren vervolgens kon Sohier nooit in de problemen brengen want het kwam zelden aan de Westouterse rechthoek piepen.

Ex-Woesten moest het proberen op de tegenaanval want voetballen lukte langs geen kanten.

Gelukkig werden hun 2 gevaarlijkste counters teniet gedaan door goede remontes van respectievelijk Demessemaker en Lefebvre.

 

Met de wind als bondgenoot begon de tijd wel te dringen want Vleteren zou vermoedelijk sterker voor de dag komen wanneer ook zij de wind in de rug voelden.

Santy forceerde bijgevolg zijn poging en kwam niet verder dan een pover schot.

Demessemaker rukte ook eens op en verstuurde een voorzet die door één van hun verdedigers volop met zijn uitstekende ellebogen in hoekschop werd verwerkt.

Geen penalty terwijl in 1ste klasse elke ploeg hiervoor wel wordt beloond …

Suffis zorgde er dan weer voor dat de thuisdoelman alles uit de kast moest halen om de harde en opstuitende vrije trap uit zijn benedenhoek te ranselen.

Ook de meerdere inswingers van Malfait, Suffis en Santy konden door het aanvallend koppel Deraedt-Logie niet in doel worden verlengd of konden niet altijd belopen worden.

De eerste helft zorgde dus voor een dubbel gevoel: enerzijds voelde de aanhoudende druk van FCW goed; anderzijds was de 0 op de bordjes teleurstellend.

Toch probeerde Suffis vlak voor het rustsignaal toch nog maar eens een voorzet te versturen.  Logie, als een volleerde prof, controleerde de bal knap en vuurde vanaf de zestien en vanuit de draai het opspringende leer furieus naar het Vleterense doel.  De bal ging staalhard in de verste bovenhoek waardoor de o zo begeerde opener er toch kwam!  Puik!

De hamvraag in die tweede helft, om in de sfeer van de hutsepotavond te blijven, was dan ook of de 0-1 voorsprong niet te krap zou zijn?

Wel; trainer Maes werd op zijn elan bediend want het eerste kwartier van het tweede bedrijf bleek de wind wat getemperd te zijn.

Westouter profiteerde optimaal van de omstandigheden en creëerde ogenblikkelijk nieuwe druk op de thuisploeg.

Santy, in al zijn enthousiasme, zou de man worden van de afzwaaiers.  In de tweede helft mocht hij driemaal aanleggen buiten de zestien maar hij haalde niet het resultaat van zijn wondermooie doelpunt op Leke-Vladslo.  Een eerste maal viseerde hij met een afzwaaier de cornervlag.  Daarna slaagde hij er in om de zijlijn van de grote rechthoek te viseren en een derde maal bleek ook nog te wijd toen het leer ter hoogte van de zijkant van de kleine baklijn tegen de vangnetten verdween.

Vleteren kwam éénmaal opzetten met een schot naast doel.

Logie van zijn kant begon weer aan een sterke run maar na diens lange infiltratie mankeerde de kracht om een deftig schot af te vuren.

Suffis etaleerde kort nadien zijn goede passing en stuurde, net over het hoofd van hun rechtsback, Malfait in het straatje.

Malfait liet de keeper geen schijn van kant en pegelde onhoudbaar binnen.  Hopelijk kan hij met deze treffer zijn vertrouwen en aldus zijn niveau de komende weken weer opkrikken.

Zijn techniek blijft aanwezig, wat hij opnieuw liet opmerken in de 1ste helft toen hij enkele moeilijke balcontroles probleemloos uitvoerde.  Nu nog de dash en we zijn vertrokken!

De 0-2 was ook meteen de inleiding voor het aanwakkeren van de wind en van het spelniveau van Vleteren.

 

De eerste echte kans voor Vleteren kwam er, en al wie Westouter-gezind is leest best niet verder, jawel, op hoekschop! Een stilstaande fase dus…

Wat niet lukte voor FCW in de 1ste helft ging meteen goed voor de thuisploeg.  Een inswinger verraste Sohier toen die, we kunnen evengoed zeggen ‘rechtstreeks’ in doel belandde.

Met 5 man voor hem zag hij geen reet waardoor het licht beroerde leer onder de lat binnen viel.

Vleteren geloofde er weer in en met nog 25minuten op de klok zou de remonte moeten lukken.

Maar hoe je het ook draait of keert, reuzenkansen zou het niet meer krijgen wat de weergave van hun match eigenlijk illustreert.  Ze waren nooit echt bij machte om hard toe te slaan.

Éénmaal claimden ze ook een penalty omwille van een aangeschoten bal, maar boontje komt om zijn loontje want Demessemaker kreeg die ook niet in het 1ste bedrijf.

Sohier kreeg het nog één enkele keer warm maar werd bijgestaan door zijn copains.

De sobere verdediging van Westouter hield stand want Demessemaker en Buseyne speelden een slimme match.  Lefebvre stond er dan weer met zijn inzet en Masquelin stond telkens goed opgesteld.

Youngster Tijl Dael kon kort voor tijd de kers op de taart plaatsen en lukte een rush vanop rechts.  Hij haalde het tot in de grote rechthoek en vuurde een loeier af alvorens een bijgesloten verdediger hem kon verontrusten.  De keeper moest echter enkel zijn vuisten hanteren want het schot kwam recht op hem af.

De voorsprong werd behouden tot het fluitsignaal waardoor we mogen spreken van een verdiende zege.

Een weekje rust ligt in het verschiet waardoor dit misschien de ideale weken zijn om zich klaar te stomen voor de toppers tegen Brielen en aartsrivaal Reningelst.

Kunnen we de 0 op 6 uitwissen van de heenronde en eindelijk eens onze voet naast een topper plaatsen?  We hopen alvast op punten!

Com’on you greens!

FC Westouter – VV Alveringem                 0-7

 Opstelling: Sohier – Masquelin – Maes – Buseyne – Verhoest (46´ Mylle) – Santy – Lefebvre (46´ Demessemaker) – Suffis – Deraedt – Malfait – Logie (46´ Dael Tijl)

Gele Kaarten: Buseyne – Malfait – Santy - Verhoest

Rode Kaarten: Maes (2x geel)

 De verslaggever is nog te verkleumd van het koude weer om de 0-7 pandoering te beschrijven.

Stilzwijgen lijkt voor hem de beste optie.

Één ding is zeker; er werd alleszins veel zand in de ogen gestrooid van de Vleterense staff die ons FCW kwam scouten.

Volgende week  wordt dan ook een rechtzetting verwacht!

Com’on you greens!
Leke-Vlaslo – FC Westouter                 2-3

 Opstelling: Sohier – Masquelin – Maes – Deschuytter (46´ Buseyne) – Verhoest – Demessemaker (65´ Lefebvre) – Suffis – Dael Tijl (82´ Vanbesien)  – Santy – Deraedt – Logie

Gele Kaarten: Deraedt – Santy

Doelpunten: Suffis (own) – Suffis – Logie – Santy

 Westouter likte zijn wonden na een zware thuisnederlaag tegen het sterkere Keiem.

Niet de 5 tegendoelpunten voelden wrang aan maar wel de kloof, ondertussen 8 punten, met de vijfde plaats lijkt reeds gigantisch groot.

Zo weinig mogelijk steken laten vallen is nu de boodschap en de trip naar het derdelaatstgeklasseerde Leke mocht dus geenszins een probleem vormen.

Trainer Maes was wel genoodzaakt om een onuitgegeven elftal het ‘drassige veld’ in te sturen want van zijn typeploeg bleef vandaag bijna niets meer over.

Verhoest kreeg een tweede keer dit seizoen het vertrouwen op de rechtsachter en zou één van de sterkste pionnen zijn vandaag.

Debutant Deschuytter en nieuwkomer Demessemaker werden respectievelijk als linksback en verdedigende middenvelder geposteerd.

Ook youngster Tijl Dael mocht zijn duiveltjes ontbinden op de rechterflank en zou zijn streng trekken.

 FCW begon gretig aan de partij en liet een goede indruk na door meteen twee kansen af te dwingen.

Dael en Deraedt lieten elk een schuiver noteren maar hun inzet was te zwak om de doelman te verontrusten.

Leke was gewaarschuwd en besloot meteen in te grijpen door een potig, of liever gezegd ‘handig’, optreden aan de dag te leggen.

Geen twee minuten gingen voorbij of er werd wel ergens aan een groene broek of trui getrokken met een resem fouten tot gevolg.

De ref bleef maar fouten fluiten maar vond het nog niet nodig om een geel karton uit te delen na de 10de fout.

Tot overmaat van ramp waren de noppen van Deschuytter vandaag niet lang genoeg waardoor hij op de middellijn een uitschuiver maakte tussen twee bezoekers in.

Zijn opponent ging met de bal aan de haal en mocht, aangezien de rugdekking op Lowie nergens te bespeuren viel, alleen op Sohier afgaan.

Die ging nog goed plat, maar het leer verdween net onder zijn torso in doel.

Westouter was verre van aangeslagen want het drukte Leke voortdurend op de eigen helft met dank aan Deraedt die, ondanks de vele oorlogen die hij moest uitvechten, steeds in balbezit bleef.

Tweemaal was hij gevaarlijk toen hij een vrije trap in het pak, weliswaar niet krachtig genoeg, kon verlengen naar doel.  Plukballetjes voor de thuisgoalie.

Logie dan met een actie op de linkerflank die vervolgd werd met een prachtige assist op Dael.  Tijl kwam oog in oog te staan met de doelman en schoot het leer beheerst naast diens grijparmen.

Een terugkerende verdediger keerde het gevaar nog voor de doellijn.

Iets later vormde een goed genomen hoekschop van Suffis nieuw gevaar toen Verhoest, alias Jackie, alleen opdook aan de tweede paal.  De goal leek behekst want ook deze kans ging rakelings naast.

30 fouten later kreeg de Lekense nr 16 dan eindelijk een eerste gele kaart, maar enkel omdat die aan het mekkeren was.  Cruciaal voor het verdere verloop van de partij zo zou later blijken.

Suffis, tot dan toe niet echt aanvallend, kon toch eens zijn linkerhoek bereiken en zwiepte de bal à la Logie naar Logie zelf.

Ook Logie kwam oog in oog te staan met de doelman en vond zijn killerintstinct niet meteen waardoor hij dè kans van de partij op het Lekense sluitstuk mikte.

Opnieuw Suffis kon iets later een nieuwe voorzet afleveren; dit keer richting Santy die duidelijk in een nieuwe houdgreep werd gehouden.  Hij kreeg het leer nog tegen de kruising maar kreeg ook onbegrijpelijk een fout tegen terwijl hij eigenlijk een strafschop had moeten krijgen.

Groen-wit moest na een groot halfuur dan eindelijk wat gas lossen want het creëren van druk kost toch wat krachten.

Ook de bergjongens haalden nu een paar foutieve tackles boven waardoor ook Leke recht had op een strafschop.  Logischerwijs bleef die ook uit want dan zou het kot echt te klein geworden zijn.

Ze kregen daaropvolgend wel een vrije trap buiten de zestien. Sohier werd niet verontrust maar lang zou dat niet duren.

Alweer, voor de zoveelste keer, werd FCW koud gepakt op een tegenaanval toen het zelf een hoekschop mocht trappen.

Santy, niet goed genoeg opgesteld voor de afvallende bal, verloor het gevecht op het middenveld en kon de angel niet uit de beslissende counter halen.

Met twee tegen één bleek Masquelin het te gaan verliezen tot Suffis met een lange rush zijn ploegmaat kwam bijstaan door eerder op de bal te zijn dan de man die zou afwerken.

Jammerlijk devieerde Suffis het leer niet in hoekschop, maar met buitenkant rechts krulde hij de bal wondermooi over, een aan de grond genagelde, Sohier.

2-0 achter aan de rust terwijl Leke amper twee kansen liet noteren en hun eigen doelman alle eer mocht opstrijken door meerdere malen de meubelen te redden.

 Weinigen geloofden aan de rust dat een dergelijke achterstand ophalen nog mogelijk zou zijn, maar toch besloten de bergjongens met dezelfde gretige mentaliteit aan de tweede helft te beginnen.

Santy wilde wat goedmaken door meteen een speldenprik uit te delen.  Door het drassige veld kreeg zijn schuiver echter geen vaart.

Kort daarna werd Logie het straatje ingestuurd maar botste op een goed uitgekomen doelman die voor de voeten van onze vlugge spits kon ontzetten.

Suffis kreeg het leer voor zijn linker en besloot van ver, meteen op het lege doel te trappen.

Zijn owngoal werd uitgeveegd waardoor de broodnodige, snelle aansluitingstreffer op de bordjes stond.

Onrust sloop nu in de Lekense rangen maar hun trek- en sleurwerk ging onverminderd door.  Zelf tijd winnen werd reeds vroeg deel van hun tactiek.

De ref begon het eindelijk irritant te vinden en haalde nu toch meermaals een geel kartonnetje boven.

Gesel Deraedt werd ondertussen een goal ontnomen aangezien hij op een hoge bal de doelman hinderde.  Terechte beslissing.

Ondertussen kreeg Santy het aan de stok met zijn belager en een akefietje ontstond.

Santy geel, belager geel en een Lekenaar die zijn zegje kwam doen kreeg ook geel.

Supporters hadden meteen in het snotje dat hun nr 16 bij het complot betrokken was en eigenlijk naar de kant moest.  De ref viel wat uit de lucht maar besefte hoe de vork aan de steel zat toen Suffis het hem vriendelijk ging melden.

Het kantelmoment in de wedstrijd want FCW kreeg niet meer die grote mogelijkheden die het in de 1ste helft kon versieren.

Het hoeft dus ook niet vermeld te worden dat het doelpunt van Logie eerder uit de lucht kwam vallen dan dat het afkomstig zou zijn geweest van een mooi opgebouwde aanval.

Logie deed zelf het stoorwerk, veroverde het leer en knalde complexloos binnen.

Ondertussen dreigde Leke nog éénmaal met een vrije trap maar die werd over het Westouterse doel geplaatst.

Deraedt vuurde tien minuten voor tijd knap naar de rechterbenedenhoek maar een sterke Lekense keeper behoedde zijn team weeral voor een achterstand.

Vijf minuten voor tijd begonnen enkelingen zich reeds te verzoenen met het billijke gelijkspel maar Santy had tot dan toe zijn foutje nog niet goedgemaakt.

Vanop zo’n grote 20 meter vlamde hij, al zijn frustraties afschuddend, naar het Lekense doel.

Zijn schot was van prima makelij en de bijna matchredder voor Leke moest toch zijn meerdere erkennen.  2-3 voor de bezoekers en de, in grote mate, meegereisde supporters scandeerden schuchter een leuze of twee.

Een felbevochten zege, een zeer aangenaam kijkstuk en veel animo bezorgden ons voetbalhart op deze zondagnamiddag weer heel wat plezier.

 Volgende zondag wordt een nieuwe kraker afgewerkt want dan ontvangen de troepen van Maes het immer moeilijke Alveringem.

Ginds werd gewonnen op twee diefjes waardoor Alveringem uiterst gemotiveerd voor de dag zal komen.

Com’on you greens!


FC Westouter – Sporting Keiem                2-5

 Opstelling: Sohier – Masquelin – Maes – Dael Bavo – Laseure (57´ Verhoest)  – Mylle (85´ Bonte Jan) – Suffis – Lefebvre (55´ Dael Tijl) – Santi – Malfait – Logie

Gele Kaarten : Laseure – Lefebvre – Logie – Maes – Verhoest – Dael Bavo

Doelpunten: Suffis – Maes

 De deugddoende zege op Houthem moest een boost geven aan de groen-witten om door te gaan op hun elan.

Keiem, een zeer te duchten tegenstrever, werd in de heenmatch met veel geluk opzij gezet met 0-3.

Revanche zou hun deel worden en dat was vandaag het geval op een zwaar veld in een fel bevochten strijd.

 Nochtans schoot FCW goed uit de startblokken en noteerde 2 kansjes in het openingskwartier.

Lefebvre, dit maal rechtsbuiten, kreeg een uitstekende dieptebal en kon alleen op de bezoekende doelman afgaan. Hij tikte de bal echter te ver van de voet en weg was de kans.

Op het kwartier kwam meteen een koude douche voor de thuisploeg toen een vrije trap proper werd binnengestampt.

Sohier en vrije trappen; het zou vandaag geen goed huwelijk vormen want ook in de tweede helft kreeg hij er één te slikken.

Westouter begon door de achterstand wat onzekerder te acteren maar hield toch enigszins gelijke tred met de bezoekers.

Het moest daarvoor ook wat meer op de toppen van de tenen spelen door wat forser in de duels te gaan.

Dit resulteerde in 5 gele kaarten voor de bergjongens terwijl Keiem het laken naar zich toe kon trekken door enkel 2 gele kartons te verzamelen.

Grote kansen bleven zowat uit voor de thuisploeg.  Een flauw schotje van Santi was zowat het enige die de bezoekende goalie kon doen verwarmen.

Bij de rust was het nog 0-1.

 Westouter probeerde scherp uit de kleedkamer te komen, maar kreeg meteen een opdoffer te verwerken toen een Keiemnaar volledig vrijstaand een vrije trap kon binnenkoppen.

Wellicht heeft geen enkele ploeg in vierde provinciale meer tegendoelpunten op vrije trap gekregen dan Westouter dit seizoen.

De tweede helft zou er wel eentje worden om duimen en vingers vanaf te likken.

Nog meer verbeten duels, snel spel en wat meer kansen bezorgden de verkleumde supporters warme momenten in dit koude, miezerige weer.

Westouter probeerde aanvankelijk de bakens te verzetten, maar de reus in het Keiemse doel had geen moeite met de plukballen of de te verre doorsteekpasses.

Ondertussen werd Laseure genoodzaakt het veld te verlaten omwille van een scheurtje in de kuit.  Hopelijk niet te erg want de verdediging begint reeds ferm uitgedund te geraken.

Blijven gas geven was de enige mogelijkheid voor groen-wit om nog iets uit de brand te slepen en de aansluitingstreffer kwam er 20 minuten voor tijd dan eindelijk na veel gezwoeg.

Jammer genoeg kon FCW niet lang op zoek gaan naar de gelijkmaker want vrij snel werd de derde voor Keiem gepot.

Trainer Maes bleef erin geloven en joeg Robby Maes de loopgraven in. 

Beide ploegen gooiden nu alle registers open waardoor de ref een lastig slotkwartier tegemoet ging.

Keiem kreeg een twaalftal minuten voor affluiten een vrije trap net buiten de rechthoek.

Sohier stond aan de grond genageld toen hij de kanonskogel naast hem, in zijn hoek zag binnen zoeven.

Boeken toe volgens iedereen maar Robby Maes profiteerde nog van een fout inschatten van de ‘GVR’* en lukte waarschijnlijk zijn makkelijkste goal uit zijn carrière.

Het sprankeltje hoop werd vrijwel meteen uitgedoofd want ook Sohier ging een ongelukkig moment tegemoet.

Al glijdend naar de zijkant van zijn rechthoek moest hij het leer lossen om geen hands te maken toen hij buiten zijn zestienmeter gleed.

De verraste Keiemse spits kreeg zo ook de makkelijkste goal uit zijn carrière voorgeschoteld toen hij al snelwandelend de bal mocht binnenlopen.

 2-5, een zwaar verdict maar al bij al verdiende zege voor de bezoekers.

Volgende week trekt Westouter naar Leke-Vladslo.  De punten moeten er geoogst worden wil de top 5 plaats in zicht blijven.

De heenmatch werd een kraker toen in de blessuretijd de winning goal werd gescoord.  Hopelijk voltrekt hetzelfde vonnis zich deze maal wat vroeger.

Bavo Dael kijkt alvast vanaf de kant toe want hij is reeds voor de tweede maal geel geschorst dit seizoen.

Com’on you greens!

 

FC Houthem     FC Westouter   1 - 3

Opstelling: Sohier, Laseure, Masquelin, Maes, B. Dael, Mylle, Santy, Malfait, Suffys, Deraedt (85’ Bonte), Logie (65’ T. Dael)

Eerst en vooral willen we met de volledige FCW-familie iedereen een gelukkig en vooral een gezond 2015 toewensen. Het moet een jaar worden met veel, hopelijk ook sportieve, hoogtepunten.

Na de nu al legendarische zege tegen de buren uit VC Heuvelland kregen de spelers van FC Westouter twee weken winterstop. Tussen Kerstmis en Nieuwjaar kon iedereen zijn buikje rond eten, want de eerste training stond pas gepland op zondag 4 januari om 9.30 uur. Trainer Dirk Maes had zijn manschappen een pittige training beloofd, maar dat schrikte 18 dapperen niet af om af te zakken naar de Blauwpoortstraat. Ze kregen veel fysiek werk voor de voeten, afgesloten met een minivoetbaltornooi. Na de training werden de aanwezigen getrakteerd op een nieuwjaarsreceptie met picon. De een dronk iets meer dan de ander, sommigen slaagden er zelfs in om een volle picon ad fundum leeg te drinken. De sfeer zat er met andere woorden goed in.

Ook op dinsdag en vrijdag voor de wedstrijd tegen FC Houthem schuwden trainers Maes en Bultheel het fysieke werk niet. De Bergjongens moesten klaar zijn voor hun eerste wedstrijd van 2015. Dirk Maes kon voor die wedstrijd nog altijd geen beroep doen op de geblesseerden Fonteyne, Vulsteke en Buseyne. Ook de langdurig gekwetsten Rassalle en Vandeputte staan nog een tijd langs de kant. Stijn Rassalle – een van de boegbeelden van de club – ging op 29 december voor de eerste keer onder het mes. We wensen hem veel sterkte bij zijn revalidatie. Bram Bonte, Yoshi Lefebvre, Robin Degrauwe en Emiel Van Besien waren ook afwezig, zij zaten met hun neus in de boeken (althans dat hopen we toch).

Als Westouter wil blijven kans maken op een eindrondeticket, was er maar één opdracht: winnen op het veld van FC Houthem. Dat veld lag er overigens vrij goed bij, de thuisploeg had er de voorbije week niet op getraind. Tijdens de opwarming werd al snel duidelijk dat de wind een bepalende factor zou spelen in de wedstrijd. Trainer Maes hoopte dan ook om met windvoordeel te starten en opteerde voor een hoge pressing met Logie in punt van de aanval en Deraedt op tien. Mylle en Santy moesten centraal op het middenveld zorgen voor de balrecuperatie. Zij moesten het opnemen tegen de Houthemse sterkhouders Lepercq en kapitein Notredame. Vooral Lepercq was met zijn zware linkervoet een gevaarlijk heerschap. Kapitein Suffys won de toss en dus kon FCW starten met het windvoordeel.

De Bergjongens startten uitstekend aan de wedstrijd met veel druk en kansen tot gevolg. Logie en Suffys vonden de doelman op hun weg. Laseure kon op zijn rechterkant oprukken en infiltreren in de zestien. Een Houthemse verdediger zorgde er echter voor dat hij net niet kon uithalen. De druk bleef aanhouden en een knappe dieptebal van Mylle zonderde op het kwartier Deraedt af voor de thuisdoelman. Die twijfelde niet en schoof het leer onder de doelman binnen. Meteen erna volgde de reactie van Houthem. Lepercq kon Maes afschudden en uithalen. Sohier verwerkte zijn doelpoging mits enige moeite in hoekschop. Het was echter uitstel van executie, want op de daaropvolgende hoekschop verloor Laseure het kopduel aan de eerste paal en kon een thuisspeler de doorgekopte bal in doel verlengen. 1-1 en alles te herdoen. Westouter was echter niet aangeslagen en ging meteen weer op zoek naar de voorsprong. We noteerden afstandsschoten van Sufffys, Santy, Malfait en Logie. In minuut 25 was het opnieuw raak. Logie dribbelde door het hart van de Houthemse defensie en trapte de bal staalhard in het dak van het doel. De troepen van Maes wisten echter dat 1-2 een krappe voorsprong zou zijn aan de rust en dus bleef de ploeg aanvallen. Een ijzersterke Deraedt vocht keiharde luchtduels uit met zijn tegenstanders. Zijn nek – die nochtans niet zo dik is – kreeg het hard te verduren door de vele ellebogen die hij moest incasseren. Regulator Mylle zaaide dood en vernieling in de zestien met zijn gemeten vrije trappen, maar het was telkens net niet voor FCW. Santy kreeg helemaal vrijstaand een unieke kans, maar zijn kopbal belandde aan de verkeerde kant van de paal. Dael kon zijn vluchtschot dan weer niet laag houden en even later deed Santy net hetzelfde. Houthem reageerde met opnieuw een trap van Lepercq, waar Sohier de bal in twee tijden kon klemmen. De thuisploeg leek de rust te halen met een 1-2 achterstand, maar dat was buiten Laseure gerekend. In de laatste minuut van de eerste helft verstuurde Mylle opnieuw een vrije trap in de vijandelijke zestien. Een thuisspeler kopte de bal weg en die botste voor de voeten van Laseure. Hij twijfelde niet en trapte met een lage volley de 1-3 in de korte hoek binnen. Zo kon Westouter met iets geruster gemoed gaan rusten.

Trainer Maes stuurde tijdens de rust tactisch een en ander bij. De ploeg was voorbereid op een storm van Houthem. De potjes van de Waalse spelers liepen tijdens de rust echter over en het gevolg was dat kapitein Notredame in de kleedkamer mocht blijven. Twee minuten na de herneming draaide Mylle – zoals in zijn goeje ouwe tijd – razendsnel weg van Lepercq die zijn voet liet hangen. Mylle kermde het – al dan niet met wat theater – uit van de pijn en Lepercq kon met zijn tweede kaart gaan douchen. Het moet daar gezellig geweest zijn met z’n tweetjes in de Houthemse kleedkamer. Het zorgde ervoor dat Westouter nog meer ruimte kreeg om te counteren en de bevrijdende 1-4 te scoren. Houthem probeerde het met lange ballen, maar het verdedigende duo Masquelin – Maes gaf geen krimp. Even leek het nog spannend te worden toen Mylle op eigen helft dom balverlies leed. Hij moest een fout maken net voor de zestien en de Houthemse vrije trap belandde bovenop de lat. Verder dan wat schamele pogingen zou de thuisploeg echter niet meer komen. Westouter was heer en meester en creëerde nog tal van kansen om de score op te drijven. Santy en Mylle vonden de doelman op hun weg en de ingevallen Tijl Dael kreeg tot drie keer toe een goede kans aangeboden. De thuisdoelman besloot echter dat drie tegendoelpunten voldoende was en op die manier boekte Westouter een mooie 1-3 zege. Het springt nu over Lombardsijde naar de zesde plaats.

Volgende week komt het één plaats hoger gerangschikte Sporting Keiem op bezoek. Om daar een goed resultaat te behalen zal de glansprestatie van tegen Houthem minstens geëvenaard moeten worden.

C’mon you greens!

VC Heuvelland – FC Westouter                1-2

 Opstelling: Sohier – Vanbesien (72` Mylle Robby) – Fonteyne (46` Bonte) – Dael Bavo – Laseure – Maes – Malfait – Suffis – Santy – Deraedt (81` Deforche Thijs) – Logie

Gele Kaarten: Santy

Doelpunten: Logie – Sohier

Met het felbevochten punt van afgelopen week op zak, konden de kopjes weer wat naar omhoog.

Heuvelland zou dus voor de bijl gaan maar iedereen besefte dat er snel gescoord moest worden om niet aan paniekvoetbal te moeten doen.

Santy nam de plaats van Bert Mylle in als spelverdeler en Vanbesien werd centraal in de verdediging geposteerd ter vervanging van Masquelin.

Lefebvre was geelgeschorst.

Westouter moest dus snel op zoek naar het openingsdoelpunt en nam meteen de partij in handen.

Quasi de ganse match had het veldoverwicht maar tot grote kansen komen bleek vandaag een probleem te zijn.

Al meteen dreigden Suffis, Maes en Santy, maar het trio stuurde hun schoten naast het doel.

Een verre vrije trap werd op het kwartier door Deraedt in doel gekopt maar de ref zag buitenspel waardoor het feest niet doorging.

Na een halfuur spelen had Heuvelland nog geen voet op de Westouterse helft gezet tot thuistrainer/speler Caignie een verre vrije trap hard in de handen van Sohier schoot.

Logie kreeg kort daarna de bal centraal in de zestien en kon, in zijn ondertussen gekende stijl, wegdraaien en scoren.

De 0-1 kwam er dan toch waardoor iedereen bevrijd leek, maar dat was echter schijn.

FCW haalde nu zelf het tempo uit hun spel waardoor de thuisploeg beetje bij beetje in de wedstrijd kwam.

VC kwam een tweede maal piepen en na geharrewar rond de zestien loste één van hun middenvelders een zwaar schot.

Sohier moest alles uit de kast halen om het leer vanonder zijn lat te ranselen.

Een verwittigd man is er twee waard, maar nog had Westouter zijn lesje niet geleerd.

Heuvelland kreeg eveneens een verre vrije trap die achter de verdediging werd gedropt.

Onze verdedigers gingen amper in duel en Sohier bleef aan de lijn genageld waardoor een attente roodhemd van dichtbij mocht binnentikken.

1-1   en alles te herdoen.  Ongeloof leefde bij de bezoekers die heer en meester waren maar toch het deksel op de neus kregen.

De tweede helft zou soelaas moeten brengen maar die was niet om aan te zien.

Westouter bleef wel druk houden op Heuvelland maar geraakte nu zelfs niet meer in de zestien.

De enige echte actie kwam van Malfait die Suffis bediende op het strafschopgebied.

Suffis kwam aangerend en poeierde, in de volley, de beste kans van FCW op de bovenkant van de lat.

Enkel Santy probeerde het nog tweemaal met enkele afstandsschotjes, maar die waren niet gekadreerd.

Tot overmaat van ramp kreeg Heuvelland de beste kans van de partij om op voorsprong te komen. 

Hun linkerflank schoot onbegrijpelijk van dichtbij naast waardoor de bergjongens met de schrik vrijkwamen.

De match kabbelde dan maar verder want ook de ingevallen Robby Mylle en Thijs Deforche konden de bakens vanaf hun flanken niet verzetten.

Iedereen verzoende zich al met het gelijke spel want niemand geraakte voorbij de Heuvellandse afweer.

Vlak voor tijd kwam de kerstman dan toch met een cadeau toen Sohier een vrije trap mocht nemen in het midden van zijn eigen speelveld.

Hij pegelde het leer uit tijdsnood zo hard hij kon naar voor.  Het leer leek iedereen voorbij te gaan want de Westouterse spitsen stonden te veraf.

De lokale goalie kwam gezwind uit maar verkeek zich totaal op de botsende bal die hoog over zijn hoofd in doel verdween.

Sohier werd zo de held van de groen-witten die op een uiterst zeldzame manier zijn ploeg de overwinning bezorgt.

Een partij met een wrange smaak maar een zoet einde.

Trainer Maes haalt er twee weken de broeksriem af waardoor iedereen zorgeloos de feestweken in kan duiken.

Volgens geruchten wordt de eerste training hervat op zondag 4 januari.

Hopelijk doet de rust hen goed om zo het nieuwe jaar in te zetten met een klinkende overwinning.

We wensen al onze lezers prettige feestdagen!

Com’on you greens!
FC Westouter – US Ploegsteert               1-1
Opstelling: Sohier, Laseure, B. Dael, Masquelin, Maes, Lefebvre, Logie (74’ T. Dael), Mylle, Deraedt (55’ Busschaert), Suffis, Malfait.Gele Kaarten: -

Rode Kaarten: Lefebvre (2x geel)

Doelpunten: Suffis
Een week na het pijnlijke verlies tegen de jeugdige bende van JV Lo-Reninge moesten de troepen van Dirk Maes het thuis opnemen tegen US Ploegsteert, de nummer twee in het klassement. In de heenwedstrijd speelde Westouter een goede wedstrijd tegen de Waalse ploeg, maar het ging uiteindelijk met 4-1 de boot in. Dat scenario wilden de groenwitten nu absoluut vermijden. De thuisploeg was in elk geval gewaarschuwd, want een week eerder had Ploegsteert nog schietoefeningen gehouden tegen VC Heuvelland met een droge 10-0 tot gevolg.
Trainer Maes kon op de linksachterplaats opnieuw rekenen op Bavo Dael die terugkeerde uit ziekte. Jeroen Laseure verschoof op die manier naar de rechtsback na het uitvallen van Niels Buseyne met een hamstringblessure. Ook Glen Malfait en Kristof Deraedt keerden terug in de basis, Niels Santy moest geschorst toekijken vanuit de tribune.
De wedstrijd begon rampzalig voor Westouter. Ploegsteert ontwikkelde van bij de start een heel hoog tempo en zette veel druk. Het groenwitte middenveld kreeg geen voet aan de grond. Doelman Sohier moest zich al heel snel onderscheiden toen de Waalse linkeraanvaller in de rug van Laseure opdook en alleen op doel kon afgaan. Sohier kon echter gepast tussenkomen. Ploegsteert begon met windvoordeel en verstuurde enkele goede lange ballen over de Westouterse verdediging. Hun snelle aanvallers wisten daar wel raad mee, maar hun afwerking liet het afweten. Op het kwartier was het echter toch raak voor Ploegsteert. Kapitein Doolaeghe mocht ongehinderd een vrije trap in doel koppen. Het zoveelste tegendoelpunt voor FCW op een stilstaande fase dit seizoen.

Na het openingsdoelpunt ging de Waalse storm wat liggen en kon Westouter beginnen denken aan aanvallen. Logie trapte de eerste kans in de handen van de doelman. Enkele minuten later haalde hij knap de achterlijn, maar zijn voorzet kon geen medemaat bereiken. Op het halfuur lukten de bergjongens dan toch de gelijkmaker. Logie speelde Malfait vrij op de rand van het strafschopgebied. Die zette zijn man in de wind, haalde de achterlijn en legde terug op Suffis die de bal in de verste hoek plaatste. Een aanval uit het boekje (van trainer Maes). De wedstrijd ging nu goed op en neer met hoog tempo en kansen aan beide zijden. De grootste kans was nog voor Ploegsteert net voor de rust. Dael leed, gehinderd door het felle zonlicht en te laat gecoacht door zijn teammaats, knullig balverlies en zijn tegenstander kon alleen op Sohier afstormen. Hij omspeelde handig de doelman, maar trapte vervolgens de bal naast het lege doel. Zo gingen beide ploegen thee drinken bij een 1-1 tussenstand.

Westouter kwam na de pauze het best uit de kleedkamer. Deraedt knokte voor elke bal en won veel duels tegen hun verdedigende middenvelder. Na 50 minuten was zijn pijp echter uit en kwam Flor Busschaert in de ploeg. Duelkracht en gestalte eruit, snelheid erin. De wissel bleek na vijf minuten bijna te lonen. Logie speelde zijn nieuwe spitsbroeder vrij in het strafschopgebied, maar Busschaert trapte met zijn rechtervoet los naast de bal. Aan de overzijde kon spits Da Costa één keer ontkomen aan zijn rechtstreekse bewaker Maes, maar ook hij vond doelman Sohier op zijn weg. Da Costa scoorde tegen Heuvelland nog zes van de tien doelpunten, maar Robby Maes bewees nog maar eens dat hij een van de beste verdedigers van de reeks is.
De thuisploeg voetbalde goed mee met de technisch sterke tegenstander en kon nog enkele keren dreigen via Logie, Suffis en Busschaert. Een kwartier voor tijd zette Ploegsteert een slotoffensief op met veel lange ballen in het groenwitte strafschopgebied. FCW kwam onder druk te staan en moest vijf minuten voor tijd met tien verder nadat Lefebvre een terechte tweede gele kaart kreeg. Hij zal er volgende week tegen Heuvelland niet bij zijn. Er volgden nog enkele hete standjes voor het doel van Westouter, maar uiteindelijk hield de ploeg stand.

De bergjongens mogen tevreden zijn met een felbevochten gelijkspel op een zwaar veld tegen een sterke tegenstander.

Tegen VC Heuvelland mist trainer Dirk Maes heel wat kernspelers. Lefebvre is geschorst, Busschaert liep een spierscheur op, Bert Mylle en Masquelin trekken naar Engeland om een wedstrijd bij te wonen tussen een middenmoter en een subtopper en ook Tijl Dael bevindt zich in buitenlandse oorden.

Com’on you greens!FC Westouter – JV Lo-Reninge 0-1

 Opstelling: Sohier – Masquelin – Maes – Lazeure – Buseyne (10` Dael Tijl) – Lefebvre – Suffis – Santy – Mylle Bert – Busschaert (75` Mylle Robby) – Logie

Gele Kaarten: Santy

 De kopzorgen van Dirk Maes bereiken stilaan een hoogtepunt want het aantal afwezigen begint aardig door te wegen op het elftal.

Er werd deftig gesnoeid in de ploeg die verleden week won op Zillebeke.

Bonte is vandaag geschorst en de ziekenboeg dikt aardig aan.  Fonteyne en Malfait sukkelen met een spierblessure, Deraedt heeft last aan de knie en ook Bavo Dael melde zich ziek voor deze partij.

Na amper tien minuten zou ook Buseyne de strijd moeten staken met irriterende hamstrings.  Tijl Dael werd bij deze, met een positieve prestatie tot gevolg, als rechtsback ingebracht.

Masquelin, Lazeure, Lefebvre en Busschaert kregen de kans zich te bewijzen en legden eveneens een positieve test af.

 Trainer Maes legde er vrijdag nog eens de pees op om een gretige groep aan de aftrap te krijgen.

Zijn doelstelling lukte want FCW schoot het best uit de startblokken.

Busschaert was na een lange sprint op rechts sneller dan zijn belager en kruiste knap naar de mee opgerukte Suffis.

Die kapte naar binnen en schoot hard, maar te centraal op doel waardoor de doelman kon keren.

Ondanks de goede start van Westouter, kwam ook Lo-Reninge in de partij en zette zijn voet naast dat van de bergjongens.

Beide ploegen speelden met veel vaart waardoor het kijkstuk aangenaam werd.

De bezoekers knutselden ook enkele kansjes in elkaar maar Sohier werd niet echt op de korrel genomen.

Toch was dit een teken aan de wand dat Lo-Reninge stilaan de bovenhand haalde en een eerste doelpunt niet lang meer op zich zou laten wachten.

Een onoplettend  moment in de groene verdediging zette twee bezoekende spelers voor doel.  De voorzet werd dan ook gemakkelijk in doel verwerkt.

0-1   voor de bezoekers, die gretig bleven voetballen en de kansen afdwongen om verder uit te lopen.

De thuisploeg geraakte nu niet meer bij het Reningse doel en moest de wet van de sterkste ondergaan.

Hun aalvlugge spits begon te wegen op de thuisverdediging en schoot na een knappe infiltratie rakelings naast.

Ook Sohier moest nog eens vol aan de bak om een tweede tegendoelpunt te vermijden.

Logie kon voor rust nog éénmaal antwoorden met een schuchter kruisschot die gemakkelijk werd ontzet.

 Na de koffie was het Lo-Reninge dat op zijn elan doorging.

De eerste tien minuten zorgde het voor enkele gevaarlijke fases en dwong Sohier tot een prima parade die het leer, dat richting bovenhoek werd gemikt, uit zijn doel ranselde.

Een kwartier later was het evenwicht zo goed als hersteld en Westouter kon beginnen aan de nooit aflatende druk.

Santy opende met een afstandsschot dat over ging waarna Logie iets later de doelman viseerde.

Geleidelijk aan kwam FCW op toerental en dwong de bezoekers constant tot het verdedigen van de voorsprong.

Trainer Maes had toen al zijn 4-4-2 omgeschakeld naar een 4-3-3, wat zorgde voor nog meer druk.

We noteren een viertal kansen van verschillende bergjongens, maar telkens stond het bezoekende sluitstuk of een Renings been in de weg.

De thuisploeg kwam maar niet tot scoren en Robby Maes werd in de laatste tien minuten dan maar diep in de punt gedropt.

Lo-Reninge wist geen blijf meer met het aanvalsgeweld en kwam in die tien minuten amper één maal over de middellijn.

Maes, als targetman, kreeg dé mogelijkheid om te scoren maar wederom werd zijn schot vanaf de penaltystip afgeblokt.

Hoe zeer Westouter ook probeerde, de driedubbele gordel hield stand.  Er werd bij momenten zelfs geen bezoekende spits meer gesignaleerd.  Iedereen verdedigde de 0-1 voorsprong.

Lo-Reninge lukte in zijn opzet en grist zo de drie punten mee naar Vleteren.

Sneu voor de bergjongens, die zich allemaal dubbel hebben geplooid en zeker een punt hadden verdiend.

Er valt echter niemand iets te verwijten, het enige dat ontbrak was de power in de zestien om de klus te klaren.

Al bij al hoopgevend om volgende week Ploegsteert partij te geven, reeds de eerste terugwedstrijd van dit seizoen.

Kunnen we revanche nemen voor het onverdiende verlies dat daar geleden werd?

Com’on you greens!

 

SK Zillebeke – FC Westouter      3-4

 Opstelling: Sohier – Bonte (81` Lefebvre) – Fonteyne (20` Laseure) – Dael – Buseyne – Mylle – Malfait – Suffis – Santy – Deraedt (66` Busschaert) – Logie

Gele Kaarten: Fonteyne – Malfait – Bonte

Doelpunten: Suffis (pen) – Buseyne – Suffis (pen) – Malfait

 De bergjongens moeten dringend een andere weg inslaan willen ze voeling houden met de subtop.

Rode lantaarn Zillebeke kwam dan ook op een goed moment om de batterijen weer op te laden.

De vijverjongens hadden de week voordien wel Ploegsteert met verstomming geslagen door een gelijkspel uit de brand te slepen.

Vandaag wilden ze die lijn doortrekken en zouden ze Westouter met een enigszins wrang gevoel huiswaarts sturen.

 Westouter begon het best aan de partij en opende met drie goede kansen.

Al vlug kwam Buseyne geïnfiltreerd vanuit zijn back-positie maar schoot het leer met links te zwak in de handen van de keeper.

Logie mocht daarna op snelheid doorgaan en kreeg dè mogelijkheid om van dichtbij de score te openen.

Hij vergat zijn rechtervoet en kapte onnodig voor zijn linker waardoor de actie strandde bij een teruggekeerde verdediger.

Even later mocht Santy het proberen maar het veld belette hem om hard af te drukken.

De openingstreffer kwam er niet en het onwaarschijnlijke gebeurde wanneer een Zillebeekse youngster de bal van ver complexloos op zijn slof nam.

Een aan de grond genagelde Sohier zag de bal over zijn hoofd in de verste hoek vallen.  Vanuit het niets stond het 1-0 voor de thuisploeg.

Westouter panikeerde niet echt en besloot om verder te doen zoals het bezig was.

Deraedt kon ondertussen een penalty gekregen hebben toen die hard in de rug werd geduwd tijdens zijn kopbalpoging.

Vijf minuutjes nadien werd de paniek wel aangewakkerd toen Zillebeke een individuele actie op de rechterflank lukte.

Mylle hapte te vroeg waardoor zijn belager verder kon oprukken en een beslissende center verstuurde.

De aangever vond knap zijn ploegmaat die er met zijn hoofd, overhoeks, 2-0 van maakte.

De bezoekers konden het niet slechter treffen, anderhalve kans voor de thuisploeg en 2-0 achterkomen.  Trainer Maes moest toen ook al vroeg Fonteyne wisselen omwille van een spierblessure.

Slordig, overhaast en zonder overleg zette Westouter zijn wedstrijd verder.

Toch slaagden de groenen er in om kansen af te dwingen.  We kunnen opnieuw, zoals de wedstrijd begon, drie grote mogelijkheden optekenen.

Malfait, geposteerd op de kleine rechthoek, ontving het leer met rug naar doel.  Technisch verfijnd nam hij aan, wipte op en legde aan in de draai.

Zijn schot was minder dan zijn actie en werd naast geplaatst.

Hij besloot nadien de actie van Logie te kopiëren.  Hij mocht alleen op doel en vergat eveneens zijn rechter te gebruiken.

Zonde, spitsen die hun mindere voet als een handicap zien, terwijl net daar de kracht van de verrassing ligt.

Reeds vijf kansen werden de nek omgewrongen toen Buseyne zijn tegenstrever te kijken zette in de zestien.

Hij werd gehaakt waardoor Suffis, iets voor rust, de penalty staalhard mocht omzetten. 

De gelijkmaker kwam er snel nadien; toen weeral Buseyne bij de pinken was en goed gevolgd, voor een afwachtende goalie, binnentikte.

 De Westouterse aanhang was enigszins geschrokken van het spelverloop in die eerste helft maar had goede hoop op een overwinning.

Zo geschiedde ook want FCW ging verder op zoek naar een volgend doelpunt.

Aanvankelijk kwam het niet tot grote kansen maar het behield wel overwicht.  Deraedt  probeerde het, als derde linksvoetige, wèl met zijn rechter en haalde er bedeesd een hoekschop uit.

Een ingevallen Busschaert had de grootste kans om de voorsprong te bewerkstelligen maar schoot hard op een attente thuisdoelman.

Malfait besloot dan maar de kogel door de kerk te schieten en vuurde in de vlucht een loeier af vanop zo’n 20 meter.  De bal zoefde onderkant lat tegen de netten.

Iedereen hoopte nu op een inzinking van de thuisploeg maar ze bleven van zich afbijten.  Bonte miste zijn controle en trok zijn tegenstrever, die met de bal aan de haal ging, vervolgens tegen het canvas.  Velen waren overtuigd van de rode kaart, die terecht zou zijn, maar de ref trok amper geel.  Trainer Maes haalde, om verder onheil te voorkomen, meteen Bonte van het veld.

FCW bleef gelukkig met elf en toen werd Logie na een actie duidelijk in de rug geduwd door zijn belager.

De bal ging een tweede keer op de stip en good old Suffis knalde opnieuw overtuigend binnen.

Klus geklaard dacht iedereen, maar dat was buiten Zillebeke gerekend.  Opnieuw pakten ze uit met een prachtig doelpunt.

Een center werd wederom met het hoofd knap in doel verwerkt.

De zenuwachtigheid gierde nu uit alle kelen en de laatste minuten werden nog spannend afgewerkt.

Aan de stand veranderde niets meer waardoor Westouter de drie punten meenam naar Heuvelland.

 Voor de supporters een leuke avondmatch maar voor de spelers een match vol adrenaline.

De troepen van Maes kunnen tevreden zijn met het gelijkspel, maar minder met de manier waarop.

Hopelijk sluipt er niet nog meer twijfel in de groep want volgende week zal er weer stevig geknokt moeten worden tegen het nooit aflatende Lo-Reninge.

Com’on you greens!

FC Westouter – Merkem Sport      0-2

 Opstelling: Degrauwe – Bonte (80´ Buseyne) – Fonteyne – Dael – Suffis – Maes – Malfait – Santi (70´ Vulsteke) – Mylle – Deraedt – Logie

Gele Kaarten: Bonte – Dael – Maes – Fonteyne – Deraedt – Degrauwe

 Westouter moest vandaag eindrondekandidaat Merkem bekampen.  Het beschikt over enkele goede voetballers maar hun grootste wapen is de kracht die ze uitstralen.

Met een vijftal torens in de ploeg zijn ze sterk op standaardfases en dat is  nu net wat Westouter vandaag zou nekken.

De thuisploeg moest het doen zonder de geschorste Sohier waardoor Degrauwe voor de eerste maal dit seizoen mocht starten.

Trainer Maes opteerde opnieuw voor een 4-4-2 wat de bergjongens blijkbaar beter afgaat.

Als verrassing posteerde hij Suffis op de rechtsback, die het naar behoren deed.  Bonte speelde in de plaats van Robby Maes, die dan weer een rij vooruit schoof en Mylle hierdoor het nummer 10 kreeg opgespeld.

 De kopjes leken bij FCW weer fris te zitten want de eerste tien minuten had het veldoverwicht.  Kansen bleven uit.

Merkem hield stand en kwam na een kwartier een paar keer opzetten.  De eerste vrije trap vormde meteen gevaar maar één van de Merkemse torens knikte over doel.

Degrauwe, die last had van zijn bil, kon niet vanaf de grond uittrappen.  Gelukkig kon hij spelen en deed dit vandaag secuur door attent mee te denken.

Een paar keer kwam hij gepast uit en was ook klemvast in zijn tussenkomsten.  Jammer genoeg kon hij niet veel doen aan de twee tegengoals die hij vandaag te slikken zou krijgen.

De eerste kwam al vrij vroeg toen een tweede stilstaande fase wederom vrij werd ingekopt.  Hij werd tegenvoets gepakt en Westouter kon achtervolgen.

Die goal deed de groen-witten geen deugd want het volgende kwartier zou zeer moeilijk verlopen.

Een Merkemnaar kon zich al te gemakkelijk door de verdediging slalommen maar besloot net naast de buitenkant van de paal.

Iets later kwam nog een afgeblokt schot en twee afstandsschoten naast het doel.

Merkem verdiende de 0-2 maar vergat het af te maken.  Westouter kon zich op die manier weer in de wedstrijd knokken en Deraedt kreeg een puike mogelijkheid op voorzet van Suffis.

Met zijn linker richtte hij zijn schot in één tijd op de doelman.  Hier was meer mee te doen.

Logie, die het wat moeilijker heeft de laatste weken, mocht het ook nog eens proberen na een mooie actie.

De combinatie van zijn snelheid, druk van de tegenstander en een scherpe hoek met de bal maakte het moeilijk om kracht te zetten.  De boomlange doelman kon daardoor nog keren en in de herneming bracht hij weer redding.  We noteerden voor de rest nog een pover schotje van Santi, die het vandaag ook moeilijker had met het beukwerk van de tegenstander.

 

De tweede helft zou even aangenaam zijn als de eerste, met nòg meer animo.

Animo dat er kwam door het geleverde spel, maar evenzeer omwille van bekvechterij en scheidsrechterlijke beslissingen.

Alle respect voor Merkem, dat een stevig geheel is, maar de manier waarop ze mekkerden en de ref bespeelden was er bij momenten echt over.

Vanaf het begin sakkerden ze telkens met vijf spelers tegelijk bij elk contact of discutabele fase met hun trainer voorop.

Westouter bleef misschien te kalm hierin want de ref bleek veelal de kant van de bezoekers te kiezen.  Merkem kwam weg met 1 gele kaart terwijl Westouter er maar liefst zes om de oren kreeg.

Deraedt kreeg bijv geel nadat hij na een fluitsignaal nog de bal beroerde.  Merkem werd hierin tot drie keer toe vrijgesteld toen ze net hetzelfde deden.

Verhaal halen bij de scheids door Dael en Degrauwe leverde voor groen-wit ook geel op, terwijl de blauwen wel constant theater mochten verkopen.

Soit, het geleverde spel dan, want daar viel ook wat over te zeggen.

De partij ging gezwind op en neer met verbeten duels tot gevolg.  Merkem opende met de eerste kansjes maar Degrauwe ondervond geen problemen.

Op het uur mocht Logie vanop rechts moederziel alleen op de bezoekende doelman afstevenen.  Hij kon niet meer missen, maar het veld besliste daar anders over.

Net toen hij wou afdrukken botste het leer tot op kniehoogte en lobben was de enige mogelijkheid die hem nog restte.  Een vent van 2 meter lobben is moeilijk en de grijpgrage handen klemden de bal.

Westouter bleef aandringen maar de reuzekansen bleven uit.

Een kwartier voor tijd verloor Malfait, die een onmogelijke dribbel inzette, naast de zijlijn het leer en Fonteyne moest een fout begaan net buiten de zestien.

De tweede vruchtbare vrije trap was aangebroken.  De bal werd aan de eerste paal simpel binnengetikt.  De Merkemnaars konden kiezen want er verschenen twee spelers ongedekt voor doel.

Die stilstaande fases blijken een pijnpunt te zijn voor de bergjongens want vele malen worden ze er koud op gepakt.

Tot diep in het slot bleven de troepen van Maes jagen op de aansluitingstreffer.  Robby Maes was er nog het dichtst bij met een harde buffelstoot op hoekschop van Malfait.

De bal zoefde over de lat.    Merkem kon de klus helemaal afmaken, maar vergat dit toen hun doorgebroken spits het leer te ver van de voet deed springen.  Het bleef 0-2.

 

Met vier verliespartijen in vijf matchen, kunnen we moeilijk tevreden zijn.  Het eindrondeticket is weer wat verder weg.

Hoopvol was weer de vechtlust die vandaag tentoon werd gespreid, op dit elan moet de ploeg verder.

Volgende week trekken de bergjongens naar rode lantaarn Zillebeke.  De partij wordt op zaterdagavond gespeeld.

Com’on you greens!

 


 SC Lombardsijde - FC Westouter  3-0
 
Opstelling: Sohier - Maes - Fonteyne - Dael - Bonte (70` Laseure) - Buseyne (70` Masquelin) - Mylle - Suffis - Malfait - Vulsteke (55` Santi) - Logie
Gele Kaarten: Fonteyne
 
Omwille van wapenstilstand trainde Westouter deze week éénmalig met als bedoeling fris naar kustploeg Lombardsijde te trekken.  Masquelin maakte, na een voetblessure, zijn wederoptreden als invaller.  Trainer Maes liet ook Santi invallen om geen risico te nemen met zijn gevoelige hamstrings.  Rassalle kreeg ondertussen het zware verdict te horen dat zijn voorste kruisbanden af zijn en een serieus kraakbeenletsel heeft opgelopen.  Een kraakbeentransplantatie en nieuwe kruisbanden komen er aan wat waarschijnlijk het einde van zijn actieve carrière betekent.  We wensen hem veel sterkte!
 Naar de match dan want FCW bleek in de beginfase daadwerkelijk over de beste benen te beschikken.
Het eiste de eerste 25 minuten op door enthousiaster te ogen dan de thuisploeg en vaker de voetballende oplossing te zoeken.
Suffis opende al na enkele minuten met een vluchtschot.  Hij nam de afvallende bal vol op de linkerslof en viseerde net over.
Ondanks het overwicht kwamen de bergjongens niet aan grote kansen en het was wachten op Malfait die na een twintigtal minuten het leer met een schaartrap ver voorlangs stuurde.  Op het einde van hun overwicht was het nogmaals Suffis die poogde met een afstandsschot maar de bal ging wederom naast.
Lombardsijde, tot dan toe afwezig en vaak de lange bal hanterend, overleefde het eerste halfuur en kreeg nadien drie schitterende mogelijkheden om op voorsprong te komen.
Eerst kopte een kustjongen op de bovenkant van de lat na een vrije trap.  Tien minuten voor rust werd Sohier bijna koud gepakt maar de verre lob strandde gelukkig langs de verkeerde kant van de paal.  Een derde maal kwamen de bergjongens goed weg wanneer een nieuwe vrije trap voor dezelfde oproer zorgde.  Het leer moest net voor de lijn worden ontzet.
0-0 was de ruststand.
 In de tweede helft waren het de Lombardsanen die de wet dicteerden.  De frisse benen van Westouter waren compleet verdwenen waardoor het niet meer aan de overkant geraakte.
Al vlug, en als logisch gevolg, werd de 1-0 gescoord.  Mylle en Dael hinderden elkaar op het middenveld waardoor hun rechterflank mocht oprukken.  Die centerde perfect tussen de groene verdedigers en Sohier in waar hun spits volleerd tevoorschijn kwam en simpel afwerkte.  Niet veel later werd een slapend Westouter wederom gepakt op een stilstaande fase.  Aan de tweede paal kon hun nummer 9 ongedekt een vrije trap binnen knikken.
Daaropvolgend zwommen de troepen van Maes in het diepe en kregen maar geen aanval op poten gezet.
Toch bleef het onverhoopt zoeken en met wat weerwerk sleepte de uitploeg wat hoekschoppen uit de brand.
Santi knikte een tiental minuten voor tijd zo'n hoekschop nipt voorlangs en ook Maes kon een goede corner van Suffis beroeren maar knikte over.  Meer kon Westouter zich niet mengen in de debatten en moest lijdzaam toezien hoe Lombardsijde in de laatste minuten het klusje klaarde.  Hun spits stond wel buitenspel, maar 2 of 3-0, wat doet het er toe?
 Westouter verliest plaatsen in het klassement en zal zijn vel duur moeten verkopen tegen het goed voetballende Merkem.
Er zal wat doordachter en strijdvaardiger gespeeld moeten worden om het tij te doen keren.
Com'on you greens!  

FC Westouter - WS Bulskamp  2 - 0
 
Opstelling: Sohier - Bonte - Maes - Fonteyne - Laseure - Buseyne - Mylle (70` Lefebvre) - Suffis - Malfait (55` Deraedt) - Vulsteke (80` Vanbesien) - Logie 
Gele Kaarten: Buseyne
Doelpunten: Suffis (p) - Malfait
 Vandaag ontving Westouter het lager geklasseerde Bulskamp dat, met hun jonkies, toch af en toe eens voor een uitschieter zorgt.
Trainer Maes moest voor deze partij enkele wissels doorvoeren en zag zich genoodzaakt opnieuw een 4-3-3 te hanteren.
Bonte verving de geelgeschorste Dael.  Malfait en Vulsteke stonden diepe spits Logie bij als flankaanvallers, mede doordat Santy eerder deze week uitviel met een verrekking in de hamstrings.  Ondertussen is er al meer nieuws over de knie van Rassalle.  Hij ondergaat volgende week een kijkoperatie waarbij zijn gescheurde meniscus deels wordt verwijderd.  De schade aan zijn kruisbanden kan dan ook worden opgemeten.
 Zoals tijdens de inleiding gezegd heeft Bulskamp een jonge ploeg en die was vandaag niet bij machte om het verschil te maken.
In de eerste helft hadden de bergjongens dan ook steeds veldoverwicht maar de kansen waren eerder schaars.
Suffis was in deze match de meest doelgerichte van de thuisploeg en opende rond het kwartier met een afstandsschotje.
Iets nadien werd Vulsteke, volgens de ref, te nadrukkelijk vastgehouden in de zestien meter en kreeg groen-wit een strafschop.
De bezoekende trainer was furieus en mocht plaats nemen in de tribune.
Suffis pegelde het leer staalhard in de hoek waar de keeper geen verhaal had.
Het was nu eventjes zoeken naar de geruststellende treffer en weer Suffis nam de mooiste actie voor zijn rekening.
Met zijn rug naar doel draaide hij zich knap voorbij twee tegenstanders en haalde met zijn linker genadeloos uit.  De krul zoefde rakelings naast de kruising.
Een tiental minuutjes later bracht Malfait, nog zoekende achter zijn beste vorm, met een mooie dribbel de Bulskampse rechterflank in de problemen.  Na samenspel met een goed gevolgde Bonte, werd hij afgezonderd voor doel waar hij de bal keurig voorbij de bezoekende doelman stak.  Westouter op rozen en met een goed gevoel de rust in want Sohier werd in die eerste helft niet één keer op de korrel genomen.
 De tweede helft zou een maat voor niets zijn want aan de ruststand werd niet meer gesleuteld.
Trainer Maes zag teveel slordigheden in het spel van zijn team en Bulskamp, met George als voortrekker, mikte de twee pogingen die het kreeg naast het Westouterse doel.  Bij de thuisploeg zorgde de ingevallen Deraedt voor enkele mooie acties maar de afwerking of laatste pass ontbrak dan weer.  Suffis had nog een schot in huis maar dat verdween over het bezoekende doel.
 Opdracht volbracht, dat is het enige wat er over deze partij gezegd kan worden.
Volgende week zal het stukken beter moeten want dan trekken de bergjongens naar het verrassende Lombardsijde.
Het wordt een lastige match, dat staat nu al vast.
Com'on you greens!

SK Reningelst – FC Westouter   2-1

 Opstelling: Sohier – Dael Bavo – Maes – Fonteyne (50´ Laseure) – Verhoest – Buseyne (85´ Vulsteke) – Mylle – Suffis – Santy – Malfait (70´ Deraedt) – Logie

Gele Kaarten: Santy – Mylle – Dael

Doelpunten: Logie

 Ondanks de joviale samenwerking die beide clubs met hun jeugdcategorieën hanteren, valt die jovialiteit op fanion-niveau helemaal weg.

Op het veld heerst nog steeds de aloude rivaliteit tussen SK en FC.

Met een pint in de hand, een braadworst in de ander en de Westouterse fanfare in goede doen, konden de méér dan talrijke fans genieten van de clash.

 Trainer Maes had voor zijn ex-club een presentje in petto door de gebeten Joren Verhoest als rechtsback te posteren, die dit jaar van onze aartsrivaal kwam overgelopen.

Fonteyne en Malfait namen weer hun plaats in maar zouden de wedstrijd niet volmaken.  De eerste door een dijblessure en de tweede zou het niet onder de markt hebben met de stugge thuisverdediging.

Over naar de wedstrijd want het zou niet lang duren vooraleer SK hun offensief zou inzetten.

Ex-SK-er Sohier was in de eerste helft de beste man bij de bergjongens want het eerste halfuur moest hij maar liefst vijfmaal een open doelkans verijdelen.

Al vlug werd duidelijk dat het pijnpunt bij groen-wit in de rug van de verdediging lag.

Reningelst benutte vele malen het grote speelveld door de lange bal te hanteren naar hun vlugge spitsen.

Reeds na vijf minuten stormde Sohier gepast zijn doelgebied uit om het leer voor de neus van een doorgebroken rivaal weg te keilen.

Verhoest en Dael stonden beiden een keer te hoog waardoor er twee reuzenkansen kwamen op alweer lange ballen in de diepte.

Sohier kwam na tien minuten oog in oog te staan met een aanvaller, koos de goede hoek en kwam winnend uit de strijd.

De tweede maal, vanop links dan, grabbelde hij de bal uit de voeten van de Reningelstse spits.

Na twintig minuten volgde nog een goeie reflex toen Dael balverlies leed en de vijfde kans werd gelukkig in het zijnet gestampt.

 Westouter had tot dan toe nog niet veel in de pap te brokken.

Hun opbouw verliep stroef en geraakte nooit verder dan het defensieve blok dat vandaag bij de thuisploeg pal stond.

Lelong en Vandermarliere gaven geen duimbreed toe en konden de snelle Logie telkens bijbenen of wonnen hun duels op power.

Malfait geraakte niet verder dan wat kaatswerk en het koppel Suffis-Santy kon geen diepgang steken op hun flank.

Dael was de enige die geregeld voor wat opschudding zorgde door veelal gepast in te schuiven en geregeld een center te zwiepen vanop links.

Echter, de torens van SK kwamen op die centers nooit in de problemen.

Buseyne, hard werkend, maar dan weer ongelukkig in zijn opbouw, kon wel tweemaal aanleggen maar viseerde tweemaal ver naast.

Geloof het of niet, maar toch kwam dit sputterend FCW op voorsprong toen Logie een verdwaalde bal in de rechthoek kon oppikken en het leer puik, via de binnenkant van de paal, rond doelman Lust in doel deponeerde.  Euforie bij de bezoekende fans die zich opeens in de spionkop van een eerste-klasseploeg waanden door de naam van FC te scanderen.

De euforie was echter van korte duur want een vijftal minuten voor rust kreeg de thuisploeg een vrije trap vanop links.

De curve leidde richting tweede paal en verdween daar ook in doel want niemand van het volgepropte zestienmetergebied kon ook maar een beetje het leer beroeren.

Match in evenwicht en alles weer te herdoen.

 Na de koffie kunnen we het verslag jammer genoeg kort houden want er gebeurde een halfuur lang quasi niets.

De partij werd iets bitsiger, dat wel, maar goede kansen waren niet te bespeuren.

Wat wel opviel was de vermoeidheid die stilletjes aan in de benen kwam te zitten, het was dus wachten op een moment van verzwakking.

Een kwartier voor tijd was de animo er opeens wel weer toen de ingevallen Clinckemaille in vijf minuten tijd solliciteerde naar zijn tweede geel.

Mylle, samen met Sohier de betere van Westouter, bracht snel een vrije trap op gang die van kortbij werd afgeblokt door de lokale youngster.

Westouter moest nu het verschil maken maar was nooit bij machte om ook maar aanspraak te maken op de overwinning.

Wat niemand echter voor mogelijk hield was het uit handen geven van de draw.

Zoals zovele malen te zien is op een voetbalveld, gaat de ploeg in ondertal een tandje bijsteken om zijn handicap te compenseren.

Het was zowaar het gehavende Reningelst dat Westouter ver van het eigen doel hield en de druk ontwikkelde.

Een ezel stoot zich geen tweede keer aan dezelfde steen, maar dit gebeurde ei zo na toen een nieuwe vrije trap vanop links op quasi identieke manier bijna in doel verdween.

Het harde verdict kwam er dan toch toen Reningelst, waar het in die eerste helft ruimschoots recht op had, de ruimte in de rug wel goed benutte.

Spits Coigne werd diep  gestuurd en moest nog een aanklampende Maes van zich af weten te schudden.

Dit deed hij met verve door een kap en sleepbeweging uit zijn sloffen te schudden.  Hij kon van een scherpe hoek aanleggen en schoof het leer onder een verbouwereerde Sohier binnen.

‘De Makke’ kleurde dan toch rood-wit en een ontgoocheld Westouter kon niet anders dan puntenloos afdruipen.

Al bij al een terechte uitslag maar de manier waarop doet pijn.

Bedankt alvast aan alle supporters en het muziekkorps die ons vandaag talrijk bijstonden!

Volgende week komt Bulskamp op bezoek.

Willen we aansluiting houden met het oog op eindronde, dan moet dit een overwinning opleveren.

Com’on you greens!

FC Westouter – Brielen Sport    2-5

 Opstelling: Sohier – Dael Bavo – Maes – Lazeure (45´Fonteyne) – Lefebvre (60´ Degrauwe) – Buseyne – Mylle Bert – Suffis – Santy – Vulsteke (45´Deraedt) – Logie

Gele Kaarten: -

Rode Kaarten: Sohier (60´)

Doelpunten: Mylle – Santy

 Vandaag ontvingen de bergjongens het stugge Brielen dat afgelopen week, volgens hun verslag althans, Ploegsteert met een dosis geluk in bedwang hield.

Westouter had dan weer een weekendje rust in de benen en de vraag luidde terecht of de positieve flow daardoor niet verstoord zou geraken.

Wel, de flow werd vandaag degelijk doorbroken want ze zouden vandaag het onderspit delven tegen de leider.

 De troepen van Maes werden meteen wakker geschud toen Sohier het leer, onmiddellijk na de opzet, uit zijn netten mocht halen.

Lefebvre, vandaag op de rechtsback, werd meteen verrast toen zijn belager kon doorbreken en zijn ploegmaat voor doel afzonderde.

Het afwerken was een koud kunstje waardoor de groenen, ongelooflijk maar waar, ogenblikkelijk konden achtervolgen.

Van een koude douche word je meestal meteen wakker, maar dat was buiten de waard gerekend.

Sohier moest zich meteen daarna onderscheiden door met een kattensprong een afstandsschot boven zijn lat de duwen.

Die eerste tien minuten werd voor de thuisploeg een geseling waardoor de voorsprong voor Brielen snel werd verdubbeld.

Wederom een schot van buiten de rechthoek werd met links mooi in de kortste hoek gekruld.

Westouter ging al half in de touwen en zou het moeilijk hebben om zich in de match te knokken.

De daaropvolgende twintig minuten werd het evenwicht hersteld met steriel spel langs beide zijden.

Grote kansen kwamen er niet meer maar de thuisploeg, met Mylle en Santy als voortrekkers, haalde meer en meer het laken naar zich toe.

De eerste echte kans voor FCW kwam er uiteindelijk een kwartier voor rust en Mylle verzekerde met een harde schuiver de aansluitingstreffer.

Het was nu Brielen dat wat wankelde want kort daarop bokste de thuisploeg een zeer knappe aanval in elkaar.

Na meerdere stations bereikt te hebben kon Dael voorzwiepen tot over de tweede paal waar Lefebvre teruglegde op zijn aanvallers.

De thuisspitsen waren nergens te bespeuren waardoor de oogst uitbleef.

 Westouter besloot in de tweede helft op zijn elan door te gaan.

Het kampeerde nu zelf een tiental minuten op de helft van Brielen met een tweetal prachtige kansen tot gevolg.

Suffis nam vanop links de doelman onder vuur en die kon het leer enkel loodrecht omhoog deviëren.

Ook Santy probeerde het met een knal maar door een stuit miste de curve precisie.

De gelijkmaker bleef jammer genoeg uit en dat zou de bergjongens zuur opbreken.  Ook al omdat de ref een zeer zware sanctie in huis had voor de onfortuinlijke Sohier.

Op het uur reageerde Sohier aanvankelijk gepast door hun spits af te stoppen aan de zijkant van de rechthoek.  Hij gooide zich na de actie op de vrije bal maar raakte daarbij eerst de aanvaller die natuurlijk graag plat ging.  De penalty moest gefloten worden, daar was menig man van overtuigd, maar dat de thuisdoelman meteen rood onder de neus geschoven kreeg, was voor iedereen onbegrijpelijk!  Een kantelmoment dat Westouter niet meer te boven kon komen.

Nu, het kwaad was geschied waardoor Degrauwe koud mocht invallen om de elfmeter te keren.

Hij koos de goede hoek maar de penalty was te hard en te goed geplaatst waardoor de 1-3 op de bordjes stond.

Met tien tegen elf werd het nu uiterst moeilijk voor Westouter om gelijke tred te houden met Brielen.

Brielen, dat het meer van zijn duelkracht moet hebben, pompte het leer sneller naar voren waardoor de kansen zich opstapelden.

De groene verdediging had al veel last met hun vier bonkige aanvallers en moesten nu alle zeilen bij zetten.

Maes trok goed zijn streng en ook Degrauwe onderscheidde zich meteen met enkele knappe reflexen.

Die laatste wilde zich natuurlijk bewijzen want al die weken stond hij te trappelen van ongeduld om zijn kunnen te tonen.

Tot driemaal toe hield hij FCW in de match maar na de vierde poging moest hij zich toch gewonnen geven.

Het kalf verdronk dan helemaal toen Fonteyne te optimistisch wou uitverdedigen en de 1-5 door bezoeker Verbrigghe werd binnen geknald.

Akkoord, er moest al lang buitenspel gevlagd worden, maar de bezoekers mochten doorgaan.

Wat Brielen ook ongestoord mocht doen was professionele foutjes maken.  Tot driemaal toe werd een tegenaanval afgebroken zonder het ontvangen van een geel karton.

Toch moeten we de strijdlust van dit FCW in de verf zetten want het bleef zich inzetten en dat resulteerde in nog een doelpunt.

Santy borstelde het leer vanaf de rechterkant enig mooi in het verste zijnet.

2-5 lijkt voor velen een blammage maar de aanwezigen wisten wel beter.

 Een nederlaag tegen de leider, daar valt mee te leven, maar volgende week moet het weer bingo zijn!

Dan gaat FCW op bezoek bij de eeuwige aartsrivaal SK Reningelst.

Kunnen de bergjongens hun stunt van verleden jaar herhalen of kleurt ‘De Makke’, onder een gloed van bengaals vuur, weer rood?

Com’on you greens!

FC Westouter – VKW Vleteren 3-0

 Opstelling: Sohier – Maes – Lazeure – Dael (60´ Lefebvre) – Rassalle (72´ Vanbesien) – Buseyne – Mylle Bert – Suffis – Santy – Deraedt (65´ Vulsteke) – Logie

Gele Kaarten: Suffis – Maes

Doelpunten: Logie (x3)

 Vandaag kwam Vleteren naar de heuvelzone afgezakt met als doel de zegereeks van FCW een halt toe te roepen.

Westouter wou maar al te graag hun derde plaats consolideren en Vleteren ambieerde aansluiting met de subtop.

 Lazeure nam vandaag met verve de plaats in van een geschorste Fonteyne en Deraedt loste de eveneens geschorste Malfait af.

Voor vele supporters leek VKW op voorhand een te pakken prooi, maar de Westouterse entourage wist wel beter.

Het bezoekende elftal heeft wel wat talent in hun rangen lopen en bevestigde dat vandaag door stevig weerwerk te bieden.

Gelukkig hielden de spelers bij FCW elkaar scherp vóór de match zodat onderschatting niet aan de orde was.

 De bergjongens noteerden rond de vijfde minuut hun eerste doelpoging via een centrale schuiver van Mylle.

In het openingskwartier viel er verder niet zoveel te beleven maar er zat wel vaart in de wedstrijd.

Logie vond, na de lange studieronde, de tijd gekomen voor een eerste knappe actie en legde vervolgens terug op een aanstormende Suffis.

Suffis loeide de bal van ver richting de winkelhaak waar een attente keeper alles uit de kast moest halen om de pegel te keren.

Kort daarna krulde ook Deraedt een bal richting doel die opnieuw in hoekschop werd verwerkt door de doelman.

Westouter kwam dus iets beter voor de dag maar moest telkens attent verdedigen om het bezoekende gevaar af te wenden.

Vleteren probeerde het met snelle uitbraken en werd een paar keer voor buitenspel afgefloten.

Na ongeveer een halfuur spelen, lukte hun betrachting wel en één van hun spitsen werd voor doelman Sohier afgezonderd.

De lob bleek de ideale manier om af te werken maar Sohier kon nog net zijn vingertoppen tegen het leer duwen en behoedde zijn ploeg knap voor een achterstand.

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd waardoor de openingsgoal aan beide kanten kon vallen.

Het was dan toch een foutje in de Vleterse verdediging die hen de das omdeed.  De linksback vergat de bal te ontzetten en trachtte een dribbel uit in de eigen zestien.

Logie kon de bal afsnoepen en draaide zich vrij om daarna de bal simpel in het mandje te deponeren.

Vleteren liet het er niet bij en sleepte enkele vrije trappen uit de brand waar de thuisploeg vertrouwen had in Sohier met zijn klem- en vuistwerk.

Lazeure en Buseyne speelden een sterke eerste helft en hadden een groot aandeel in het behouden van de voorsprong.

Het rustsignaal kwam wel als geroepen om de kopjes weer fris te maken en om op adem te komen.

 Iedereen verwachtte een blitzoffensief van Vleteren in het begin van de tweede helft maar die bleef wat uit.

Het was ook weer wachten tot na een minuut of tien om het eerste gevaar te noteren.

De bezoekers kwamen weer enkele keren gevaarlijk uit de hoek maar Sohier, tegen zijn ex-ploeg trouwens, wou van geen wijken weten.

Het waren niet de moeilijkste reddingen maar bij de pinken moest hij zeer zeker zijn.

De match kabbelde dan voort tot Santy met een hemels dropballetje Logie in het straatje stuurde.  Die deed wat de bezoekende spits in de eerste helft niet kon en lobde keurig de uitgekomen keeper.

Westouter op rozen waardoor de kopjes bij VKW al ietwat lager gingen hangen.

Een domper voor de thuisploeg dan rond de 72ste minuut toen Rassalle, nadat hij reeds een tik kreeg in de 1ste helft, door zijn knie schoot en de strijd moest staken.

Hopelijk valt zijn blessure mee want met Vandeputte loopt er al één kruisbandpatiënt rond en zo’n blessures wil iedereen liever vermijden.

In het laatste kwartier moest FCW de klus helemaal afmaken want de ruimte om te counteren kwam er nu constant.

Lefebvre had dit meteen begrepen en werd op de linkerflank diep gestuurd.  Hij bediende mooi Logie en Vulsteke die beiden konden afwerken.

Logie besloot dan maar te trappen om zo zijn hattrick te laten optekenen!

Vleteren kreeg kort nadien nog een strafschop toen een voorzet ongelukkig tegen de hand van Buseyne vloog.

De strafschopnemer met een eerder lakse aanloop en Sohier dook de bal probleemloos uit zijn hoek.

Westouter verkwanselde dan nog een paar beslissende uitbraken door buitenspel te lopen of door net niet zuiver genoeg in te spelen.  Maar een blamage verdiende Vleteren nu ook weer niet want ze waren vandaag zeker niet de mindere.

Zo, de vierde zege op rij is een feit en er kan nu uitgekeken worden naar het vrij weekend.

Het vrij weekend werd alvast feestend ingezet in Café De Zwaan waar er weer veel zangtalent te bewonderen viel.

Op 26 oktober geeft FCW partij tegen leider Brielen dat nu al niet te stoppen is.

Is er een verrassing in de maak?

Com’on you greens!

VVG Alveringem – FC Westouter            1-2

 Opstelling: Sohier – Buseyne – Maes – Fonteyne – Rassalle – Lefevbre (65´ Lazeure) – Mylle Bert – Suffis – Santy – Malfait – Deforche Thijs (45´ Dael Tijl)

Gele Kaarten: Fonteyne

Rode Kaarten: Malfait (2x geel)

Doelpunten: Suffis – Rassalle

 Vandaag moesten de bergjongens op bezoek bij het stugge Alveringem.

VVG beschikt stilaan over al zijn pionnen, wat Ploegsteert verleden week reeds had opgemerkt. 

FCW moest het vandaag doen zonder de geschorste Dael en de ziek gemelde Logie.  Jonkie Deforche mocht zijn rentree maken en deed dit prima door de gevraagde werklust aan de dag te leggen.

Het lijkt wel eeuwen geleden dat FCW hier nog eens kon winnen maar vandaag zouden de goden het nodige doen.

 Arjen Robben vertelde het afgelopen WK dat Van Gaal, toen coach van het Nederlandse elftal, een ‘gouden pik’ had.

Wel, het geslachtsdeel van trainer Maes was vandaag minstens evenveel waard aangezien zijn team de laatste twintig minuten zij aan zij voetbalde met dame fortuna.

Aanvankelijk bleek het geluk weggelegd voor de thuisploeg want het kwam na een kwartier gevleid op voorsprong toen een vrije trap in het pak naast de paal werd verlengd.

Sohier grabbelde nog naar het opstuitende leer maar kon onvoldoende beroeren.

Eveneens kreeg het de betwistbare foutjes vele malen in het voordeel gefloten.  De tweede helft was dan eerder omgekeerd.  Case closed.

In het begin van de partij pakte Mylle uit met een schuiver maar miste kracht.

Vlak voor het thuisdoelpunt moest Malfait altijd de 0-1 scoren toen hij alleen op doel mocht afgaan.  Zijn afwerking was te ondermaats om de goed platgaande keeper te verrassen.

Er zat vaart in de partij want het spel ging snel op en neer.  VVG probeerde het continu met lange ballen en FCW had het moeilijk tijdens de omschakeling om in balbezit te blijven.

Toch kwam Westouter na een groot halfuur langszij toen een prima uitgespeelde tegenaanval een vrije trap opleverde.

Suffis nam de stilstaande fase voor zijn rekening en krulde de bal op kniehoogte hard binnen.

Tijdens die eerste helft vielen er langs beide kanten  geen noemenswaardige kansen meer te bespeuren.

 De tweede helft zou van een heel ander kaliber zijn want beide ploegen speelden vrank en vrij.

Het eerste kwartier zou gelijkaardig verlopen tot Rassalle nogmaals zijn kopkunsten mocht etaleren.

Mylle stuurde zijn vrije trap vanop rechts strak achter de verdedigende lijn waar Rassalle met een harde kopslag de keeper geen schijn van kans gaf.

Misschien had hij, net als verleden week, beter gewacht tot in blessuretijd want Alveringem trok in het laatste halfuur resoluut ten aanval.

Malfait en de kleine Dael kregen nu geen voet meer aan de grond en het middenveld werd in de laatste twintig minuten constant overlopen.

De verdedigers, die stuk voor stuk een degelijke partij speelden, moesten nu vol aan de bak om het kick & rush spel van de thuisploeg af te stoppen.

Het regende hoekschoppen, vrije trappen en gevaarlijke voorzetten.

Rassalle remonteerde in extremis hun vrijgespeelde spits die centraal in de rechthoek net wou aanleggen.  

Fonteyne zette kort nadien dé remonte in van de match toen hun snelste spits op de loop ging.  Net toen die vanop links wou afdrukken, sloot Fonteyne bij en schoffelde het leer met een zeer lang been in hoekschop.

Buseyne, op de linksback vandaag, deed het vandaag bijzonder goed en mocht ook meerdere malen zijn mannetje terughalen.

Maes bleef niet uit met eveneens enkele cruciale tussenkomsten.

Naar schatting werd iedere hoekschop door een verschillende bergjongen weggewerkt.  Zelfs de kleine Dael en de iets grotere Santy brachten zowaar redding met het hoofd.

De kopkansen die Alveringem dan wel kreeg werden vakkundig over of naast geknikt.

Maar in die laatste twintig minuten mogen we zeker het aandeel van Sohier niet vergeten.

Met drie cruciale reddingen verdient hij de pluim op zijn hoed.  Eerst met een prachtige handreflex op een kopslag, daarna met de vuisten op een staalharde vrije trap rechtdoor en opnieuw met een beenreflex op een andere kopbal. 

Hoe zeer Alveringem ook probeerde, het lukte maar niet om te scoren.

Het ultieme bewijs daarvan was het geharrewar vijf minuten voor affluiten op de Westouterse doellijn.  Tot driemaal toe werd het leer op of net voor de lijn ontzet door een groene voet.

Gans VVG schreeuwde voor doelpunt terwijl de bal zeker, met de hand op ons hart, de witte lijn nooit overschreden had.

De ongeschreven voetbalwet horen we sommige al roepen, bestaat die niet meer?

Wel, ze had in principe toegepast moeten worden want de kansen om het af te maken kwamen er wel degelijk.

Eerst via Malfait die vanop links Tijl Dael bediende.  De jonge snaak mocht vrijuit zijn kans gaan maar zette geen kracht genoeg op zijn schot.

Iets later was het de beurt aan Santy die, vanuit quasi dezelfde positie en met dezelfde aangever, naast mikte.

 De ref hield het na amper een minuutje blessuretijd voor bekeken waardoor Westouter een gouden zaak doet.

Het zit duidelijk in een positieve flow waardoor de bal in ons voordeel rolt.  Hoe lang dit blijft duren is moeilijk te zeggen want het tij kan snel keren.

Volgende week verwachten de bergjongens Vleteren op bezoek.  Fonteyne en Malfait kijken alvast geschorst toe.

Sluiten we, net voor onze vrije week, winnend af?

Com’on you greens!

FC Westouter – VV Leke-Vladslo             3-2

 Opstelling: Sohier – Dael Bavo – Maes – Fonteyne (75´Buseyne) – Rassalle – Lefever (70´Deraedt)  – Mylle Bert (85´Vanbesien) – Suffis – Santi – Malfait – Logie

Gele Kaarten : Dael

Doelpunten : Dael – Logie – Rassalle

 Leke-Vladslo had vriend en vijand verbaasd toen ze Ploegsteert in bedwang hielden.

De aanwerving van nieuwe spelers heeft hen blijkbaar deugd gedaan na hun rampseizoen verleden jaar.

Westouter wist dus niet welk vlees het in de kuip had en mocht geenszins onderschatting aan de dag leggen.

 Na een half uur spelen bleek VVLV een gemakkelijke prooi want Westouter was op alle vlakken beter.

Mylle opende vrij vroeg met een afstandsschot die naast ging.

Santi, voor het eerst aan de aftrap na zijn vier schorsingsweken, centerde na samenspel met Logie voor doel.

Een goed opgerukte Dael deponeerde het leer keurig met zijn hoofd in de verste hoek.  Een doelpunt met het hoofd, iets wat voor hem ondenkbaar bleek.

De thuisploeg bleef op zijn elan doorgaan met Santi in de rol van afwerker deze keer.

Hij werd alleen op doel gestuurd, en kreeg een open mogelijkheid om te lobben.  De uitgekomen keeper keerde de te lage lob probleemloos.

Na een twintigtal minuten knikte Rassalle op hoekschop van Malfait naast, maar werd duidelijk aan de trui getrokken.  De penalty bleef uit.

Suffis en Mylle probeerden het elk op zijn beurt ook nog eens vanuit de tweede lijn maar de pogingen waren eerder schuchter.

Het was de poging van Mylle die FCW de das omdeed want de keeper lanceerde meteen zijn medemaat waardoor de tegenaanval vanop links werd ingezet.

Lefever verloor zijn duel en de voorzet, de eerste kans trouwens van Leke-Vladslo, werd meteen verzilverd.

De tegengoal zorgde voor een ommekeer want het waren nu de bezoekers die de opportunisten waren.

In die laatste tien minuten van de eerste helft verloren de bergjongens ietwat de pedalen wat leidde tot een nieuwe open doelkans voor VVLV.

Een center vanop rechts werd netjes achter de Westouterse verdediging verstuurd.  De bezoekende aanvaller nam mooi mee rond doelman Sohier en had, vanuit een schuine hoek weliswaar, de bal er maar in te leggen.  Gelukkig rateerde de onfortuinlijke spits en viseerde hij het zijnet.

Aan de rust werd duidelijk waarom dit Leke leider Ploegsteert het moeilijk maakte; met motivatie en werklust.

 De tweede helft ging voor een groot deel gelijk op maar het was toch Leke-Vladslo die de score kon openen.

Alweer op een tegenaanval werd de thuisploeg koud gepakt.  De vrije trap van Suffis werd ontzet, goed voor een nieuwe counter met goede afloop.

Trainer Maes trok zich de haren uit het hoofd want in plaats van een 2-0 voorsprong stonden de bordjes op 1-2.

De gelijkmaker moest nu wel snel komen indien Westouter de schaapjes op het droge wilde krijgen.

Een bezoeker werd verzorgd aan de kant waardoor de thuisploeg efficiënt gebruik kon maken van het overtal.

Rassalle stuurde Santi de hoek in die op zijn beurt uitpakte met een nieuwe knappe voorzet.

Logie stond op de goede plaats en kegelde met links binnen.

Dael wou de bal snel recupereren om opnieuw van start te gaan maar kreeg een natrap en een lichte kopstoot van de keeper die onbegrijpelijk geen rode kaart ontving.

Beiden geel waardoor Dael volgende week vanuit de tribune zal moeten toekijken.

 Erop en erover zou men denken, maar dat was gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Het werd, in het warme zomerweer, een uitputtingsslag.

Trainer Maes wou van geen gelijkspel weten en stuurde lange Deraedt in de loopgraven.  Buseyne werd als stofzuiger ingezet voor de verdediging.

Beiden speelden een belangrijke rol in de afmatting van VVLV.

Buseyne koerste alle gaten dicht en Deraedt woog letterlijk en figuurlijk op de bezoekende verdediging.

Eerst was er nog een uitgelezen kans voor Malfait die door de buitenspelval werd geloodst.  Moederziel alleen, met alle tijd van de wereld, oog in oog met de keeper.

De anders zo koele kikker durfde het niet af te maken en besloot in extremis nog Logie te bedienen die werd afgefloten voor buitenspel.

Leke-Vladslo bleef zich inzetten en kwam zelf ook nog tot enkele schietkansen.  Het kon nu alle kanten op want de ruimtes werden groter.

Deraedt dan met een individuele actie op links, naar binnen komend in de grote rechthoek.

Hij wachtte koelbloedig tot het laatste en beste moment om Logie te bedienen maar die verkwanselde de kans door op het uitgestrekte been van de doelman te schieten.

Westouter had fysisch toch iets meer in zijn mars waardoor het de laatste tien minuten opeiste, maar de tijd begon nu wel echt te dringen.

De scheids deed wat extra tijd bij om deze kraker een waardig slot te geven en zo geschiedde.

Santi tekende voor zijn derde assist van de middag door vanop rechts de beslissende hoekschop te trappen in de 94ste minuut.

Rassalle rekte wat hij kon en buffelde het leer onhoudbaar in de linker winkelhaak.

Nu was al wie Westouter lief had in extase na deze hard bevochten overwinning.

Zuur voor VVLV natuurlijk dat gestreden heeft voor wat het waard was.

Volgende week trekt groen-wit naar Alveringem, een nieuwe te duchten tegenstander.

Com’on you greens!

 Sporting Keiem – FC Westouter               0-3

 Opstelling: Sohier – Dael Bavo – Maes – Fonteyne – Rassalle – Mylle Bert (80´ Simoen) – Suffis – Buseyne (60´ Malfait) – Vuylsteke (75´ Vanbesien) – Logie

Gele Kaarten: Mylle – Dael – Fonteyne

Doelpunten: Logie (2x) – Vanbesien

 Vandaag starten we met een positieve noot, meer nog, het zal noten regenen.

Fonteyne werd opnieuw in de basis gedropt nadat zijn Zarah bevallen is van hun flinke zoon Victor.

Proficiat!

Trainer Maes heeft momenteel te kampen met positieve selectieproblemen.

Spelers als Simoen, Masquelin, Lazeure, … staan te trappelen om hun plaats weer in te nemen.

Malfait werd dan weer geprikkeld door als invaller te fungeren.

Kortom, iedereen moet vol aan de bak om zijn plaatsje te behouden, wat alleen maar ten goede zal komen van het spelniveau.

 Keiem, vooraf bestempeld als één der titelkandidaten, kon die naam in het eerste halfuur niet echt waarmaken.

Het spel verliep steriel met schuchtere pogingen langs beide kanten.

Suffis koos voor een matig afstandsschot en pakte daaropvolgend uit met een knappe vrije trap die door de thuisdoelman werd gekeerd.

In de Keiemse rangen liep een zekere Demunck rond, die enkele jaren geleden furore maakte in de hoogste provinciale reeksen.

Eveneens met enkele afstandspogingen trachtte hij het ijs te breken maar zijn kanon zou vandaag slecht gericht staan.

Het laatste kwartier van die eerste helft werd Westouter dan toch min of meer met de rug tegen de muur geduwd.

FCW kreeg een hoekschop en Keiem kon uitbreken.

Demunck ging al te gemakkelijk op wandel en creëerde zijn eigen open schietkans.

De bal moest immer opzij naar zijn opgerukte medemaat, maar hij viseerde zelf de buitenkant van de paal.

Hun andere spits dan, de struise nr 17, fusilleerde nadien het Westouterse doel, maar via het been van Fonteyne devieerde het leer in hoekschop.

 De tweede helft begon zoals de eerste beëindigd werd, met kansen voor Keiem.

Meer en meer werd de lange bal gehanteerd of een verre center werd voor het doel van de bergjongens gezwierd.

Fonteyne en Maes gingen samen naar de bal; hun mistasten zonderde Demunck af voor doel, die opnieuw nipt naast besloot.

De groene armada moest hopen op dat ene kansje om op voorsprong te komen, en via de hardwerkende spitsen lukte dat dan ook op het uur.

Een aalvlugge Logie glipte langs zijn man en vanuit een scherpe hoek schoof hij beheerst onder de doelman binnen.
Bij de Keiemse aanhang kwam de rook stilaan uit hun oren want zij kregen hun kansen maar niet verzilverd.

Demunck kreeg wederom een doelrijpe kans na een gemeten voorzet, maar ook dit keer besloot hij op doelman Sohier.

Vroeger had hij er al 4 binnen gekegeld, maar gelukkig is hij nog vormzoekende waardoor de groenhemden rustig op zoek konden naar hun tweede van de middag.

Sohier klemde eerst prima een harde vrije trap, maar verkeek zich rond de 70ste minuut op een center.

Hij ging er genadeloos onderdoor, maar dame Fortuna week geen seconde van zijn zijde.  De bal hobbelde tegen de binnenkant van de paal en kon nadien ontzet worden.

Door de druk van Keiem, kwam er meer ruimte vrij om iets te forceren op de counter.

Rassalle kopte op hoekschop van Malfait een meter naast en nadien kon Mylle vanop afstand ei zo na de boomlange doelman te grazen nemen.

De thuiskeeper ranselde met zijn lange lijf het leer vanuit de kruising.

De hete standjes in het Westouterse kamp bleven voort duren met enkele gele kaarten tot gevolg.  Professionele foutjes hielden ons recht, iets wat we vroeger nog nalieten.

Tien minuten voor affluiten vond Vanbesien het welletjes en op zijn Czernias’ frommelde hij de bal in twee tijden voorbij een verbouwereerde doelman.

De Keiemse kopjes gingen nu definitief naar beneden en Logie scoorde vlak voor het einde na een hoekschop nog zijn tweede van een pittige partij.

 Een zege die deugd doet voor al wie Westouter lief is.

Onverdiend weliswaar, maar wie maalt daar nu om aangezien iedereen zijn strijdershart weer heeft getoond?

Op de manège, bij ploegmaat Deraedt, werd tussen het haver en de paarden een stevige pot gepakt.

Op naar meer?!

Com’on you greens!

FC Westouter – FC Houthem     1-4

 Opstelling: Sohier – Dael Bavo – Maes – Lefever – Rassalle – Mylle (75`Vanbesien) – Suffis – Buseyne (81`Simoen) – Vuylsteke – Malfait – Logie (65`Deraedt)

Gele Kaarten: Dael – Rassalle

Doelpunten: Logie

 Tegen Heuvelland bakte FCW er 75 minuten niets van en amper in het laatste kwartier konden ze het verschil maken.

De supporters verdienden vandaag een aangenaam kijkstuk, en dat werd het ook.

Houthem, dat dit jaar resoluut in zijn promotiekansen gelooft, zou een harde noot om kraken worden.

Trainer Maes was echter niet bang want er wordt momenteel gretig en fysisch getraind.

 De eerste helft mocht dan ook gezien worden want er stonden twee ploegen op het veld die er vol voor gingen.

Het tempo lag hoog, aanvallen en counters waren er genoeg om de toeschouwers te vermaken.

Na een tiental minuutjes kreeg Houthem een vrije trap op rechts die subtiel in het pak werd gedropt.

In het daaropvolgende trek- en duwwerk kon een bezoekende speler het leer in de bovenhoek koppen waardoor FCW meteen op achterstand kwam.

Westouter was verre van aangeslagen want het ging direct op zoek naar de gelijkmaker.

Rassalle, vandaag geposteerd als rechtsback, nam meerdere malen een rush voor zijn rekening.

Een eerste maal dwong hij een hoekschop af, die hij over doel knikte.

Een tweede maal werd zijn center door een verdediger met de arm boven het hoofd beroerd.  De penalty bleef uit.

Een derde maal vanop rechts dan met een gekruist schot, te centraal en de keeper kon met enige moeite klemmen.

De vierde maal was venijniger want de verste paal werd geviseerd.  De keeper ging goed plat en duwde het leer naar de buitenkant waar Logie iets te laat kwam om binnen te kunnen tikken.

Logie had dan wel al de 1-1 voor zijn rekening genomen wanneer hij na een twintigtal minuten de diepte werd ingestuurd.

Houthem kwam tot dan toe niet verder dan wat doorsteekpasses die op het lijf waren geschreven van een attente Sohier.

Daarna was het de beurt aan Maes, die op hoekschop van Malfait over het doel kopte.

Ook Vuylsteke werd op wandel gestuurd en kon een schuchtere poging afleveren.

Vlak voor rust hield de thuisploeg de adem in wanneer Lepercq vanuit de tweede lijn een doorsteekpass kon oppikken.

Gelukkig besloot die naast het doel.

 Met een goed gevoel konden de bergjongens de rust ingaan, maar dat was buiten de waard gerekend toen de tweede helft op gang werd gefloten.

Rassalle liet zich te gemakkelijk wegduwen, waarna de bal bij libero Maes terechtkwam.

Maes leverde ongelukkig in bij een Houthemnaar die een ploegmaat kon bedienen.  De 1-2 was een feit na nog geen 20 seconden spelen.

Achtervolgen dan maar weer…

Westouter bleef van goede wil, maar de druk die ze ontwikkelden leverde niet de grote kansen op.

De vele hoekschoppen die het kreeg rendeerden niet en de halve pogingen, zoals die van Buseyne, werden eveneens niet verzilverd.

Het was wachten op het spreekwoordelijke deksel dat de groenen na een zeventigtal minuten op de neus kreeg.

Lepercq, meer dan een gesel voor het middenveld, buffelde een voorzet vanop rechts magistraal in de rechterbovenhoek binnen.

Simoen, verleden week ongelukkig na een zeer lichte rode kaart, kreeg nog de beste kans om te milderen.

Hij nam aan op de grote rechthoek en in de draai besloot hij hard naast.

Houthem liet het echter niet op de aansluitingstreffer aankomen en diende een tiental minuten voor tijd de genadeslag toe.

Suffis krulde kort voor tijd nog een vrije trap tegen de lat.

 De uitslag is wederom zwaar te noemen maar Westouter had dit voornamelijk aan zichzelf te danken.

Laten we het positieve onthouden door te stellen dat de bergjongens het niveau wel aankunnen, maar tot nu toe niet efficiënt genoeg zijn.

Dinsdag moeten de kopjes omhoog, zodat we Keiem onbevreesd in de ogen kunnen kijken!

Com’on you greens!

FC Westouter – VC Heuvelland                4-0

 Opstelling: Sohier – Maes – Fonteyne – Dael Bavo – Simoen – Lefever – Bonte (55´Buseyne) – Rassalle (75´Lazeure) – Suffis – Malfait (65´ Vanbesien)  – Vuylsteke

Doelpunten: Suffys (2x) – Vuylsteke (2x)

Gele Kaarten: Bonte – Fonteyne

Rode Kaart: Simoen

 Trainer Caignie had in de krant reeds aangekondigd dat het geen walk-over ging worden zoals vorig jaar.

Vorige week haalden ze immers hun gram door promotiekandidaat Brielen op een gelijkspel te trakteren.

Zijn uitspraak werd werkelijkheid toen de brilscore na een uur spelen nog altijd van tel was.

In de eerste helft konden de opgekomen supporters hun ogen niet geloven.  Het geleverde spel was ondermaats!

Misverstanden, balverlies en overhaaste beslissingen haalden het niveau drastisch naar beneden.

Daarbij deed het hobbelig veld nog zijn duit in het zakje en de hilariteit was compleet.

Enkel Vuylsteke had één enkele goede kans toen hij op de flank werd weggestuurd.  De afwerking ontbrak.

Heuvelland verprutste vlak voor rust, op hun langverwachte counter, een ultieme kans om op voorsprong te komen.

Sohier kon het zwakke schot nog in extremis remonteren of de afgang was een feit.

 Dirk Maes trok zich de haren uit het hoofd want hoe goed we verleden week speelden, zo slecht was het vandaag.

De tweede helft zou soelaas brengen, maar dat was slechts schijn.

Het eerste kwartier werd lustig verder ‘gebrokkeld’, zoals in de volksmond wordt gezegd.

Erger kan niet meer denk je dan, tot Simoen op het uur werd uitgesloten tijdens een discutabele fase.

Tijdens een sprintduel hielden beide spelers elkaar af met schouder-, arm- en duwwerk.  Simoen won de strijd maar z’n tegenstander werd beloond aangezien die eerst ging liggen.

Soit, met tien man dan maar…

We moeten hem misschien dankbaar zijn, maar de ref bezorgde ons eindelijk vleugels.

Er werd nu wel een tandje bijgestoken en de Heuvellandse furies begonnen te puffen want hun vet ebde duidelijk weg van de ondertussen lauwe soep.

Suffis nam het voortouw en scoorde op aangeven van Buseyne de o zo belangrijke opener.

Vijf minuten nadien deelde hij een tweede uppercut uit toen hij een afvallende bal voor zijn linker kapte en staalhard binnenvlamde.

Heuvelland ging nu volledig tegen de touwen maar claimde tien minuten voor tijd toch nog een penalty, waar ze in feite wel recht op hadden.

 Het sein voor de bergjongens om toch nog wat gas bij te geven want de 2-1 mocht er in geen geval komen.

Vuylsteke dan met goed stoorwerk die in een scrimmage met zijn belager de keeper verschalkte.  De bal rolde tergend traag in doel.

Iets voor tijd lukte hij zelfs nog de genadeslag toen hij een voorzet van Dael met het hoofd in doel kon verlengen.

 Een partij om snel te vergeten maar de drie punten zijn toch binnen.

Volgende week wordt een zeer intensieve wedstrijd want Houthem zakt af naar Westouter met promotieambities.

We zijn gewaarschuwd!

Com’on you greens!

U.S. Ploegsteert – FC Westouter             4-1         Seizoen  2014-2015

 Opstelling: Sohier – Dael Bavo – Maes – Fonteyne – Simoen – Mylle (60´Vanbesien) – Suffys – Rassalle – Deraedt (80´Dael Tijl) – Malfait – Logie

Gele Kaarten: Rassalle – Maes 

Dag beste voetbalvrienden.

Tot groot jolijt van velen werd het nieuwe voetbalseizoen op gang geblazen.

De dag begon reeds met een positieve noot toen onze beloften de buren in hun eigen huis aftroefden met een 1-5 overwinning.

De dag zag er nog veelbelovender uit toen nieuwkomer Steve Logie na vijf minuten de bergjongens op voorsprong schoot.

Een opkomende Simoen werd op rechts in de diepte aangespeeld door Mylle waarna hij Logie vond met een center, die vervolgens zijn man uitkapte en de goalie tegenvoets te grazen nam.

 Ploegsteert, dat getipt wordt als titelkandidaat, deed zijn status in het eerste kwartier geenszins eer aan want het was nergens te bespeuren.

Westouter eiste de bal op en kampeerde op de Waalse speelhelft.

Het zag er rooskleurig uit voor groen-wit ware het niet dat de gelijkmaker op het halfuur uit de lucht kwam vallen.

De tandem Simoen-Rassalle had het niet onder de markt met de Ploegsteertse linkerflank en moesten kilometers vreten om de snedige demarrages bij te benen.

Na een snelle vrije trap kon Simoen dan ook niet verhinderen dat zijn tegenstander een beslissende voorzet kon versturen.

Twee mannen stonden ongedekt op de penaltystip waardoor het een koud kunstje werd om af te werken.

 Westouter kreeg nu geen grip meer op de tegenstander en had moeite met de lange bal die ze hanteerden.

Dael appelleerde voor buitenspel en liet zijn tegenstrever lopen met alle gevolgen vandien.

De thuisploeg stond net voor rust op een gevleide voorsprong, want voordien had Logie de kans om zijn tweede van de middag te potten.

Zijn poging ging echter nipt voorlangs.


de tweede helft zou een uitputtingsslag worden want Westouter gaf niet af.

Trainer Maes posteerde zijn pionnen dieper in de loopgraven wat resulteerde in meer kansen.

Deraedt, van dan af aan uitgespeeld als targetman, nam de meeste doelpogingen voor zijn rekening maar bleef ongelukkig in zijn afwerken.

De eerste maal kwam hij alleen voor doel toen de oranje verdediging de bal knullig inleverde.

Het balletje breed leggen op een goed gevolgde Rassalle was een must, maar aangezien hij zijn eigen kans ging kon de thuisdoelman het schot pareren.

Bert Mylle moest vervroegd de kleedkamer in met een liesblessure.  Hopelijk voor hem en voor de ploeg niet te erg want als rustbrenger op het middenveld is hij hoogst bruikbaar.

Rond de 70ste minuut verstuurde de snelle Logie een voorzet waarop Deraedt met het hoofd net naast bonjourde.

Iets later had hij weeral pech toen hij met de tip van zijn linker een inswinger van Suffys langs dezelfde kant van de paal devieerde.

Een kwartier voor tijd werd Deraedt gewisseld en mocht Rassalle het als nummer 9 proberen.

Die kwam eveneens al snel tot een doelkans nadat hij zich kon wegdraaien in de zestien.

Zijn schot met links ging naar de bovenhoek maar de keeper had geen moeite.

 Daar gaan we weer met de ongeschreven voetbalwet.

De bergjongens kwamen maar niet tot scoren en het sloopwerk begon zijn tol te eisen.

Mede door de frisse vervangingen van Ploegsteert en het risico dat FCW in zijn spel moest leggen, kwam de thuisploeg pas in de laatste tien minuten tot kansen.

Onze verdediging haalde alles uit de kast en deed dat eigenlijk voortreffelijk waardoor de hoop op de gelijkmaker een lange tijd aanbleef.

In de laatste vijf minuten bleef het aanvalsgolven regenen waardoor Sohier dan toch meerdere malen naeen op de korrel werd genomen.

De derde en vierde tegengoal kwam er dan toch, zodat de moegestreden bezoekers in de touwen gingen.

 We mogen inderdaad concluderen dat Ploegsteert de top drie zal ambiëren want het is eigenaar van snelle, kwieke gasten die elke ploeg pijn zullen doen.

Echter, wat Westouter vandaag liet zien, doet hopen op meer want de nederlaag mag terecht zuur genoemd worden.

Volgende week zullen Deraedt en Logie jammer genoeg afwezig zijn.  Simon Vuylsteke komt dan weer de troepen vervolledigen.

Graag hadden we nog een goed herstel gewenst aan Bénédict Vandeputte die zijn knie tijdens de laatste bekermatch op Zarren ferm blesseerde.

Het is nog afwachten op de finale diagnose maar hoogstwaarschijnlijk zit zijn seizoen er reeds op.  Sterkte!

 Com’on you greens!


 Westouter – SK Zillebeke 3-0    Laatste wedstrijd 2013-2014

 Opstelling: Kesteleyn – Vandeputte – Masquelin – Maes (72` Lazeure) – Depover – Rassalle – Suffis – Dael Bavo (67` Busschaert) – Bonte (39` Fonteyne) – Malfait – Dael Tijl
 

Onze captain, Filip Depover, zou vandaag zijn laatste officiële partij spelen voor de fanion van FC Westouter.

Verliezen was dus uit den boze want na een grijs seizoen wilden zijn teamgenoten zijn jarenlange inzet belonen met een klinkende overwinning.

Zelf zou hij nog eens het beste uit zichzelf halen en deed er dan ook alles aan om in scoringspositie te komen.

Zillebeke, op voorhand een vogel voor de kat dus, moest dan ook veelal het spel ondergaan.

Het werd ook niet geholpen door vier van hun ploeggenoten die tijdens de middag nog afbelden.

Met amper 11 man trokken de vijverjongens naar ons bergdorp om er een verplicht nummer af te werken. 
Meteen nam FCW het heft in handen en kon voetballend het bezoekende doel bereiken.

In dit laatste verslag zullen we het niet over de gemiste kansen hebben of over de vele laatste passes die verkeerdelijk werden gegeven want niet iedereen heeft veel tijd om die vele alinea’s te lezen.

Éen man sprong er vandaag met kop en schouders bovenuit.  Niet door zijn postuur, maar door zijn 1ste zuivere hattrick in zijn carrière voor onze eerste ploeg.

Dieter Suffis veroverde vandaag in extremis de titel van topschutter en vierde dat in stijl toen hij zijn derde van de middag, net voor rust, staalhard in de kruising stampte.

Zijn eerste kwam er al na een minuut of tien toen hij met zijn linker een voorlangs afgeweken bal overhoeks binnen pegelde.

Nog eens tien minuten later hielp de Zillebeekse doelman hem 2 handjes door zijn verre vrije trap blunderend tussen zijn ingeoliede grijpers te laten passeren.

Aan de rust was de partij dus gespeeld.

Depover, die in de 1ste helft een paar keer de goal rook, ging na de koffie onverwoed op zoek naar zijn laatste roos voor de bergjongens.

Hoe vaak hij ook zijn lijn afhaspelde, het mocht niet baten.

Dit toonde wel weer zijn strijdershart en zijn gedrevenheid dat ons team volgend jaar zal moeten missen.

De studaxen van Poperinge hebben er een toptransfer bij, dat staat nu al vast.

De tweede helft werd een maat voor niets waardoor de hattrick van Suffis op het bord bleef staan.

Na afloop werd geklonken op het laatste fluitsignaal met enkele bakjes gerstennat.

Depover, wellicht met een wrang gevoel door het feit dat er geen ‘biermand’ of iets dergelijks aan te pas kwam voor zijn geleverde dienstjaren, eindigde zijn avond stilletjes in het bijzijn van zijn ouders en de eveneens gestopte Parmi.

Met nog heel wat buitenseizoense activiteiten voor de boeg, zou het wel eens kunnen….
 

Zo, het seizoen 2013-2014 zit er alweer op.

Het werd geen spetterend jaar, maar één zaak kunnen we toch meenemen: ‘Er werd gewonnen op het veld van de aartsrivaal’!

Op de eerste plaats willen we natuurlijk onze trouwe fans bedanken.

Bedankt ook aan ons bestuur, onze trainersstaff en onze spelers.

Volgend jaar MOETEN EN ZULLEN we beter doen!

Com’on you greens!

R. Jespo Comines-Warneton – FC Westouter 3-1

 

Opstelling: Kesteleyn – Vandeputte – Masquelin – Maes – Depover – Fonteyne (75`Vanhoutte Andreas) – Rassalle – Dael Bavo – Busschaert (75`Bonte Jan) – Suffis – Malfait

 Jonkershove had gisterenavond de titel bemachtigd door met 1-0 te winnen van Geluveld.

Comines had dus niets meer te winnen en ook voor Westouter waren de zenuwen ongespannen.

Weliswaar wilden de bergjongens zich niet naar de slachtbank laten leiden want het eergevoel leeft nog steeds bij velen.

Lazeure ondervond tijdens de opwarming hamstringspanningen en besloot uit voorzorg niet te starten.

Intrinsiek is Comines misschien wel de sterkste ploeg van de reeks en dat vertaalde zich ook weer in deze partij.

Ze beschikken over een mix van precieze passing, fijne balcontrole en beweeglijkheid.

Het grote nadeel voor de troepen van Thierry Clatot kan niet anders dan hun hobbelig terrein zijn, zoniet spelen ze volgens velen kampioen.

De thuisploeg etaleerde in de aanvangsfase meteen hun kracht en creëerde druk naar voren toe.

Iets wat het eerste halfuur zou blijven duren.

De grote kansen bleven echter beperkt, maar we mogen er toch een viertal noteren.

Éentje werd teniet gedaan door een grasbobbel, maar de tweede kwam er door mistasten van Vandeputte die blijkbaar ook diezelfde bobbel tegenkwam toen hij wou ontzetten.

De bal jumpte over zijn been en een gevolgde aanvaller maakte er simpel 1-0 van.

Westouter wilde ook wat meer in de pap te brokken hebben, maar stootte op een counter toen het wilde aanvallen.

Maes werkte weg in de verkeerde voeten en ogenblikkelijk stonden de Walen op rozen.

Even werd gevreesd voor een afstraffing maar gelukkig bleef die uit.

 

De bergjongens kwamen nu ook opzetten en het kwartier voor rust mochten zij min of meer de lakens uitdelen.

Rassalle lanceerde Busschaert die schuin op doel kon afgaan.  Deze was te onzelfzuchtig en verkoos de pass i.p.v. het schot.

Jammer want een open doelkans werd verkwist.

Later, na een vlot samenspel op rechts kon Rassalle de center van Suffis breedleggen op Fonteyne die in één tijd over besloot.

Suffis had ook nog een heerlijk schot met links in huis dat net naast de verste paal belandde.

Rond de veertigste minuut was het dan eindelijk bingo toen Busschaert in het geharrewar het leer voor zijn rechter kreeg.

Zijn schot zou naast gezoefd zijn ware het niet dat een verraste Dael er met zijn hoofd tegen liep en de bal naast de verste paal in doel devieerde.

Na de koffie kregen we hetzelfde spelbeeld, namelijk die waarin Comines de wet dicteerde.

Hun flanken deden ons pijn en er werd nu ook iets lakser in de duels gegaan.

Rassalle wachtte de afvallende bal te lang af waardoor zijn belager de beslissende voorzet kon trappen.

Hun spits knikte mooi binnen wat hen de 3-1 opleverde.

Dit werd meteen de eindstand maar het had langs beide kanten anders kunnen lopen.

Aan de ene kant was er Kesteleyn, die ons in een Komens salvo rechthield.  Tot driemaal toe werd hij gefusilleerd maar hield gelukkig stand.

Aan de andere kant was er Rassalle, die na druk van Malfait, de bal in de rechthoek bemachtigde.

Met zijn linker viseerde hij de verste hoek maar hun keeper ging attent plat.

Dit had misschien de onterechte ommekeer kunnen zijn maar verdiend ware het niet geweest.

Comines had misschien een penalty verdiend en werkte zijn kansen niet naar behoren af.

We noteren ook de inbreng van twee nieuwe youngsters.

Andreas Vanhoutte en Jan Bonte mochten een kwartier proeven van de eerste ploeg en deden dat naar behoren.

Trainer Maes kan alleen maar gelukkig zijn als hij ziet dat er talent uit de jeugdreeksen in aantocht is.

Tijl Dael, Flor Busschaert, Jan Bonte en Andreas Vanhoutte staken dit jaar hun neus aan het venster en toonden dat ze iets in hun mars hebben.

Op 27 april wordt alweer de laatste partij van dit seizoen gespeeld.

Thuis, tegen Zillebeke, sluiten we een eerder grijs jaar af.

Dan nemen we afscheid van onze captain, Filip Depover, die volgend jaar voor de studaxen van Poperinge zal spelen.

We nodigen iedereen uit om af te zakken naar FCW en er een feestelijke bedoening van te maken.

Met een overwinning kunnen we alvast helpen er een geslaagde afsluiter van te maken.

Com’on you greens!

FC Westouter – VC Heuvelland 5-0

 Opstelling: Kesteleyn – Vandeputte (45´Simoen) – Lazeure – Maes – Depover – Masquelin (45´Busschaert) – Fonteyne (70´Dael Tijl) – Dael Bavo – Bonte – Suffis – Malfait

Gele Kaarten: -

 Onder een stralend zonnetje mochten beide protagonisten zich meten met elkaar om zich de titel ‘Ploeg van ‘t stad’ toe te eigenen.

Enkel Buseyne was geschorst en Rassalle verscheen voor de eerste keer dit seizoen niet aan de aftrap omwille van zijn heupblessure die hij verleden week had opgelopen.

Ondertussen daagde Bert Mylle voor de eerste keer op tijdens de vrijdagtraining om er wat los te lopen.

 Voor de supporters was het genieten van de zomerse vooravond maar aanvankelijk moest het de sfeer zelf maken want tijdens het eerste kwartier gebeurde er werkelijk niets.

Wat animo zoekend naast de zijlijn, botsten we op de immer sympathieke Wim Busschaert.

We maakten hem reeds 5 euro lichter met de ‘lotjesverkoop’, weliswaar betaald door zijn vrouw Emmy, en algauw kwam daar 5 euro bovenop aangezien hij graag in dit verslag had gestaan.

Bij deze werd zijn wens ingewilligd en later in de match zou zijn dag volmaakter worden wanneer zoon Flor de vijfde goal voor de bergjongens tegen de netten duwde.

 Na de lange studieronde besloot Suffis dat het welletjes was geweest.

Een afvallende bal dwarrelde voor zijn rechter en hij vlamde, van buiten de grote rechthoek, resoluut over de bezoekende doelman de opener tegen de touwen.

Heuvelland, dat zich tot dan toe goed verweerde, zou nu gaan zwalpen.

Bavo verstuurde vanop links een cross maar vooraleer die Malfait kon bereiken, gooide een Heuvellands been roet in het eten.

Wonder boven wonder lobde de verdediger hierdoor zijn eigen doelman en die moest alles uit de kast halen om het leer te remonteren.

Dit deed hij met verve, maar een attente Bonte was goed gevolgd en prikte simpel binnen.

Iets later behield Malfait in de rechthoek het overzicht en legde simpel achteruit op een infiltrerende Depover.

Depover, bezig aan zijn laatste matchen voor de fanion, schoot beheerst in de verste hoek binnen.

Vooraleer hij naar de studaxen van Poperinge vertrekt, wil onze ‘captain’ immers vertrekken in schoonheid.

Suffis mocht de bezoekers vlak voor rust de genadestoot toedienen vanaf de penaltystip nadat Bonte werd gehaakt.

 Nog nooit werd met zo’n riante voorsprong de rust in gegaan en trainer Maes kon het zich dan ook veroorloven om Masquelin en Vandeputte rust te gunnen.

Simoen en Busschaert mochten een helft voor hun rekening nemen wat voor de jonge Busschaert geen windeieren zou opleveren.

Het was wel Heuvelland die wakkerder uit de kleedkamers stormde en het kwam meteen op de proppen met enkele goede kansen.

Kesteleyn, opnieuw onder de lat om de geblesseerde Sohier te vervangen, zag een schot tegen zijn deklat vliegen.

Het bleek echter een opflakkering te zijn van de bezoekers want op het uur mocht Flor de forfaitcijfers voor zijn rekening nemen.

De match kabbelde dan verder zonder noemenswaardige gebeurtenissen.

Een zeer makkelijke overwinning voor de thuisploeg die, na een weekendje rust, het tweede geplaatste Komen bekampt.

Com’on you greens!

FC Westouter – Sparta Kruiseke 2 – 4

Opstelling: Kesteleyn – Vandeputte – Masquelin (63´ Simoen) – Maes – Depover – Fonteyne (78´ Mylle Robby) – Rassalle (78´Dael Tijl) – Dael Bavo – Buseyne – Malfait – Busschaert

Gele Kaarten: Fonteyne – Buseyne – Depover – Maes

Sparta dingt nog steeds mee voor een eindrondeticket en zal de komende weken concurreren met Reningelst en Houthem om op zijn minst de vijfde plaats te bemachtigen.

Op Sparta kregen de bergjongens een bittere pil te slikken want het werd er maar liefst 6-0.

Met de heenwedstrijd in het achterhoofd en na vier matchen ongeslagen, groeide ook hier het geloof in winst.

De drie musketiers Suffis, Bonte en Lazeure genoten zichtbaar aan de zijlijn van hun namiddagje rust en zagen Westouter de beste start nemen.

Jonkie Busschaert was werklustig vandaag en zag zijn inzet beloond met enkele afgedwongen hoekschoppen.

Deze leverden niet veel op maar het was een teken dat Kruiseke niet veel aan de bak kwam in het begin van die 1ste helft.

Na zowat een kwartiertje sloeg de motor van Dael aan en die speelde een sterke tien minuten waarin hij uitpakte met enkele gevaarlijke centers of crosses.

Buseyne kwam tot tweemaal toe niet goed bij de bal en ook Malfait kon onvoldoende afdrukken na Daels’ inzenden.

Zoals enkele weken terug tegen Geluveld kon ook hier een doelpunt niet uitblijven.

Malfait kromde een vrije trap vanop rechts strak over het pak en Rassalle buffelde jammerlijk op de binnenkant van de paal.

Buseyne plaatste de herneming in het zijnet.

Uitstel van executie zo bleek want opnieuw Malfait, deze keer vanop links, zwiepte een nieuwe vrije trap richting tweede paal waar een opnieuw herleefde Fonteyne knap binnentikte.

Even leek de euforie te verdwijnen toen Dael een inworp van Masquelin in de verkeerde voeten kaatste en daardoor de Spartaanse spits oog in oog kwam te staan met Kesteleyn.

Kesteleyn verwerkte knap het gemaakte doelpunt in hoekschop.

Na zijn goede partij met de reserven afgelopen week, bewijst hij de geblesseerde Sohier dat hij een waardige vervanger is en zijn uiterste best doet om zijn netten schoon te houden.

Vlak voor rust kwam de thuisploeg dan nog goed weg toen een Spartaanse hoekschop aan de eerste paal voorlangs werd gedevieerd.

De tweede helft bleek wederom moeilijk te zullen lukken voor de bergjongens want het kwam niet meer aan voetballen toe.

De aanval geraakte niet meer tot het bezoekende doel.  Het middenveld, in de eerste helft heer en meester, kreeg geen poot meer aan de grond en onze verdediging begon te kraken.

Rassalle, tot tweemaal toe gechargeerd in de eerste helft, had beter moeten weten toen hij maar half meer verder kon met zijn getoucheerde heup.

Een verse kracht ging misschien wel nog de strijd op het middenveld aangekund hebben want in zijn geval hielp hij Fonteyne mee de dieperik in.

 

De druk werd opgevoerd en alweer Kesteleyn moest met een ultieme voetreflex de gelijkmaker voorkomen.

Lang duurde het niet want na wat duelwerk op de linkerkant kreeg hun kapitein het leer voor zijn voeten en kon vrij aanleggen.

Hij krulde de bal onhoudbaar in de rechterbovenhoek.  Een prachtige goal weliswaar.

Wat daarna gebeurde hield niemand voor mogelijk.  Tijdens de opzet werd een te optimistische Rassalle, al dan niet op foutieve manier, de bal ontfutseld en twee passen later lag de bal alweer in het mandje.  Een dubbele salvo in één minuut tijd!

De kopjes gingen nu helemaal naar beneden en niets lukte nog.

Kruiseke ging gewoon op hun elan door en strafte de verslagen thuisploeg in 10 dolle minuten genadeloos af.

Eerst kon Simoen niet verhinderen dat zijn tegenstrever de voorzet lukte die de 1-3 inluidde en daarna mocht hun diepe spits opnieuw op Kesteleyn afstevenen die het nu wel goed afmaakte.

De match was gespeeld en al wat FC nog kon doen bestond uit milderen.

Het begon opnieuw wat meer aan voetballen te denken maar het balverlies was nog te overvloedig.

Toch lukte één samenspel toen Depover Rassalle aanspeelde op het middenveld.  Hij vond in één tijd Busschaert in de diepte die goed verlengde met het hoofd zodat Malfait de uitgekomen keeper kon lobben.

Het laatste kwartier speelde Sparta controlevoetbal waardoor de 2-4 op het bord bleef.

Een pijnlijke nederlaag want deze ploeg konden we zeker bekampen.

Volgende week wordt opnieuw voor de titel, ‘Ploeg van ’t stad’, gespeeld.

Op zaterdagavond wordt partij gegeven op het Blauwepoortplein tegen Heuvelland.

Com’ on you greens!

Merkem Sport – FC Westouter 1 – 1

 
Opstelling: Sohier – Vandeputte – Lazeure – Maes – Masquelin – Rassalle – Suffis – Dael Bavo (78`Dael Tijl) – Bonte – Malfait (85` Mylle Robby) – Busschaert (70´Simoen)

Gele Kaarten: Suffis – Lazeure

Rode Kaarten: Bonte (2x geel)

Merkem Sport was, volgens het Wekelijks Nieuws, belust op revanche en wou nog druk zetten op de eindrondekandidaten door zelf nog alles te winnen.

Westouter kwam voor de eer en met een gehavende ploeg aan de aftrap.

Sohier snakt naar het competitie-einde want zijn adductoren houden het niet meer uit.

De uittrappen moest de verdediging op zich nemen maar dat werd ook geen sinecure aangezien Vandeputte en Maes ook spierpijn ondervonden.

Suffis voelde opnieuw wat meer spanning op zijn hamstring en ook Rassalle had last van verrekte ligamenten in zijn knie.

Bavo had een blauw linkerbeen na een pittig partijtje op training, Malfait snotterde nog steeds zijn zakdoek vol en Depover was afwezig door verplichtingen.

Een positief punt was het zorgeloze spel dat de bergjongens kunnen spelen want winst of verlies maakt niets meer uit in deze fase van de competitie.

Het eerste kwartier werd dan ook bevrijd gespeeld met veldoverwicht als gevolg.

Rassalle nam de twee eerste schuchtere kansjes voor zijn rekening.

Suffis verlengde een doorsteekbal van Masquelin maar de hoek werd te scherp voor de infiltrerende Rassalle.

Iets later probeerde hij het opnieuw door een afvallende bal op de slof te nemen maar door de tegenwind viel het leer te snel waardoor de goalie gemakkelijk kon klemmen.

Suffis mocht dan aan het kanon staan maar zijn vrije trap geraakte niet gekadreerd.

Merkem vond het welletjes en begon aan hun offensief, dat trouwens de rest van de partij zou duren.

Het deed Westouter constant pijn met hun diepe ballen, inworp-voorzet-spel en hun versierde hoekschoppen.

Trainer Maes verwachte snel een goal en maande zijn jongens aan om stand te houden.

Dit lukte wonderwel en de ongeschreven voetbalwet kwam een kijkje nemen toen FCW dan toch een zeldzame opbouw uit zijn hoed toverde.

Na knap samenspel kwam de bal terug op gelegenheidsrechtsachter Masquelin die een lage voorzet lukte.

Rassalle kon meepikken en legde aan vanaf de grote rechthoek. 

Zonder complexen joeg hij de bal onderkant lat tegen de touwen.

Geen tijd om te genieten want Merkem stoomde gewoon door met het zelfde pressievoetbal.

De rust werd dan ook niet gehaald met een voorsprong want de blauwen lukten vlak voor affluiten dan toch de oververdiende gelijkmaker toen hun rechterflank de bal onder de kont van Sohier schoot.

Na de koffie onderging Westouter verder de partij waarbij de verdediging alles op alles moest zetten om de deur op slot te houden en de adductoren van Sohier te sparen.

Met Lazeure op kop, slaagde het in zijn opzet want de talrijke duels werden gewonnen of echt grote kansen werden immers niet weggegeven.

Toch was er even paniek toen op vrije trap het leer in ons doel werd gekopt.  De goal werd terecht afgekeurd aangezien Rassalle eerst in de rug werd geduwd zodat die niet in duel kon gaan.

Eventjes stak Busschaert toch zijn neus aan het venster toen hij op links werd weggestuurd.

Hij lobde de bal mooi over de uitgekomen doelman maar een blauwe verdediger bracht redding op de lijn.

Iedereen ging meteen weer in stelling staan want het offensief bleef maar duren.

Tot ieders verbazing kreeg Bonte op de koop toe zijn tweede geel en mocht een kwartier voor tijd gaan douchen.

Al dat zwoegen en zweten bracht bijna loon naar werken want FCW kreeg met tien man nog dé uitgelezen kans op een nieuwe voorsprong.

Tijl Dael bracht een zeldzame tegenaanval op gang en legde breed op Simoen die op zijn beurt Rassalle in de grote rechthoek stuurde na diens lange rush.

Met de linker pegelde hij het leer net naast de kruising buiten.

Merkem bleef onmondig en had op het einde bijna Murphy’s wet aan hun broek toen Simoen vlak voor tijd in de diepte dook.

Hij kon ei zo na de keeper verrassen maar de bal ging voorlangs.

Het ging een onverdiende overwinning zijn geweest, maar chapeau aan alle krijgers want dit was een punt dat op karakter gesprokkeld werd.

Volgende week ontvangen we Kruiseke, een ploeg die ons op hun veld vernederde.

We hebben dus iets recht te zetten maar de vraag is hoe we dit gaan bewerkstelligen.

Suffis, Bonte en Lazeure zijn geschorst.  Rassalle kon amper verder met zijn gehavende knie en Sohier blijft sowieso elke week onzeker.

Het licht in de duisternis komt dan weer van Fonteyne die dit weekend zijn optreden met de reserven tot een goed eind bracht.

Maar je ziet, met karakter valt er wel altijd iets te rapen!

Com’on you greens!

FC Westouter – BS Geluveld      1-1

 

Opstelling: Sohier – Vandeputte – Lazeure – Maes – Depover – Rassalle – Suffis – Dael Bavo – Bonte (81`Mylle) – Malfait – Dael Tijl (62` Simoen)

Gele Kaarten: Suffis

Met een eerste zes op zes dit seizoen werd het geloof in eigen kunnen min of meer aangewakkerd.

Waarom zou een derde winst op rij dan niet mogelijk zijn?

Mits een nederlaag op het ‘Geel Veld ‘ werd in de heenronde reeds een goede prestatie neergezet.

Geluveld werd dan ook warm verwelkomd maar dat had eerder met de warme winterzon te maken.

Op het veld werd het bittere ernst waardoor een partij met veel animo het gevolg was.

Westouter nam het heft in handen en drukte zijn stempel in die eerste helft.

Het werd dan ook geholpen door het lichte windvoordeel en het licht afhellend terrein.

De bakens moesten vroeg verzet worden want na de koffie gingen deze elementen ferm in ons nadeel spelen.

Door de druk versierden de bergjongens meerdere hoekschoppen en vrije trappen rondom de bezoekende zestien-meter.

Een eerste hoekschop had prijs kunnen zijn maar Bonte verzuimde om zijn hoofd tegen het leer te plaatsen.

Nadien verscheen Maes aan de eerste paal en buffelde op hoekschop van Malfait net naast.

Voordien had Bonte op zijn rechterflank enkele knappe acties in huis en één daarvan resulteerde in een voorzet op een aanstormende Rassalle.

Jammer genoeg werd de voorzet te scherp gegeven.

Trainer Nolf zag de bui al hangen en waarschuwde zijn verdediging met recht en rede toen FCW een nieuwe hoekschop mocht trappen.

Praat voor de vaak zo bleek want Maes mocht opnieuw vrij inkoppen aan de eerste paal en deed dat met bravoure.

De voorsprong stond op het bord, maar was die wel genoeg om de tweede helft te overbruggen?

Geluveld kwam 10 minuten voor rust dan toch een paar keer opzetten.

Tot dan toe hadden we de bezoekende spitsen nog niet gezien tot Laplace een volley naast lukte.

Het was een voorbode van het offensief dat Geluveld na de rust zou inzetten.

 

Meteen greep de gele armada ons bij de keel en een eerste verre bal bezorgde onze verdediging reeds kopzorgen.

Sohier kwam mooi tussenbeide en belette de aanstormende spits om de gelijkmaker te potten.

Oog in oog blijkt toch wel één van zijn sterkste punten te zijn want hij toonde dit huzarenstukje al driemaal op Lo-Reninge.

Blue Star kreeg nu zelf ook meerdere hoekschoppen waardoor de groenhemden constant op hun hoede moesten zijn.

Telkens kon het gevaar gekeerd worden want er zat altijd wel een Westouters hoofd of voet tussen.

Een halfuur voor tijd was er geen ontkomen meer aan toen hun rechterflank een lange rush lukte.

Bonte had beter de professionele fout verkozen maar besloot om geen trekfout te maken.

Maes kwam veel te vroeg met zijn tackle en gleed vóór de bal zelf het veld uit.

De daaropvolgende voorzet kon in meerdere tijden niet goed genoeg ontzet worden waardoor de bal voor de voeten van een Geluveldnaar dwarrelde.

Met nog een halfuur te gaan mocht FCW niet in een pudding zakken want met die druk zou het niet vol te houden zijn.

Gelukkig stond Sohier opnieuw pal want die redde de meubelen toen 2 bezoekers van dichtbij mochten afdrukken.

Men kan het onmondigheid noemen van hun spitsen, maar alertheid en kunnen zijn zeker de verdienste van onze goalie! 
Iets later mocht Laplace op wandel met Maes in zijn voetsporen.

De ervaren spits wipte het leer over Maes die het leer ongelukkig met zijn arm beroerde.

De fout gebeurde weliswaar buiten de zestien, maar toch ging de ref in de fout door onze Robby geen kaart te geven.

Rood had gekund, alleen was de vraag of een gevolgde Lazeure nog op tijd kon bijspringen.

 De keeper aan de overkant had geen werk maar zijn match zou toch dramatisch eindigen.

Rassalle heroverde de bal op het middenveld en zette het op een lopen toen Lazeure hem in het straatje stuurde.

Die probeerde het met een ver schot aangezien de keeper van ver uit zijn doel stormde.

De bal kwam niet verder dan diens bovenarm en de uitsluiting was een feit voor de onfortuinlijke doelwachter.

Het bleek een geschenk voor groen-wit want eindelijk kon het weer in de partij komen.

De laatste tien minuten verliepen gelijk opgaand maar van enig doelgevaar was er geen sprake meer.

 Al bij al een gevleid gelijk spel want Geluveld verdiende op basis van hun veldoverwicht toch meer.

We mogen enigszins fier zijn op onze jongens want het was door hun eigen strijden dat ze het punt konden vasthouden.

Volgende week trekken we op zaterdagavond naar Merkem.

Indien we die partij kunnen winnen, zou het misschien nog mogelijk zijn om die ploeg te remonteren in de stand.

De geschorste Masquelin zal dan weer de troepen vervolledigen.

Com’on you greens!

J.V. Lo-Reninge – FC Westouter 1- 2

 Opstelling: Sohier – Vandeputte (65´ Dequidt) – Lazeure – Masquelin – Bonte (73´Scherpereel) – Mylle Robby (70´Winckelmans) – Suffis – Simoen – Rassalle – Malfait – Busschaert

Gele kaarten: Vandeputte – Malfait – Masquelin – Winckelmans

 Daar is ze dan, de eerste zes op zes dit seizoen!

We hebben er zeer lang op moeten wachten, maar geduld is een mooie deugd.

Verdiend was het niet te noemen want Lo-Reninge was gretiger en werklustiger dan de bergjongens.

Al vanaf de beginminuut wisten de groenen wat hen te wachten zou staan want de thuisploeg trok meteen ten aanval.

Iedereen bij FCW wist dat hun jeugdig enthousiasme moeilijk te temperen valt waardoor de troepen van Maes maar geen grip op de partij kregen.

 Hun diepe spits was constant een gesel voor Vandeputte en Masquelin want die liep achter alles wat hij zag.

Hun rechterflank wist er ook wat van om nog niet te spreken van hun infiltrerende middenvelders.

Kick & Rush, Sturm und Drang, stamp naar voor en maar lopen…

Voetballen bleek dan ook uiterst moeilijk voor de bezoekers want telkens de bal bij een Reningse verdediger kwam joeg die het leer de diepte in.

Westouter kwam in gans de partij quasi nooit tot een mooi uitgespeelde aanval en versierde amper enkele mogelijkheden.

Sohier daarentegen had nooit de tijd om even weg te dromen en moest vandaag vol aan de bak.

In de eerste helft kwam hij tot 3 knappe reddingen maar wat hij in het tweede bedrijf liet zien getuigt van klasse.

Een klasseflits in het veldspel zou ook welgekomen zijn want hoe moest FCW in godsnaam tot scoren zien te komen?

Juist, via een stilstaande fase dan maar.

Na een twintigtal minuten kreeg Malfait vanop rechts een vrije trap en krulde die via de binnenkant van de paal in de korte hoek binnen.

Een goal die uit de lucht viel want Westouter had tot dan toe nog niets voor elkaar gekregen.

 Lo-Reninge verdiende natuurlijk een goal en wie was er beter geknipt voor dan hun aalvlugge diepe spits?

Vandeputte gaf de rugdekking op en Masquelin werd op een lopen gezet.

Zijn achtervolging mocht niet baten want het luipaard van Lo was niet meer bij te benen en schoof het leer beheerst met zijn linker overhoeks binnen.

 In de tweede helft gingen de youngsters gewoon door op hun elan.

Westouter wist niet meer waar hun hoofd stond en hielp de thuisploeg zelfs een paar keer door knullig balverlies op de eigen speelhelft.

Tot drie maal toe kwam Sohier oog in oog te staan met een opkomende speler en kwam telkens als winnaar uit de strijd.

Hij behoedde zijn team onder meer ook voor de verdiende achterstand door zijn beter vuistwerk te hanteren.

Op het vlak van attentheid kon hij ook niets verweten worden want hij kwam telkens gepast uit wanneer nodig.

Maar hoe in godsnaam kon Westouter weer op voorsprong geraken?

Een klasseflits?  Neen, klasseflitsen bestonden niet meer maar een portie geluk en de hulp van de tegenstander maakte veel goed.

Voor één keer kon Rassalle bereikt worden op rechts die tot dan toe nog bitter weinig verwezenlijkt had.

Naar binnen snijdend kon hij Malfait schuin voor doel afzonderen.  Akkoord, er was wat sprake van buitenspel, maar Lo-Reninge had ook al eens mogen doorgaan na een duidelijk off-side-geval.

Malfait leverde een voorzet-schot af en vooraleer die bij Busschaert belandde, had hun verdediger hem zelf al in doel gegleden tijdens zijn poging om de bal weg te werken.

 Het werden nu nog twintig lange minuten met pompen en verzuipen om de voorsprong vast te houden.

Vandeputte moest het veld verlaten omwille van hamstringproblemen waardoor Bonte als libero moest fungeren.

Bonte zou er niet lang staan want amper na 2 minuten moest hij met krampen het veld verlaten.

Rassalle mocht een dik kwartier helpen om de boel op slot te houden wat prima lukte want Lo-Reninge kwam er niet echt meer door.

Werkpaard Suffis zwoegde voort en zelfs Malfait zakte af om zijn steentje bij te dragen op het middenveld.

De spelers en de thuisaanghang van Lo-Reninge kwamen er radeloos van en begrepen nog steeds niet hoe ze vandaag in het verlies werden gespeeld.

Voetbal is een eigenaardig spel wat het in ons geval eindelijk eens aantrekkelijk maakt!

 Volgend weekend krijgen we rust.  Nadien ontvangen we op 9 maart promotiekandidaat Geluveld.

Masquelin is dan geel geschorst maar dan kunnen we opnieuw beroep doen op de gebroeders Dael, Depover en Maes.

Com’ on you greens!

FC Westouter – FC Woesten 2-0

Opstelling: Sohier – Vandeputte – Lazeure (´89 Dequidt) – Maes – Depover – Masquelin – Suffis – Dael – Rassalle – Malfait (´82 Vandebussche) – Busschaert (´72 Dael Tijl)

Gele Kaarten: Maes – Lazeure – Dael – Rassalle - Depover

 De tweede helft op Alveringem kon het best snel vergeten worden door een goede start te verwezenlijken tegen Woesten.

Voor de partij van start ging besloot de groep om, indien mogelijk, te starten op de ongebruikelijke speelhelft.

De wind waaide immers naar onze leegstaande spionkop wat ons misschien zou helpen om een voorsprong op te bouwen voor de rust.

Wanneer de bergjongens op voorsprong komen kunnen ze die bonus vrijwel vaak behouden en zo geschiedde.

 Al snel in de partij namen de groen-witten het overwicht met enkele halve kansjes tot gevolg.

De eerste grote kans kwam er pas na een kwartier toen Malfait de keeper plat deed gaan en hij de bal op halve hoogte op de slof nam.

Suffis probeerde het met enkele flauwe vrije trappen en ook Rassalle besloot hard over toen die door Bavo Dael in schietpositie werd gebracht.

Diezelfde Dael had dè kans van de match toen hij op het halfuur vanop een metertje aan de tweede paal de hoekschop van Suffis simpel moest binnenknikken.

Onwaarschijnlijk ging het leer nog naast waardoor de 0 nog steeds op het bord stond.

Woesten stak dan een paar keer de neus aan het venster met een gevaarlijke hoekschop die door bezoeker Lermytte in de dichts bij zijnde winkelhaak werd gericht.

Een attente Sohier bracht redding en deed dat trouwens ook kort voor rust toen ex-Westouternaar Vercruysse een slalom in de grote rechthoek lukte.

Even voordien centerde Dael naar de vrijstaande Rassalle, maar de bal werd door een Woestense verdediger met de handen beroerd waardoor die niet aankwam.

Eigenlijk was het de tweede dergelijke fase maar aanvankelijk sloot de ref zijn ogen.  De scheids kon niet blijven negeren en wees nu toch terecht naar de stip.

Suffis krulde het leer gericht in het zijnet waardoor de voorsprong er eindelijk stond.

 

In de tweede helft was het Woesten dat wat meer druk creëerde maar ook zij kregen voorlopig geen grote kansen bij elkaar gevoetbald.

De bergjongens hanteerden nu meer en meer de counter wat hen vaak gevaarlijk maakte.

Het was een kwestie van tijd vooraleer we de gelijkmaker of de rustbrenger mochten noteren.

Woesten had aan de rust een verse kracht in de vuurlinie gegooid.  Hun joker was meteen bedrijvig had dan ook de beste kansen.

Rond de 56ste minuut speelde hij onze verdediging op een hoopje en scoorde ei zo na.

Op het uur waaide een nieuwe hoekschop over alles en iedereen naar de tweede paal waar ook hij zijn hoofd kon tegenzetten.

Gelukkig beroerde doelman Sohier nog eventjes de ‘select’ waardoor de aanvaller enigszins verrast naast kopte.

Rassalle en Dael kregen nu meer ruimte op de flanken en voelden zich in hun sas.

Malfait kreeg dan ook een unieke mogelijkheid toen Rassalle de achterlijn haalde, hem de bal retourneerde, maar de linkspoot schoot naast.

Dael bediende op zijn beurt een bedrijvige Busschaert die jammerlijk buitenspel liep.

Het was wachten op de kleinere versie van Dael die wederom onze ploeg over de streep zou trekken.

Ook al is hij klein, sprinten kan hij wel.  Tot tweemaal toe liep Tijl zijn bewaker eraf en besloot in de handen van de keeper.

Malfait, bezig aan een goede tweede helft, maakte zich vrij vanop links en centerde op Tijl die in twee tijden de kans verzilverde.

 De verdediging diende nu enkel stand te houden en deed dat voortreffelijk.

Enkel jammer dat de kaartenlast hierdoor wat opliep want Depover,  Maes en Dael mogen het volgende week vanaf de zijlijn volgen.

Het moet ook gezegd; het is beter tegen een gele kaart aan te lopen dan opnieuw stomme goals te moeten slikken.

Iets wat we in het verleden blijkbaar menigmaal hadden nagelaten…

Volgende week trekken we naar het stugge Lo-Reninge.  Ook al zijn we gehavend, de kans op een driepunter zit erin.

Com’on you greens!

 VV Alveringem – FC Westouter 3-0

Opstelling: Degrauwe – Lazeure – Bonte (65`Dael Tijl) – Maes (80´Vandeputte) – Simoen – Masquelin – Suffys – Dael Bavo – Rassalle – Mylle Robby – Busschaert (55´ Winckelmans)

Gele Kaarten: Bonte – Dael Bavo – Maes – Mylle – Simoen 
Het einde van de examenperiode vertaalde zich in een grotere opkomst op training.

Bonte en Simoen werden dan ook meteen gerekruteerd om de troepen te versterken.

Als flankverdedigers zouden ze een moeilijke namiddag tegemoet gaan wat hen beiden een gele kaart opleverde.

Sohier, op zakenreis, werd vervangen door Degrauwe die vandaag een goede partij keepte.

De jonge Busschaert, als invaller nog dubbel scorend op Houthem, werd als diepe spits geposteerd.

 Het Alveringemse veld lag er verrassend goed bij na de overvloedige buien die het afgelopen week te verwerken kreeg.

Enige spelbreker was de wind die dwars over het veld blies waardoor bijna voortdurend aan één kant werd gevoetbald.

De bankzitters kregen het in de eerste helft harder te verduren dan de veldspelers aangezien een forse hagelbui recht op hen afkwam.

Waarschijnlijk zal de thuisdoelman het ook niet te warm gehad hebben want de bergjongens kregen het voor elkaar om in deze partij geen enkele uitgespeelde kans bij elkaar te voetballen.

In de eerste helft noteren we enkel een afgeblokt schot van Busschaert die door Rassalle voor doel werd gezet.

De polderploeg daarentegen kwam veel gevaarlijker voor de dag waardoor Degrauwe wel aan het werk werd gezet.

Tweemaal moest hij een vallende bal vanonder zijn lat halen en zijn uitkomsten waren eveneens gepast.

Westouter kraakte wel maar begaf voorlopig niet waardoor de rust werd ingegaan met een brilscore.

Dat de bezoekers het in deze wedstrijd moeilijk zouden krijgen, hadden ze hoofdzakelijk aan zichzelf te danken.

Omwille van het talrijke balverlies werden de zogezegd ‘professionele’ fouten van Mylle, Bonte en Dael terecht met geel bestraft, Simoen en Maes gingen er dan weer te driest in.

Alveringem ging in de tweede helft meteen op zoek naar meer en het lukte vrij snel een doelpunt aangezien hun opkomende middenvelder niet werd aangevallen ver buiten het strafschopgebied.

Hij kreeg alle tijd om aan te leggen en kegelde het leer onhoudbaar in de hoek.

Westouter wist  nog steeds niet van welk hout pijlen te maken en sukkelde verder.

Dan werd het enigszins geholpen door een overdreven reactie van een thuisspeler die Suffys een duw gaf als revanche; de ref bedacht met rood.

Tegen 10 man moest het nu wel lukken want de groenen hadden nog een half uur om de bakens te verzetten.

Vreemd genoeg bleven de geelhemden baas en een kwartier voor tijd maakten ze de klus af in een dolle drie minuten.

Westouter leek wel los zand en gaf daardoor alles uit handen.

Terugkeren zou niet meer lukken want een pover schot van Bavo Dael was het enige wapenfeit in een abominabele tweede helft.

Het eindsignaal maakte een einde aan het Westouterse lijden.

Teveel spelers waren ondermaats waardoor je zo’n partij gewoonweg niet naar je hand kan zetten.

Volgende week treffen onze jongens Woesten, een ploeg die ze toch aan moeten kunnen.

Bonte en Mylle zijn dan geschorst.

Com’ on you greens!

FC Houthem – FC Westouter 5-3 
Opstelling: Sohier – Maes – Lazeure – Vandeputte (60`Dael Tijl) – Depover – Masquelin – Suffys – Dael Bavo – Rassalle – Mylle Robby (75`Busschaert) – Vaarten (45`Winkelmans)

Gele Kaarten: Suffys – Dael Tijl

Het nog steeds gehavende Westouter moest vandaag partij geven in Houthem, wat nooit een sinecure is.

De Waalse jongens leggen er immers hun hoofd voor, wat het er op hun klein en modderig terrein dit weekend niet op zou vergemakkelijken.

Van de nog beschikbare mannen spelen Vandeputte en Sohier met anderhalf been en ondertussen kunnen we een boek schrijven over de talrijke afwezigen bij de bergjongens.

Een greep uit het repertoire, en excuseer me mochten we iemand vergeten zijn…

Allereerst gaat onze grootste sympathie uit naar John Guhel en Bert Mylle die beiden recupereren van een knieoperatie.  Bert wordt op de koop toe geplaagd met een virus en we wensen hem bij deze alle sterkte.  Volgend seizoen zullen jullie je gram wel halen!

Verder noteren we serieuze spierblessures voor Fonteyne en Buseyne waarvan de spierscheur van Simon toch zeer ernstig bleek.

Talentvolle spelers hebben examenskoorts waardoor trainer Maes jammer genoeg ook op hen niet kan rekenen.

Bonte, Hahn, Simoen en Vanhoutte zijn stuk voor stuk capabele jongens maar hun studies zijn prioritair.  Hopelijk kunnen ze hun afwezigheid verantwoorden door geen enkel herexamen te hebben.  De psychologische gevallen vergeten we echter ook niet.

Hoflack stuurde reeds vroeg zijn kat en ook Beele had er na nieuwjaar geen zin meer in.  Een andere vraag is momenteel waar Degrauwe uithangt.

Een volledig elftal aan de kant laten kan niet elke club, maar schijnbaar houdt FCW toch zijn hoofd boven water.

Chapeau voor de entourrage, de trainersstaff en de strijders die wel nog wekelijks hun pluim verdienen.

In tijden van crisis doet het ook deugd dat de fanion mag rekenen op talentvolle gasten van het U17-team!

Op Reningelst scoorde Tijl Dael reeds het verlossende doelpunt en ook op Houthem toonde een nieuwe debutant wat hij in zijn mars heeft.

Flor Busschaert kwam een kwartier voor tijd in en potte meteen twee rozen.

Het sein om de match uit de doeken te doen want animo was er genoeg op het vooroorlogse modderveld.

Vaak is een gebrek aan alertheid de oorzaak geweest van een vroege achterstand voor Westouter.

Vandaag was dit niet anders want vanaf de aftrap werd de Houthemse spits alleen voor doel gezet.  Gelukkig kon Maes de bal nog beroeren waardoor Sohier het iets makkelijker kreeg om de poging te keren.

Kick and Rush was de enige mogelijkheid om vandaag kansen te creëren aangezien de blubber het niet toeliet om samenspel te verzorgen.

Houthem begon dit spelletje het vaardigst en na twee verwittigingen was het na 5 minuten reeds bingo.

Ondanks het kille weer waren de kopjes 5 minuten later nog steeds niet wakker want de Houthemse spits mocht na een verre inworp ongedekt de 2-0 tegen de netten koppen.

Trainer Maes zou weer een zware namiddag voor de boeg hebben alsook zijn spelers om deze uitzichtloze situatie alsnog recht te zetten.

Suffys begon het spelletje ook te begrijpen en hanteerde meer en meer zijn lange bal.

Rassalle werd diepgestuurd en kon aanleggen in de zestien.  Op één van de zwaarste stukken van het veld was het quasi onmogelijk om richting te geven aan zijn schot waardoor het leer naast zoefde.  Ook kort nadien haalde hij met een actie de achterlijn maar zijn teruglegger op Vaarten geraakte door de modderpoel amper een paar meter verder.

Intussen redde Sohier met een magistrale tussenkomst de meubelen want 3 à 4-0 zou aan de rust niet overdreven geweest zijn.

Voor rust trouwens noteren we nog een strak schot van Depover die de keeper plat deed gaan. 

Trainer Maes vatte de tweede helft aan met drie spitsen om de druk op Houthem te verhogen.

Dit lukte meteen want opnieuw Rassalle haalde tweemaal de achterlijn.  De voorzetten misten echter zijn medemaats maar een tweede helft met Stürm und Drang werd ingezet.

Suffys verstuurde nadien een streep richting doel.  De thuisdoelman klemde met moeite de vrije trap.

Een bedrijvige Rassalle stoomde opnieuw door, liet zijn belagers achter zich maar werd aan de trui getrokken.

De ref floot voor een fout, maar gaf de dader onbegrijpelijk geen rode kaart!

Zijn uitleg was: ‘Sorry, ik weet niet meer wie het was.’

Met deze wijze woorden werd een kentering in de partij teniet gedaan want kort daarop kon Houthem op de counter er 3-0 van maken.

Rassalle was furieus en besloot het daarbij niet te laten.  Met dezelfde inzet bleef hij strijden en zag zijn werk beloond toen hij zijn afgeblokt schot kon hernemen en er in de draai resoluut 3-1 van maakte.

Ondertussen had Busschaert zijn rentree gemaakt en besloot zijn ex-trainer bij te staan in de strijd.  Zijn positiekeuze voor doel blijkt één van zijn sterkste troeven te zijn waardoor hij de geknipte man was om de aansluitingstreffer te noteren.

Ook al had FCW nu grip op de tweede helft, toch had Houthem de grootste troef in zijn rangen lopen.

De kleine, vinnige en technisch vaardige linkerhoekspeler rolde kort na de 3-2 de Westouterse verdediging op en gaf Sohier het nakijken.

Straf hoe die door de modder toch nog snelheid kon maken op de tegenaanval.

Flor ging niet akkoord met de snelle tegentreffer en wilde meteen eerherstel.  Vanaf de penaltystip kreeg hij de bal voor zijn rechtervoet en maakte er met een knappe krul 4-3 van.

Tot op de laatste minuut streed groen-wit, alhoewel het eerder bruin-bruin was, om de verdiende gelijkmaker te scoren maar het mocht niet baten.

De kleine Houthemse kwelduivel nam in de laatste seconden alle twijfels weg door een nieuwe rush koelbloedig af te werken.

Als je bedenkt dat hier veel meer had ingezeten, dan was de vroege 2-0 achterstand om gek te worden.

Volgende week wordt een voetbalvrij weekendje voor de bergjongens.

Hopelijk kan het in die twee weken enkele spelers recupereren om zo het vuur aan de schenen van Alveringem te leggen.

Never give up!  Com’on you greens!

FC Westouter – WS Bulskamp 1-1

 Opstelling: Sohier – Maes – Lazeure – Vandeputte – Depover – Masquelin – Suffys – Dael Bavo – Rassalle – Mylle Robby (80´Blomme) – Malfait (65´Dael Tijl)

Gele Kaarten: Masquelin – Vandeputte

 De euforie na de winst op Reningelst bracht de burger nieuwe moed.

Bulskamp was een haalbare tegenstander waardoor een eerste keer zes op zes halen dit seizoen een must was.

Weliswaar wisten we uit de heenmatch dat de bezoekende jonge garde strijdt voor wat het waard is; onderschatting was bij deze uit den boze.

Het sein om goed uit de startblokken te schieten, wat FC dan ook deed.

Al vlug werden de bezoekers onder druk gezet waardoor er snel overwicht voor groen-wit ontstond.

Dit resulteerde meteen in een grote mogelijkheid voor Rassalle toen Malfait een strakke voorzet tussen goalie en verdediging verstuurde maar diens inglijden ging naast.

Kort nadien stuurde Suffys met zo’n typische doorsteekpass diezelfde Rassalle in het straatje.  Een goed uitgekomen keeper verhinderde dat de flankspeler kon afwerken en dreef hem te ver naar buiten waardoor de kans ontnomen werd.

Ook Bulskamp stak nu eens zijn neus aan het venster maar Sohier had geen moeite met de schrale pogingen van de bezoekers die voornamelijk de lange bal hanteerden.

Attent keepen was de boodschap, wat hij ook deed.

Malfait, na een lange tijd afwezigheid, kon de bal vaak goed bijhouden en loerde op dat kansje.  Aanvankelijk dreigde hij met goeie doorsteekpasses of voorzetten maar tot scoren kwam hij vooralsnog niet.  Zijn schot halfweg de eerste helft ging over.

Een derde mogelijkheid kwam er voor Rassalle toen die een inswingende vrije trap van Suffys met het hoofd verlengde.  Wederom verdween het leer aan de verkeerde kant van de paal.

De rust was in zicht maar trainer Maes was op zijn zachts uitgedrukt ontevreden over het geleverde spel.

Te mak, pingelen met de bal aan de voet en teveel zaalvoetbaltoestanden hoorden niet op dit zware veld.

FCW moest het over een andere boeg gooien wilde het een voorsprong uitbouwen.

Het middenveld begreep dit snel waardoor Dael kort na de koffie op zijn linkerflank werd weggestuurd.

Een knappe voorzet op Malfait tot gevolg leverde de verdiende voorsprong op.  De spits, met een neus voor goals, schoof de bal onder een grabbelende doelman.

Westouter had de match in handen waardoor het een koud kunstje leek om de partij uit te spelen.

De 2-0 zou er wel komen dacht iedereen want er kwamen meerdere kansen om de scalp van de bezoekers te grijpen.
Wederom stuurde Suffys zijn rechterflank de laan in waardoor Rassalle schuin op doel mocht afgaan.  Blijkbaar is die het scoren verleerd en kruiste het leer andermaal naast.

Ook Mylle kreeg een mogelijkheid maar diens schot in de draai zoefde naast de kruising. Zelfs Suffys kwam met een hard schot af maar zag die dan weer pal op de doelwachter gestuit.

Toen begon Bulskamp in eigen kunnen te geloven waardoor het vaker op de helft van de bergjongens kon vertoeven.

Geen paniek want verder dan wat schuchtere afstandspogingen kwam het niet.

Na veel tegenslagen zijn we blijkbaar nog niet geleerd want wederom besloot iemand van ons de tegenstand te helpen.

Vandeputte verdedigde naar binnen uit, werd afgeblokt waarvoor een opgekomen middenvelder met de gemakkelijke gelijkmaker bedankte.

Ongelooflijk dat zo’n partij nog uit handen werd gegeven maar dit is opnieuw praat voor de vaak.

Dan maar vertrouwen op onze jonge jokers, die ons verleden week uit de nood hielpen.

Tijl Dael lukte een rush vanaf de middellijn maar werd in extremis nog geremonteerd door een terugkerende verdediger.

Ook nieuwkomer Jaron Blomme maakte een debuut van 10 minuten en kon ei zo na een hoekschop van Rassalle binnenkoppen.

De kracht ontbrak echter waardoor de keeper simpel bedankte.

Ondertussen werd een speler van Bulskamp afgevoerd met op het eerste zicht gescheurde kruisbanden.  We wensen hem alvast veel sterkte.

In die laatste tien minuten werd open kaart gespeeld langs beide kanten, iedereen ging nu op zoek naar de winning goal.

Bulskamp kreeg nog de grootste kans, maar die werd krampachtig naast geschoten.

Onbegrijpelijk liet de ref niet overspelen, ook al werden veel minuten verloren door die blessure.

Een desillusie rijker met een billijk gelijkspel tot resultaat; zo voelde de entourage van FCW zich.

Volgende week wordt alweer niet simpel want op het veld van Houthem werd het nog nooit gemakkelijk.

Com’on you greens!

SK Reningelst – FC Westouter 0-2
 

Opstelling: Sohier – Maes – Lazeure – Vandeputte – Depover – Masquelin – Suffys – Dael – Rassalle – Buseyne (15´Vaerten) (80´Dael Tijl) – Mylle Robby

Gele Kaarten: Masquelin

Een zwalpend FCW, dat twee zware nederlagen leed op het einde van 2013, was op zoek naar eerherstel.

Hoe kon de eer beter hersteld worden dan in een derby?

Niemand geloofde in de kansen van groen-wit, maar een derby blijft een derby en de magie bleef ook ditmaal niet uit.

De thuisploeg was althans overtuigd dat het een makkie ging worden op de Makke, maar niets was minder waar.

Het tactisch bord in de kleedkamer van de bezoekers werd voor de partij sierlijk gekleurd met de woorden: ‘Prepare to lose’.

Hoogmoed komt voor de val, en de val die SK vandaag maakte was er één van een nederige kniebuiging.

Ludiek was dat FCW voor de match een minuut stilte hield, niet om Eusebio te eren, maar om ons een laatste maal te focussen op de kleuren van groen en wit.

De sympathieke jongens van Westouter waren technisch misschien iets minder, maar vandaag maakte hun stijdershart dit grotendeels goed.

Door de examens en vele blessures geraakte trainer Maes amper aan 11 titularissen en hij moest Niels Vaerten en Tijl Dael in extremis oproepen.

Twee jokers die ons hartje vandaag gelukkig maakten want beiden waren goed voor een doelpunt.

Vaerten, alias ‘de giraffe’, kwam na een kwartier Buseyne vervangen die alweer een hamstringblessure opliep.

Hij werkte als een paard en zag reeds 10 minuten voor rust zijn werk beloond met een doelpunt toen doelman Lust een hard schot van Suffys niet kon klemmen.

 Dit moet ook gezegd, maar in de aanvangsminuten kon SK reeds op rozen komen.

Een gebrek aan scherpte verhinderde dat en de knappe voorzetten van Dequecker werden eerst naast en dan op de paal geviseerd.

Ditmaal kwam FCW goed weg en het kwam gestaag in de partij.

Echt grote kansen bleven verder uit en de bergjongens gingen de rust in met een gevleide voorsprong.

We weten dat een voorsprong vasthouden meestal lukt en het geloof in een stunt wakkerde bij iedereen aan.

Reningelst kwam gemotiveerder uit de kleedkamer en probeerde de druk in die tweede helft hoog te houden.

Ex SK-er Sohier, die wederom zijn opwachting maakte in doel, was gebrand om de nul te houden en zijn ogen straalden dan ook die wilskracht uit.

Niets of niemand ging hem passeren en met een paar knappe reddingen bracht hij weer rust in de rangen.

Natuurlijk kwam er ruimte voor FC om te counteren maar het deed dit niet altijd secuur.

Dael had Rassalle moeten aanspelen die meegetrokken was op de rechterkant maar omgekeerd gebeurde net hetzelfde toen ook Rassalle zijn eigen kans ging.

Suffys testte opnieuw de vuisten van Lust en ook Vaerten kon iets later de bevrijdende treffer scoren maar deze keer kon hij geen kracht meer zetten.

Dael bediende later wel goed Rassalle maar diens schot werd gepareerd.

Reningelst kwam het laatste kwartier opzetten en er ontstonden hete standjes voor doel.

Zoals gezegd ging niemand Sohier passeren, dus moesten we voor niets meer vrezen.

 Een moegestreden en verdienstelijke Vaerten werd tien minuten voor tijd gewisseld en de jonge Dael, maakte zijn debuut voor de fanion.

Wat voor een debuut!  Na amper een paar minuten werd hij door zijn broer aangespeeld en viseerde het Reningelstse doel.

Een afgeweken schot viel in de korte hoek binnen, Westouter op rozen en het sein voor de supporters om een feestje te bouwen.

‘De Makke is van ons’ werd dan ook als antwoord op het tactisch bord geschreven.

Met de aanhang werd een feestje gevierd te ‘Pols’ waar menig voetballied werd aangeheven.

‘You never walk alone’, ‘Woar is Reningelst’, ‘èèèèèFCéééééé!’ en bedankingsspreuken galmden aan de toog waardoor we een avondje uit de oude doos kregen.

 Dirk Maes, Dries Hardeman en Peter Mylle behoorden gisteren tot de gelukkigsten ter wereld en het is hen van harte gegund!

Hopelijk kunnen we hen gelukkig houden en behalen we volgende week de drie punten thuis tegen een immer strijdend Bulskamp.

Com’on you greens!


FC Westouter - Jonkershove  0-7 

Hier heb je gewoon de opstelling tegen Jonkershove.

7-0, geen woorden aan vuil maken… J

 Opstelling: Kesteleyn – Lazeure – Maes – Hahn – Vandeputte (60´Boone) – Depover – Suffys – Simoen – Rassalle – Mylle – Beele

Geen commentaar.

Brielen Sport – FC Westouter 8-1

Opstelling: Kesteleyn – Lazeure – Dael – Depover – Maes – Masquelin (30´Vanhoutte) – Suffys – Mylle Robby – Beele – Rassalle – Vandeputte (70´ Simoen)

Gele Kaarten: Depover
 

Een 6-0 achterstand aan de rust gaf een duidelijke weergave van onze eerste helft.

Iemand als de schuldige aanwijzen is hier niet van tel aangezien we vingers te kort zouden komen.

Deze match verslaan zou ook geen nut hebben want enkel kritiek zou deel zijn van een veel te grote alinea.

Er rest ons enkel één vraag: ‘Waar gaat dit naartoe?’

Zo’n uitslagen mogen, Westouter zijnde, nooit of te nimmer voorkomen.

Het groen-witte shirt, dat ooit zo strijdvaardig was, is in zijn eer gekrenkt.

Een week van rouw en bezinning is ingezet…

‘Com’on you greens!’ klinkt nu stiller dan voorheen.


SK Zillebeke – FC Westouter 1-4

Opstelling: Fonteyne (12´ Parreyn) – Lazeure – Dael – Depover – Maes (75´Vandeputte) – Masquelin – Mylle Robby – Buseyne (80´ bles.) – Rassalle – Suffys (62´ Beele) – Malfait

Gele Kaarten: Masquelin


De thuismatch tegen titelkandidaat Komen gaf de burger nieuwe moed ook al eindigde de match met de late tegengoal in mineur.

Dezelfde ingesteldheid werd verwacht tegen een lager gerangschikt Zillebeke maar dat bleek niet altijd het geval.

Is zaterdagavond geen goed huwelijk voor de bergjongens of lopen de batterijen naar het einde van het jaar toe stilaan leeg?  Wie zal het zeggen.

Het was zeer zeker een feit dat vandaag een draak van een wedstrijd te zien was en dat de partij eerder een verwijzing was naar het slagveld van ’14 – ’18 dertijd.

Na Sohier moest nu ook Degrauwe verstek geven in doel.  Kesteleyn had andere verplichtingen en trainer Maes durfde de jonge Parreyn niet voor de leeuwen werpen.

Fonteyne, een verleden als doelman, mocht plaatsnemen onder de lat maar die ondervond voor de match al lichte hinder aan zijn hamstring.

Na 10 minuten reeds knapte zijn spier toen hij wilde uittrappen.  Meteen het sein voor Parreyn die zijn eerste cap mocht pakken met de fanion.

De youngster deed het direct prima door een afgeweken schot vanonder zijn deklat te grabbelen.

Dit was op het kwartier maar voordien was in die korte tijdsspanne nogal wat gebeurd.

Een her optredende Malfait raakte al in de openingsminuten het kader en kwam na vijf minuten al een tweede keer alleen voor doel waarop de keeper redding bracht.

Zillebeke, dat enkele snelle vinnige spelers in zijn rangen had, liet zich niet van de kaart brengen en antwoordde onmiddellijk.

Fonteyne kende geen problemen met het zwakke schot en zag Maes luttele minuten nadien een hoekschop van Mylle knap binnenkoppen.

Na de wissel van Fonteyne moest ook een Zillebekenaar het toneel verlaten met een kwaal.

Raar maar waar, na de goal begon FCW te klungelen dat het een lieve lust was.

Foute passes, nonchalance en misverstanden staken de kop op en tekenend was het wegglijden van Dael die de gelijkmaker voor de vijverjongens inleidde.

De thuisploeg begon in haar kansen te geloven en de kwieke jonkies deden het vaak met individuele acties waarmee ze de groenen pijn deden.

Malfait zocht nog steeds naar een goal en verlengde een vrije trap van Mylle met het hoofd in de hoek.  Wederom bracht de goalie redding.

Good old Suffys dan maar, die na een lange afwezigheid zijn optreden maakte, plaatste zijn schot vanaf de zestien naast de paal.  De voorsprong stond er opnieuw en die zou niet meer weggegeven worden.

Trainer Maes was niet tevreden met het geleverde spel en wou in die tweede helft verandering zien.

De eerste minuut van het tweede bedrijf deed dan ook beterschap vermoeden want ogenblikkelijk werd de 1-3 gefabriceerd.

Na een stilstaande fase werd het Zillebeekse strafschopgebied zowaar omsingeld waardoor de bal niet anders kon dan in het mandje gaan.

Depover op links zag zijn afgeweken schot via Malfait en enkele voeten in het bereik van Rassalle vallen die met zijn linker de verste hoek viseerde.

De doelman moest zich volledig strekken maar kon niet anders dan het leer in de voeten van Buseyne duwen die het met een grondscherend schot afmaakte.

Suffys werd op het uur uit voorzorg aan de kant gehaald want de komende partijen op Brielen en tegen Jonkershove worden belangrijk.

Een twintigtal minuten voor tijd dan maakte Rassalle, die bezig was aan één van zijn zwakste partijen dit seizoen, zich in de zestien mooi vrij tussen twee man.

Zijn harde schuiver werd naar de verste paal gemikt maar verdween net voorlangs.

Ondertussen moest Maes het veld verlaten want ook zijn hamstring speelde op; Vandeputte was zijn vervanger.

De vijverjongens hadden toen ook al hun laatste wissel opgebruikt omwille van een nieuwe blessure.

Ook Parreyn kreeg een speler ten volle op zich waardoor een ‘dead leg’ zijn malheur bleek te zijn.

Tien minuten voor affluiten dan bezegelde Buseyne, op aangeven van een nuttige Malfait, met zijn tweede van de avond het lot van de vijverjongens.

Het bleek eveneens zijn eigen noodlot te zijn want ook zijn hamstring knakte tijdens het maken van de treffer.

FCW moest dus verder met 10 man maar een uitgeteld Zillebeke kreeg van hetzelfde laken een broek toen hun linkerflank de eindminuten trekkebenend moest volmaken.

De ref, die eveneens hetzelfde niveau haalde die de wedstrijd tentoon spreidde, blies nog een onterechte strafschop toen Depover een 100% zuivere tackle inzette op een doorgebroken speler.

A la Anderlecht werd die vakkundig over het doel getrapt waardoor de eindstand op 1-4 bleef steken.

 
Met een verder uitgedund elftal zal volgende week partij worden gegeven op Brielen, reeds de 1ste match van de terugronde.

Kan dit Westouter, dat in de heenronde ondermaats presteerde, zich herpakken en een remonte bewerkstelligen?

Com’on you greens!

 
FC Westouter – Jespo Comines-Warneton 0-1

 
Opstelling: Degrauwe – Lazeure – Maes – Depover – Bonte (78´Vandeputte) – Masquelin – Fonteyne – Dael – Rassalle – Buseyne – Mylle Robby (65´Beele)

Gele Kaarten: Dael
 

een eerder gemakkelijke partij op Heuvelland moest een inleiding zijn voor een stunt tegen het vooraan geklasseerde Komen.

De week verliep weliswaar turbulent aangezien spits Guhel de diagnose kreeg dat zijn kruisbanden gescheurd zijn.

John blijft dus voor de rest van het seizoen aan de kant, we wensen hem sterkte met het herstel.

Ook Bert Mylle heeft een meniscusprobleem wat hem een zestal weken aan de kant zou kunnen houden.

Verder vermelden we nog dat Hoflack de handdoek wil gooien om terug naar Elverdinge te trekken.  

De spelersgroep zou dit betreuren want iedereen is ervan overtuigd dat zijn technisch vermogen onze ploeg kan helpen.

We hopen dan ook dat hij zijn seizoen wil uitdoen en zich herpakt om een basisplaats te veroveren.

Iedereen wenst ook sterkte aan Claude Bulteel, onze T2 die opnieuw een ingreep moest ondergaan.
 

Naar de match dan want die was boeiend te noemen.

Komen was belust op revanche na wat mindere weken.  Het ging zelfs verrassend met zware 5-1 cijfers ten onder tegen Kruiseke.

Hét moment dus om hen het nekschot toe te dienen volgens onze trainer.

In de aanvangsminuten bleek dat het een zware partij zou worden.

De snelheid lag bijzonder hoog en duelkracht zou een beslissende factor kunnen zijn.

Vandaag iets waarop niemand dit FCW kon afrekenen.  Er werd constant gestreden voor het leer wat de stand 84 minuten lang in evenwicht deed houden.

Over de gecreëerde kansen kunnen we kort zijn aangezien de groene armada niet één uitgesproken mogelijkheid had.

Een overwinning zat er niet zozeer in maar iedereen bleef hopen op die ene kans die de drie punten kon opleveren.

Misschien kunnen we als verzachtende omstandigheid een penaltyfase aanhalen in het matchbegin toen Rassalle werd weggeduwd wanneer die een voorzet van Dael wou binnenknikken.  De ref liet begaan.

Komen echter was ook nooit gevaarlijk maar in die tweede helft kregen ze wel 2 goede kansen op rij.  Beiden werden tegen de dwarsligger getrapt.

Hun goal in de 84ste minuut was misschien wel terecht te noemen maar smaakte uiterst bitter voor de bergjongens.

De heenronde is nu bijna achter de rug en we mogen concluderen dat dit Komen en Jonkershove de titelpretendenten zijn voor dit seizoen.

Volgende week wordt een driepunter verwacht in Zillebeke, maar onderschatting is uit den boze!

Com’on you greens!

VC Heuvelland – FC Westouter 0-3

Opstelling: Degrauwe – Depover – Maes – Fonteyne – Bonte (70´Beele) – Masquelin (50´Lazeure) – Mylle Bert – Dael – Rassalle (80´Malfait) – Guhel – Mylle Robby
 

De afstraffing in Kruiseke diende weggewist te worden en dat kon enkel door een klinkende overwinning tegen het laatst geklasseerde Heuvelland.

Westouter kon opnieuw beroep doen op Bert Mylle en Masquelin die weer postvatten op het middenveld, Depover mocht plaatsnemen als libero.

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn want Heuvelland bleek zich zelden te kunnen mengen in de debatten vandaag.

De moeilijkste opgave voor de bezoekers was om het overwicht om te zetten in doelpunten.

De ban moest dus snel gebroken worden en aanvankelijk bleek dat geen sinecure te zijn.

Er werd te slordig omgesprongen met de laatste pass of de beslissende actie bleef steken tussen Heuvellandse benen.

Dael kon zich niet echt doorzetten op zijn linkerflank en besloot op het kwartier een verre voorzet te versturen.

Rassalle kwam ingelopen en buffelde de bal met het hoofd via de onderkant van de lat binnen.

De voorsprong stond op de bordjes en die mocht niet meer uit handen worden gegeven.

Degrauwe, die trouwens last ondervond aan de lies, kwam nooit in de moeilijkheden en zag enkel 2 afstandsschotjes overgaan.

 

Vandaag werd een hoofdrol weggelegd voor Guhel die na zijn tandperikelen weer zorgeloos kon voetballen.

Althans tot kort voor het einde want hij blesseerde zich aan zijn knie.  De diagnose is nog niet gesteld, maar vermoedelijk zou het om een scheurtje in de meniscus kunnen gaan.

Soit, na een twintigtal minuten zonderde hij Rassalle af voor doel.  De flankspeler omspeelde mooi de keeper, maar zijn aflegger op een goed gevolgde Bonte kwam niet verder dan een paar meter.

Guhel besloot dan maar zelf aan het kanon te staan en na een schitterende actie van Maes op de linkerkant kon hij in twee tijden de bal tussen de benen van de keeper plaatsen.

Kort voor rust was dit de genadeslag voor de thuisploeg die in de tweede helft maar zelden bij het doel van de bergjongens kwam.

In die tweede helft kwam er meteen ruimte op de rechterflank maar een doorgebroken Rassalle werd al dan niet terecht afgevlagd voor buitenspel.

Twee minuten nadien kon dezelfde speler aanleggen voor zijn tweede van de middag maar een Heuvellands been bracht weerwerk.

De gebroeders Mylle probeerden het nadien met enkele afstandsschotjes waarmee ex FCW-doelman Gryson geen moeite had.

Vaak werd het niet simpel genoeg gehouden en Bert toonde hoe simpelheid en efficiëntie aan elkaar gekoppeld kon worden.

Op inworp van Bonte liep hij zich vrij in de rechterhoek en verstuurde zonder franjes de bal in één tijd voor doel waar protagonist Guhel de klus klaarde.

Verder noteren we nog de honger van onze kapitein die, na de blessure van Masquelin, op het middenveld kwam postvatten.

Depover had graag een goaltje meegepikt en infiltreerde gretig in het laatste kwartier.

Een schot op het einde van de partij was dan ook zijn aandeel maar het is nog steeds niet duidelijk of de bal al teruggevonden werd.

Naar verluidt werd een prijsduif als vermist opgegeven na geraakt te zijn geweest door zijn huizenhoge schot. J

Een lach kan er altijd af en dit zeker na een overwinning.

Volgende week wordt het weer bittere ernst want dan ontvangen de troepen van Maes leider Komen.

Met trainingsarbeid is alles mogelijk.

Com’on you greens!
Sparta Kruiseke – FC Westouter 6-0

 Opstelling: Degrauwe – Lazeure – Dael – Fonteyne – Bonte(55´Hahn) – Vandeputte (55´Hoflack) – Maes – Buseyne (65´Dequidt) – Rassalle – Mylle Robby – Beele

De uitslag spreekt voor zich, een verslag is overbodig…

Volgende week gaan we op bezoek in Heuvelland.

Com’on you greens!

FC Westouter – Merkem Sport 1-0

 Opstelling: Degrauwe – Lazeure – Maes – Fonteyne – Bonte – Masquelin (88´Vandeputte)
– Mylle Bert – Rassalle – Buseyne (85´Scherpereel) – Guhel – Mylle Robby (65´Beele)

Gele Kaarten: Buseyne – Maes?

De zware nederlaag op Geluveld was geen juiste weergave van het spelbeeld

maar toch moest er eens nagedacht worden over het feit dat er 4 goals werden geslikt in het laatste kwartier.

Fysisch kan dit niet echt de oorzaak zijn aangezien de trainersstaf er gretige trainingsschema’s op nahoudt.

Concentratie is misschien een andere zaak

en trainer Maes gaf de opdracht aan de verdediging om minder risico in het spel te leggen.

Ook ons sluitstuk Degrauwe moest na zijn ongelukkige match op ’t Geel Veld opnieuw
zijn waarde bewijzen en zou dit vandaag prima etaleren.

Een woordje van de voorzitter doet in woelige tijden soms deugd;
Pé vroeg ons bij deze om onze kop ervoor te leggen.

De kampioenensjaal van destijds lag centraal in de kleedkamer om ons te herinneren
dat enkel een strijdershart de groen-witte kleuren kon eren.

 

Merkem kon dus beter op zijn tellen passen maar het had er geen oren naar
aangezien ze ons vanaf het beginsignaal meteen bij de keel grepen.

De eerste tien minuten waren volledig voor de bezoekers

en de bergjongens konden toen al in het krijt staan ware het niet
dat de lat, de paal of een aardkluit in de weg lagen.

Drie mooie kansen werden de nek omgewrongen waardoor

Westouter toch enigszins opgelucht adem haalde en het evenwicht kon herstellen.

Een vandaag zeer bedrijvige Guhel nam het voortouw en toonde met enkele acties zijn groeiende vormpeil.

Zijn schot vanuit de tweede lijn zoefde aanvankelijk over,

maar toen hij zich meer profileerde als assist-man oogde de thuisploeg wel gevaarlijker.

Hij bediende eerst Robby Mylle die er met een gekruist schot ei zo na 1-0 van maakte,

de bal schoof langs de verkeerde kant van de paal.

Daarna stuurde hij Rassalle in het straatje die het eveneens met een gekruist schot  probeerde

maar de keeper bracht redding.

Op hoekschop van Robby Mylle kon de andere Robby vrij inkoppen. 

Iedereen zag de bal er al in maar een Merkems been bracht in extremis redding op de doellijn.

Ondertussen had onze verdediging het niet onder de markt met de bezoekende spitsen

maar chapeau voor de mannen want er werd tijdens het verdere verloop van de partij
nog weinig uitgespeelde kansen weggegeven. 

Merkem deed ons wel het meeste pijn met hun strakke vrije trappen.  
Immer moeilijk te verdedigen maar Degrauwe en ons luchtafweergeschut hielden gans de wedstrijd stand.

Met een brilscore werd de rust ingegaan na een aangename en open eerste helft.

 

Het werd duidelijk dat de eerste ploeg die scoorde ook de driepunter in de wacht mocht slepen

en uiteindelijk bleek dit toch onze jongens te lukken.

De vrank en vrij voetballende protagonisten maakten er een spannende tweede helft van
en gingen beiden voor succes.

Na een tiental minuten in die tweede helft kreeg Bonte van dichtbij een hard schot op zich gericht. 
Aangezien hij zijn beide handen voor zijn borst hield kon het niet anders of het leer stoof af op zijn vuisten. 
De ref aarzelde niet en gaf de Merkemse boys een goedkope strafschop.

Toch enigszins door het onrecht dat ons overkwam
besloot de bezoekende kapitein uit medelijden de penalty naast te sturen,
waarvoor dank.

Enkele minuten na de strafschopfase besloot Rassalle wraak te nemen en sneed naar binnen.

Bert Mylle stak de bal, na een mooie combinatie op het middenveld, in de rug van de verdediging
en zonderde de flankspeler af voor doel die de bal knap naast een aanstormende keeper in doel prikte.

De groenhemden komen dit seizoen niet vaak op voorsprong
maar uit ondervinding weten we dat als dit wel gebeurt, die voorsprong behouden blijft.

Merkem begon nu wat paniekerig te voetballen en hanteerde teveel de lange bal
waardoor onze verdediging het iets gemakkelijker kreeg.

Westouter moest nu gebruik trachten te maken van de geboden ruimte
maar kon de voorsprong niet uitdiepen.

Een gretig ingevallen Beele ging alleen op doel af
maar zijn tegenstander testte de treksterkte van zijn textiel en werd tegen het canvas gewerkt.

Balvoordeel voor Buseyne die nog geremonteerd werd door zijn belager; aanval afgeblazen.

De ref moest hier een rode kaart trekken voor het neerhalen van een doorgebroken speler
maar liet onbegrijpelijk begaan.

De laatste kans kwam er nog op hoekschop van Bert
waar Rassalle met een harde kopstoot zijn tweede van de middag wou potten
maar de bal zoefde over de winkelhaak.

Het fluitsignaal klonk als muziek in de oren en de supporters werden bedankt voor hun steun.

Volgende week wordt partij gegeven in Kruiseke, hopelijk met dezelfde ingesteldheid.

Com’on you greens!

-----------------------------------------------------------------

BS Geluveld – FC Westouter 5-1

 

Opstelling: Degrauwe – Lazeure – Dael – Depover – Bonte – Mylle Robby –
Masquelin (55´Samyn) – Buseyne – Rassalle – Hoflack (35´ Hahn) – Guhel

Gele kaarten: Depover – Buseyne – Hahn

 

De povere inzet van afgelopen week tegen Lo-Reninge deed ons beseffen dat het anders moest.

Trainer en voorzitter drukten de groep met de neus op de feiten en maanden aan tot eerherstel.

Een lastige opdracht als je weet dat het lijstje met afwezigen alsmaar aandikt.

Vandeputte en Mylle Bert waren geschorst; Fonteyne en Maes hadden verplichtingen;

Suffys vertoeft nog steeds in de lappenmand incluis Sohier die nog een maand inactief zal zijn.

Schreinend om te vernemen was ook dat maar liefst 14 beloften werden opgeroepen
om in de namiddag aan te treden maar niemand bereid was om de verplaatsing naar Geluveld te maken.

Milan Samyn was dit wel en genoot van een groot halfuur voetbal in zijn 1ste match met de fanion;
met een beetje meeval had hij zelfs kunnen scoren.

Het matchbegin was veelbelovend want na twee minuten
stuurde Guhel een naar binnen snijdende Rassalle in het straatje.

Diens schot in de korte hoek werd in extremis door een goed gevolgde verdediger naast gedevieerd.

Geluveld schrok wakker en nam de partij min of meer in handen.

Na vijf minuten bediende Laplace zijn spitsbroeder die zwak in de handen van Degrauwe besloot.

Degrauwe sloot zijn handen niet goed en de onfortuinlijke keeper zag de bal naast zijn hoofd in doel glippen.

Alweer een bittere pil voor de bezoekers die meteen konden achtervolgen.

Westouter speelde goed mee met de eindrondekandidaat maar het kwam amper tot kansen.

Enkel Guhel kon eens van ver aanleggen maar zijn schot was te zwak en bovendien niet gekadreerd.

Degrauwe moest wel vaker tussenbeide komen en deed dat aanvankelijk goed in die 1ste helft.

Een tiental minuten voor rust ondervond Hoflack problemen aan de hamstring en moest vervroegd het toneel verlaten.

David Hahn kwam postvatten in de verdediging, Depover schoof een rij vooruit en Masquelin werd in de spits gedropt.

Voor Masquelin duurde de partij ook niet lang want vroeg in de tweede helft werd hij door debutant Samyn
vervangen aangezien ook bij hem een blessure ontstond.

 

In die tweede helft bleef Westouter de evenknie van Geluveld en ging op zoek naar de gelijkmaker.

Rassalle werd opnieuw in het straatje gestuurd

maar zijn schot werd wederom door een goed gevolgde verdediger naast gedevieerd.

Iets later kreeg Robby Mylle een vrije trap op het midden van de Geluveldse speelhelft.

Hij speelde rechtstreeks op doel waardoor de keeper zich verkeek;
de bal verdween onder de lat waardoor de gelijkmaker op de bordjes stond.

Je zag de bergjongens groeien en het geloof in een stunt was aanwezig.

Guhel ontdeed zich van zijn man
en bediende opnieuw een insnijdende Rassalle die meteen met links op doel besloot.

De keeper loste maar kon de herneming van Rassalle nog net over doel tikken,
een laatste wapenfeit van de bezoekers want het laatste kwartier was om moedeloos van te worden.

In het begin van dat kwartier floot de ref om een nog onduidelijke reden voor een fout net buiten de zestien.

Volgens de supporters stond de muur niet goed opgesteld
en die hadden misschien geen ongelijk want de vrije trap werd gemakkelijk laag in doel geschoten.

Het kaartenhuisje viel al snel in elkaar omdat er nu risico’s genomen werden.

Degrauwe was alert bij zijn uitkomst maar mikte zijn ontzetten tegen de aanvaller waardoor die simpel aandikte tot 3-1.

De 4-1 kwam er niet veel later toen zijn uittrap
niet ver genoeg reikte en het de voeding was voor een nieuwe succesvolle aanval.

Op hoekschop ten slotte belandde het leer voor de voeten van hun linksback die er met een heerlijke knal 5-1 van maakte.

Een veel te zware uitslag voor een strijdend Westouter.

Volgende week wordt partij gegeven tegen Merkem, wederom een stugge ploeg.

Momenteel heeft dit FCW iedere speler nodig en hopelijk dringt dit besef bij iedereen stilaan door.

Motivatie is de drijfveer van succes!

Com’on you greens!

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FC Westouter – JV Lo-Reninge 0-0

 

Opstelling: Sohier (55´Degrauwe) – Depover – Lazeure – Vandeputte (45´Maes)
– Bonte – Fonteyne – Dael (45´Guhel) – Rassalle – Mylle B. – Hoflack –
Masquelin

Gele Kaarten: Vandeputte – Mylle – Bonte

 

De overwinning op Woesten gaf ons vertrouwen zodat iedereen geloofde in de 6
op 6.

We wisten van verleden jaar dat de jonge leeuwen van Lo-Reninge karakter
vertonen en zich inzetten tot de laatste minuut.

Dit zou vandaag niet anders zijn waardoor het een lastige namiddag was voor
de thuisploeg.

Depover vulde de liberostek in nadat Suffys verleden week aan de rust moest
staken met zijn aanslepende hamstringblessure.

Naar verluidt blijft hij nog een drietal weken aan de kant wat een
aderlating zal betekenen voor ons team.

Hoflack kreeg het vertrouwen van de coach, de ideale kans om zich te
bewijzen.

 

De wedstrijd begon bedroevend voor de bergjongens want het ze waren nergens
te bespeuren in de aanvangsminuten.

Duels werden verloren en de verdediging wist niet uit welk hout pijlen te
maken.

Vanaf die eerste minuten moesten er constant fouten worden gemaakt om een
tegengoal te vermijden.

Gelukkig haalde de ref pas na 15 minuten zijn 1ste gele kaart boven want 3
Westouternaars konden er voordien al ééntje gekregen hebben.

Lo-Reninge bleef ten strijde trekken en via de flanken probeerden ze
gevaarlijk te zijn.

Hun voorzetten bleken gemeten maar de afwerking liet telkens te wensen over.

Westouter kon pas na een twaalftal minuten dreigen via Rassalle die vlot
twee man passeerde.

De bal bracht hij mooi naar achteren waar Hoflack vanaf de kleine rechthoek
enkel moest kadreren.  Hij kreeg de bal niet goed onder controle en weg
kans.

Opnieuw was het de beurt aan de bezoekers en nog steeds kregen onze
verdedigers geen grip op hun tegenstanders.

Vandeputte kreeg terecht zijn geel karton toen hij op de flank zijn man
neerhaalde.

Hij mag van geluk spreken dat hij in die 1ste helft geen tweede kreeg want
een paar keer flirtte hij met de uitsluiting.

Trainer Maes moest hem wel aan de kant laten tijdens de rust.

Op het halfuur was het dan toch Westouter dat wat kansen bij elkaar
voetbalde.

Mylle verstuurde een vrije trap en Hoflack kopte ongehinderd op doel.  Zijn
kopbal spatte uiteen op de lat en had beter verdiend.

Diezelfde Hoflack kwam een vijftal minuten later de rechthoek binnen en
piloteerde zich tussen enkele verdedigers.

Zijn grondscherend schot werd niet geklemd door de doelman en Rassalle was
er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken.

Met zijn linker pegelde hij de bal echter tegen de lat en de weliswaar
onverdiende voorsprong bleef uit.

Vlak voor rust kon Depover op een nieuwe vrije trap inkoppen maar devieerde
het leer naast.

Alhoewel FCW zwak was kon het toch met een voorsprong de pauze in gegaan
zijn.

 

Een ziedende coach drukte zijn team aan de rust met de neus op de feiten.

Geen enkele speler haalde zijn niveau, de gretigheid was veel groter bij de
tegenstander en zelfs de simpelste zaken lukten niet.

De supporters verdienden een beter tweede bedrijf maar bleven ook in die
tweede helft op hun honger zitten.

De wedstrijd was nu wel in evenwicht en nadien bekeken bleek de thuisploeg
nu iets gevaarlijker te zijn dan de bezoekers.

Dael moest forfait geven met een voetblessure en kort in die tweede helft
werd de laatste wissel opgebruikt toen bleek dat Sohier niet meer verder kon
met pijnlijke buikspieren.

In die tweede helft kwam er veel meer ruimte op het middenveld maar scoren
lukte langs beide kanten niet.

Westouter kon het vaakst dreigen via de rechterflank waar een vandaag
mindere Rassalle toch nog de match had kunnen beslissen.

Mylle met een gemeten pass tussendoor plaatste een infiltrerende Rassalle
voor de keeper maar zijn stifter was niet hoog genoeg waardoor een goed
uitgekomen keeper kon keren.

De flankspeler speelde zichzelf opnieuw vrij in de grote rechthoek maar
verkoos eigen succes i.p.v. de bal achteruit te leggen naar zijn medemaats.

Het leer belandde aan de verkeerde kant van de paal in het zijnet.

Mylle bleef zijn vrije trappen verzorgen en het was opnieuw Hoflack die vrij
kon inkoppen.

Hij kreeg de bal niet gedrukt en die vloog bijgevolg over doel.

Westouter kon dan een vijftal keren gevaarlijk zijn met de lange inworp van
Rassalle maar de ballen die verlengd werden konden door de keeper gepareerd
worden of verdwenen voorlangs.

De wedstrijd kabbelde voort en een ultieme aanval van FCW kreeg opnieuw geen
vervolg.

Rassalle ontdeed zich opnieuw van zijn tegenstander en legde nu wel perfect
achteruit op Mylle.

Die talmde te lang waardoor hij zich de ruimte voor een schot ontnomen zag.

Masquelin dan in de herneming maar die maakte dezelfde fout, ook hier moest
sneller besloten worden.

 

De ref kon het niet meer aanzien en besloot de draak van een partij af te
fluiten.

Een brilscore was het verdict.

Volgende week wordt partij gegeven op Geluveld.  Een te duchten tegenstander
dat promotieambities uitstraalt.

Het zal duizend maal beter moeten dan vandaag wil dit aanmodderend FCW daar
punten sprokkelen.

Com’on you greens!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


FC Woesten – FC Westouter 0-3


 

Opstelling: Sohier – Suffys (45´Vandeputte) – Lazeure – Depover (70´Hahn) –
Bonte – Fonteyne – Mylle Bert – Dael – Rassalle – Masquelin – Mylle Robby
(60´Hoflack)

Gele Kaarten: Mylle B – Hoflack – Hahn – Vandeputte – Fonteyne

 

De verloren match tegen Alveringem heeft ons blijkbaar goed gedaan want in
die tweede helft vocht FCW voor iedere bal.

Bijgevolg kon men ondervinden dat de ziel nog niet uit de ploeg is en er
toch een stevig geheel gesmeed kon worden.

Trainer Maes had met Suffys als libero een licht in de duisternis gevonden
en behield het vertrouwen in dit technisch sterke sluitstuk.

De verrassing was des te groter toen hij Masquelin vooraan posteerde naast
de jongste van de Mylle-broers.

Thomas werd voor de match door trainer Maes omschreven als een slak die zich
teveel in zijn huisje terugtrok.

Na de match bleek elke gelijkenis met het diertje weg te zijn gevallen want
Masquelin trok vooraan meer dan zijn streng.

 

In de beginminuten van de partij voelden we duidelijk dat dit Woesten niet
sterker was dan ons en vandaag moest het dus lukken.

Sohier, ex-speler van de thuisploeg, was gebrand op een klinkende
overwinning en beloofde dat de 0 sowieso op het bord zou blijven staan; wat
ook geschiedde.

Hij keepte attent en moest in de gans de partij 2 mooie reddingen
verrichten. 

Na ongeveer een kwartier keerde hij een hard schot en in de tweede helft
zweefde hij een gevaarlijke vrije trap vanonder zijn lat.

 

In principe werd het een open match waarin beide teams de ruimte zochten in
de rug van de verdedigers.

Het windvoordeel dat Woesten in die 1ste helft had bleek eerder een nadeel
te zijn aangezien hun lange bal vaak te ver werd verstuurd.

Westouter kwam er via dezelfde manier veel beter uit met voornamelijk
Rassalle die vaak infiltreerde vanaf zijn ondertussen gebruikelijke
rechterflank.

Zijn eerste pogingen leverden net niets op maar tien minuten voor rust
stuurde Bert hem opnieuw in het straatje.

Alleen op doel afgaand kon het niet meer misgaan en al zeker niet toen hij
breed legde op een goed gevolgde Dael die simpel mocht binnentikken.

Het was de eerste maal dat dit FCW op voorsprong kwam dit seizoen en dat
deed kennelijk deugd.

Verder dan schuchtere pogingen van Mylle Robby en Masquelin kwam het niet
meer maar toen voelde iedereen al dat deze partij gewonnen moest worden.

 

Na de koffie moest Suffys verstek geven aangezien zijn hamstring weer
opspeelde.

Depover nam zijn plaats over en Vandeputte speelde in de mandekking.

Lang duurde het niet vooraleer ook Depover aan de kant moest met pijn in de
borststreek.

Vandeputte dan als libero en de jonge Hahn maakte zijn debuut in de eerste
ploeg.  Hij deed dit goed en kwam niet in de problemen.

 

Terug naar het spelbeeld dan want Westouter kreeg meer en meer ruimte om uit
te breken.

De thuisploeg leek vermoeider en het was afwachten tot de 0-2 op het bord
stond.

Masquelin profiteerde op het uur van mistasten in de verdediging en kon
alleen op doel af.

Hij kon ondertussen een sigaret rollen en besloot de keeper te poorten, FCW
op rozen.

Niet alleen Rassalle bleef de ruimte benutten, maar ook Dael kwam nu meer in
beeld.

Woesten wist niet meer welk gat eerst te dichten en hun verdediging stond op
instorten.

Een opnieuw bedrijvige Fonteyne werd op tegenaanval gelanceerd en in
samenspel met Hoflack dikte hij tot 0-3 aan.

Als we dan toch een minpuntje mogen aanhalen is het feit dat er nog te
slordig werd omgesprongen met de mogelijkheden.

Sommige fases dienden veel beter uitgespeeld te worden om de efficiëntie op
te krikken.

Dit blijft een werkpunt naar de toekomst toe.

 

Volgende week ontvangen de bergjongens het jonge Lo-Reninge.

Een taaie klant die nooit opgeeft maar dit FCW zit nu mogelijk op het juiste
spoor en zal paraat staan om een nieuwe scalp te veroveren.

Com’on you greens!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

FC Westouter – VVG Alveringem 1-4

 

Opstelling: Sohier – Masquelin (45´ Lazeure) – Bonte – Vandeputte (55´
Hoflack) – Depover – Fonteyne – Suffys – Mylle Bert – Dael (85´Mylle Robby)
– Rassalle – Guhel

Gele Kaarten: Masquelin – Fonteyne

Rode Kaarten: Depover (30´)

 

Na een weekendje rust moesten de kopjes wel fris zitten en was dat niet zo,
dan zorgde het barre herfstweer daar wel voor.

Suffys maakte opnieuw zijn opwachting na een spierscheurtje, Bonte kwam in
de ploeg ten koste van Lazeure en Sohier genoot weer het vertrouwen in doel.

Bonte maakte indruk bij de beloften en het ziet ernaar uit dat hij zijn
goede vormpeil van verleden jaar weer te pakken heeft.

 

Met wind in de rug maakte FCW de beste indruk tijdens de beginminuten.

Rassalle werd al snel diep gestuurd op zijn rechterflank en wilde Guhel
bedienen die alleen voor doel vertoefde.

Zijn inzenden gebeurde één meter te ver en Guhel kon niet bij de bal.
Jammer want dit had reeds de 1-0 moeten zijn.

De bezoekers gaven na 10 minuten bijna een cadeau uit handen toen een
terugspeelbal door hun keeper knullig van de voet sprong.

Guhel was er als de kippen bij maar in het duel met de doelwachter
caprioleerde het leer naast de paal buiten.

 

De eerste kans voor Alveringem was wel meteen raak wat momenteel het
verschil kenmerkt tussen het onfortuinlijke FCW en diens koelbloedige
tegenstanders.

Op hoekschop werd de bal aan de eerste paal te zwak ontzet waardoor een
nieuwe voorzet in het pak verdween. 

Twee spelers van VVG konden vrij inschieten en we konden achtervolgen.

Nog geen 3 minuten later werd er weeral te onoplettend gereageerd toen
Sohier een uittrap vanop de grond verstuurde.

Een gele middenvelder kon helemaal vrij terugkoppen en lanceerde zo zijn
medemaat die uit het oog verloren werd.

De 0-2 werd een feit waardoor de moed weer in onze schoenen zakte.

 

Het spelbeeld was in evenwicht maar het was toch Alveringem die onze
verdediging bleef pijn doen met doorsteekpasses.

Het kon dan ook enkele keren 0-3 worden maar gelukkig bleef hun geweer
haperen.

Ondanks de weinige kansen voor de thuisploeg moest Fonteyne op hoekschop
milderen tot 1-2 maar zijn poging van dichtbij devieerde hij over.

Op het halfuur werd hun linkerflank het straatje in gestuurd, Depover kon
niet volgen en trok de doorgebroken speler tegen het gras.

De ref aarzelde geen seconde en ging met zijn hand naar de welombekende
broekzak.

Met 10 man was het nu wel degelijk pompen of verzuipen en het was snakken
naar de rust.

Alveringem kreeg dan toch enkele minuten voor rust hulp van de ref om hun
derde van de middag te scoren.

Fonteyne werd zijn shirt van zijn lijf getrokken en toch floot de ref voor
een verdedigende fout waardoor een nieuwe aanval voor Alveringem tot een
doelpunt leidde.

De vrije trap op links werd naar de rechterhoek verstuurd en een strak
inzenden kon door hun spits proper in doel worden verwerkt.

 

Een afslachting moest vermeden worden en trainer Maes stuurde zijn
uitgedunde team bij.

Verrassend posteerde hij Suffys als libero, Rassalle op de rechtsback en
Lazeure kwam linksachter te staan.

Bonte mocht zich als rechtervleugel uitleven en dat resulteerde al snel in
de 1-3 toen hij een mooi uitgespeelde aanval met het hoofd afrondde.

Westouter, dat een gretige tweede helft speelde, had nu wel kansen en Bonte
kwam een tweede maal oog in oog te staan met de doelman.

Had hij direct geschoten, dan stond het waarschijnlijk 2-3 maar hij koos
voor de dribbel en een teruggekeerde verdediger belette hem te scoren.

Alveringem kon niet veel meer in elkaar boxen en de groene verdediging hield
prima stand.

Sohier moest maar éénmaal tussenbeide komen toen een overtal situatie door
de geelhemden werd benut.

Een individuele fout zorgde er toch voor dat het 1-4 werd want op hoekschop
verloor Dael zijn rechtstreekse tegenstrever uit het oog die simpel kon
binnen knikken.

Die achterstand kon niet meer goedgemaakt worden natuurlijk maar Westouter
bleef zich toch verweren wat hen sierde in die tweede helft.

Hopelijk worden de volgende matchen met dezelfde ingesteldheid afgewerkt
want alleen zo kan dit zwalpend FCW uit de negatieve spiraal geraken.

Misschien is het niet slecht dat we enkele maanden op onze bek gaan want zo
ontstaat misschien opnieuw een strijdershart!

Com’on you greens!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

FC Westouter – FC Houthem     1-2

 

Opstelling: Degrauwe – Masquelin – Lazeure (55´ Mylle Robby) – Vandeputte
(82´Parmentier) – Depover – Maes – Fonteyne – Mylle Bert – Dael – Rassalle –
Guhel (75´Hoflack)

Gele Kaarten: Vandeputte

 

Na de 3 op 12 moest vandaag gewonnen worden tegen Houthem om de kloof met de
subtop klein te houden en om onze ‘bye’-wedstrijd van volgende week te
overbruggen.

Het eindverdict was weer catastrofaal te noemen na 2 weggegeven doelpunten
en een resem gemiste kansen…

 

Het matchbegin was nochtans veelbelovend toen Westouter min of meer baas was
over het Waalse Houthem dat gans de match de lange bal zou hanteren.

Na een tiental minuten kwam de eerste grote kans er op hoekschop van Dael.
Rassalle kopte de bal zoals het hoort op doel maar de keeper redde de
opstuitende bal knap vanonder de lat. Kort daarna won Fonteyne het duel in
de zestien na een vrije trap op rechts.  De bal werd hoog ontzet en opnieuw
Rassalle haalde uit met een volley die door een Houthems been in hoekschop
werd verwerkt.

Ondanks de druk dat FCW ontwikkelde was het opletten geblazen voor onze
verdediging aangezien Houthem constant de lange bal verstuurde naar hun
snelle spitsen.

Bijna was het prijs toen Degrauwe onnodig uit zijn doel kwam en de
tegenstrever van Lazeure ei zo na scoorde met een lob.  Het leer ging
voorlangs maar de eerste verwittiging was een feit.

Guhel had het als diepe spits niet onder de markt maar kon in die eerste
helft toch enkele keren zijn stempel drukken.  Na samenspel met Mylle mocht
hij aanleggen voor een open schietkans maar plaatste ongelukkig naast.  Ook
Mylle, die vandaag achter de spits acteerde, kreeg een mogelijkheid maar
kreeg de bal eveneens niet tegen de netten.

Het lijkt afgezaagd maar de ongeschreven voetbalwet deed ons ook nu weer de
das om.

Lazeure leverde zonder druk in bij de tegenstander en een nieuwe lange bal
langs de flank zorgde voor een dodelijk inzenden waarop een alleenstaande
geelhemd vrij mocht binnentikken.

De bergjongens waren eerst wat aangeslagen maar probeerden voor de rust toch
nog de gelijkmaker te potten.

Verder dan wat hoekschoppen en verre vrije trappen kwam het niet meer
vooraleer het rustsignaal luidde.

 

Dit Houthem was zeer zeker te kloppen en in de tweede helft moest het eraan.

Aanvankelijk begonnen we na de koffie met middenveldspel en de terugkerende
duels die soms onzacht leken.

Degrauwe plukte enkele malen een hoekschop uit de lucht maar kwam verder
niet in de problemen.

Later in die tweede helft kwam hij dan wel weer gepast uit om een
aanstormende spits te counteren.

Dael kon zich niet doorzetten op links, Guhel werd stevig in de tang genomen
en Rassalle kon niet bereikt worden in de diepte.

Westouter had het nu moeilijker om aan kansen te komen maar bleef proberen.

Na zowat een kwartier werd Guhel op snelheid in de rechterhoek gestuurd.
Rassalle spurtte vanaf de middellijn, verscheen alleen voor doel maar de
voorzet van Guhel kenmerkte zijn tweede helft en kwam niet verder dan zijn
belager.  Het siert echter de jonge spits dat hij nooit opgeeft en kreeg
halfweg de tweede helft toch nog een schietkans maar zijn poging stuitte op
een paar rode kousen.

Trainer Maes merkte op dat zijn vleugelaanvallers meer moesten uitzakken
omdat het gevaar vanuit de tweede lijn moest komen.

Zijn inzicht rendeerde want Rassalle gebruikte direct de ruimte om na een
doorsteekpass van Mylle Robby alleen op doel te gaan.  Hij kwam eerder bij
de bal dan de bezoekende doelman maar de vinnige en attente keeper was te
dicht genaderd en kon knap keren.

Hoflack mocht Guhel verlossen uit zijn leiden en die wissel bleek meteen te
renderen.

De jonge Hoflack weet een bal bij te houden en vond Rassalle die opnieuw
vanuit de tweede linie alleen op doel afstoof.  Dit keer was de
oververdiende gelijkmaker wel een feit en de jonge dertiger schoof het leer
beheerst naast de paal binnen.

Erop en erover was het motto en Westouter ging naarstig op zoek naar de
winning goal ware het niet dat een verdedigende actie van Vandeputte ons de
das omdeed.

De onfortuinlijke mannetjesputter gebruikte een te drieste tackle aan de
zijkant van de grote rechthoek en veroorzaakte zo een penalty die 5 minuten
na onze gelijkmaker het tij weer deed keren.

 

Voetbal kan onrechtvaardig zijn maar opgeven mag je nooit.

Het slotoffensief van de groenen mag er dan ook wezen maar dame fortuna was
weeral eens met vakantie.

Rassalle dook ditmaal de linkerhoek in en passeerde twee man al naar binnen
snijdend.  Z’n schot was te centraal gericht en de keeper pareerde.

Parmentier maakte zijn debuut en werd als oorlogsmaker in de box gedropt.

De hoekschoppen en inswingers werden nu constant voor het bezoekende kot
gegooid waaruit enkele hete standjes ontstonden.

Dael had vanop een meter maar binnen te knikken maar slaagde er toch nog in
de bal voorlangs te deviëren.

Parmi de prikker kon zijn naam geen eer aan doen toen hij op 2 meter van het
doel een teen te kort kwam om de ‘select’ binnen te tikken.

Geharrewar en onfortuinlijke pogingen om toch weer langszij te komen haalden
niets meer uit waarna de ref besloot een einde aan de partij te maken.

 

Een zeer pijnlijke nederlaag tegen een te kloppen elftal.

De inzet en de wil om te winnen waren aanwezig maar het mocht niet baten.

Trainer Maes gaat alvast op zoek naar een goede cursus ‘afwerken’ want dat
is hetgene wat dit FCW vaak te kort komt.

Misschien brengt het weekendje rust soulaas en kan er op 13 oktober met een
frisse kop hernomen worden.

Never give up!

Com’on you greens!

------------------------------------------------------------------------------------------

WS Bulskamp – FC Westouter   1-2

 

Opstelling: Degrauwe – Maes – Dael  - Vandeputte – Rassalle – Mylle R
(55´Depover) – Masquelin (81´Lazeure) – Mylle B – Malfait (70´Hoflack) –
Guhel

Gele Kaarten: Rassalle

Rode Kaarten: Maes

 

Na de nul op negen moest vandaag absoluut gewonnen worden op het veld van
Bulskamp om het vertrouwen op te krikken en om de voeling met de subtop niet
te verliezen.

De thuisploeg had eveneens een puntenloze start en was gebrand om Westouter
opzij te zetten.

Het belang van de match werd snel duidelijk aangezien er nogal wat gebikkeld
werd tussen beide ploegen.

Trainer Maes had omwille van blessures en ziektes wat selectieproblemen en
wilde alleen fitte mensen aan de aftrap.

Depover moest zijn rechtsbackplaats afstaan aan Rassalle wegens een
ingegroeide teennagel en Degrauwe loste Sohier af in doel wegens de nasleep
van een griep.

Verder werd Dael op de linksachter geposteerd en youngster Robby Mylle kreeg
opnieuw zijn kans op het middenveld.

 

In de aanvangsminuten eiste Westouter het betere spel op.  Malfait en Guhel
werden meteen enkele keren de diepte ingestuurd maar kwamen niet tot
voldragen kansen.

Maes vroeg aan de backs om vaak in te schuiven waardoor onze verdedigende
middenvelders soms moesten overnemen.

Op het kwartier deed Masquelin dit onvoldoende en zag een verre bal richting
zijn tegenstander vertrekken.

Die ging alleen op Degrauwe af en legde perfect breed, 1-0 voor de
thuisploeg.

Westouter bleef niet bij de pakken zitten en de halve kansjes van de
beginfase konden nu kansen genoemd worden.

Masquelin was gebrand op revanche en manifesteerde zich nadrukkelijker op
zijn rechterflank.

Een paar keer zocht hij mooi de ruimte op en na inspelen van Mylle Bert
zonderde hij in één tijd Malfait af voor doel.

De jonge linkspoot stond oog in oog met de doelman maar besloot te onbesuisd
over.

Enkele minuten later kon een bedrijvige Guhel vanop de rechterkant de bal
voor doel brengen.

Mylle Bert was goed gevolgd en moest, vanop amper 3 meter, enkel met zijn
binnenkantje de bal in doel leggen.

Hoe dit kon weet niemand maar de bal schampte af op zijn voorste noppen en
de doelman raapte de fausse qeue gemakkelijk op.

Bert besloot zodoende zich te concentreren op de spelverdeling wat hem veel
beter afging.

Opnieuw werd Masquelin in de ruimte gestuurd; dit keer maakte hij het
Malfait nog gemakkelijker die het leer nu wel rustig kon binnen tikken.

Vlak voor rust moest Degrauwe nog eens vol aan de bak nadat een aanvallende
fout op Rassalle niet werd gefloten.

De bezoekende doelman won het man op man duel en zo gingen we met een gelijk
opgaande stand de rust in.

 

De tweede helft begon voor de bergjongens meteen in mineur toen Maes zijn
rechtstreeks duel met zijn tegenstander verloor.

Hij trok aan de noodrem en de ref aarzelde niet om de rode kaart uit zijn
achterzak tevoorschijn te toveren.

Met tien man werd een kwartier lang relatief gemakkelijk stand gehouden en
de beste oplossing om uit te breken bleek Guhel te zijn die vaak diep werd
gezocht.

Dit bleek dan ook onze redding aangezien hun centrale verdediger ook aan
dezelfde noodrem moest trekken toen Guhel alleen op doel ging.

Trainer Maes greep meteen in, posteerde Depover op de rechtsachter en schoof
Rassalle een rij vooruit.

Twee minuten later bleek zijn ingreep te renderen want Rassalle scoorde op
aangeven van Dael met een hard geplaatst schot de 1-2.

Dael, die trouwens de sterkste man was van FCW, deed in die tweede helft de
Bulskampse rechterkant vele malen pijn.

Westouter rook zijn kans en kreeg nu enkele puike mogelijkheden om Bulskamp
af te maken.

Mylle Bert stuurde een lange bal richting Rassalle die in de korte hoek kon
verlengen.  De doelman kon echter keren in hoekschop.

Guhel, die het niet onder de markt had met zijn rechtstreekse belager, kon
Hoflack afzonderen maar die kon geen kracht genoeg zetten op een hobbelende
bal.

De thuisdoelman keerde ook deze bal uit zijn hoek in corner.

Éen van die hoekschoppen bracht trouwens gevaar op maar Rassalle kwam 15cm
te kort om het leer in doel te verwerken.

Toen was het weer de beurt aan Hoflack die alleen op doel mocht gaan.  De
bal werd net iets te ver ingespeeld waardoor het moeilijk was om de keeper
goed op de korrel te nemen.

Deze redde een derde maal en de 1-3 bleef uit.

 

Bulskamp overleefde en begon uiteraard te geloven in eigen kunnen.

De laatste 10 minuten van de partij werd er door de thuisploeg druk
ontwikkeld  maar een attent keepende Degrauwe hield zijn netten schoon.

De meeste doelkansen kon hij relatief rustig keren maar éenmaal moest hij
toch alles uit de kast halen om het leer uit zijn verre benedenhoek te
zweven.

Toen de ref het genoeg achtte, slaakte een kreet van opluchting bij de
groene armada.

Een eerste overwinning werd gevierd maar het kon stukken beter.

Volgende week ontvangen we Houthem, een match die meer karakter en
verfijning zal vragen dan deze willen we de 3 punten thuis houden!

Com’on you greens!

-----------------------------------------------------------------------------------

 

FC Westouter – SK Reningelst 0-4

 

Opstelling: Sohier – Maes – Lazeure (75’ Mylle R) – Vandeputte – Depover –
Rassalle – Mylle B – Dael – Buseyne (45’ Masquelin) – Malfait (70’ Hoflack)
– Guhel

Geel: Depover – Masquelin – Guhel – Mylle B

 

Vandaag stond dé derby der derby’s op het menu, groen tegen rood.  De
groenen waren op zoek naar hun eerste driepunter en rood wou hun
promotieambities kracht bijzetten.  De kranten en facebookpagina’s
beschreven afgelopen week de hoge inzet van deze partij en de bezoekende
supporters kwamen te voet naar het bloemendorp als een ware tyfosie met
bengaals vuur en een heuse discobar.  Het talrijk opgekomen publiek kon
genieten van een aangenaam kijkstuk en de smaak van liters primus of ook wel
gerstenat genaamd.

 

Trainer Maes wist dat het anders moest en had voor deze partij zijn
opstelling wat gewijzigd.  Vandeputte maakte zijn debuut centraal achterin,
Rassalle werd als stofzuiger begruikt en Buseyne en Dael startten op de
flanken.

Westouter begon gretig aan de partij en eiste de eerste tien minuten voor
zich op.  Veel doelgevaar leverde het openingskwartier niet op maar toch kon
Buseyne vanaf de zestien afdrukken na inzenden van Dael.  De bezoekende
doelman had echter weinig problemen en klemde de bal in zijn handen.

Na het openingskwartier moest Westouter het tempo wat laten zakken en de
roden kwamen eveneens in de match.

Reningelst gebruikte meer en meer Dequecker die vandaag zijn snelheid op de
rechterflank optimaal zou benutten.

Lazeure had het niet onder de markt met diens snedigheid en kon de
flankspeler na een doorsteekpass niet bijbenen.  Dequecker stuurde een
voorzet richting penaltypunt en hun nummer tien duikte vanuit de rug van
Rassalle op waarna hij knap de bal op de slof nam, 0-1.

FCW bleef niet bij de pakken zitten en reageerde gevat. 

Dael verstuurde opnieuw een voorzet van de linkerkant, dit keer over Buseyne
naar een goed gevolgde Depover.

Die laatste kon zijn schot niet precies richten en besloot eveneens in de
handen van de keeper.

Kort nadien werd Guhel diepgestuurd en werkte beheerst af maar een vaak
foutief fluitende ref keurde de goal voor zeer twijfelachtig buitenspel af.

Het zou de eerste en laatste keer niet zijn dat Guhel, al dan niet
onterecht, werd afgevlagd maar het is een feit dat vandaag niets in zijn
voordeel werd gefloten en de gefrustreerde spits kreeg dan ook in de tweede
helft op de koop toe zijn geel karton onder de neus geschoven.

Dequecker trok er zich niets van aan en liep opnieuw zijn flank af.  Zijn
inzenden ging nu richting eerste paal en een goed gevolgde Buseyne werkte de
bal onfortuinlijk in zijn eigen doel, 0-2.

Rassalle bleef zijn momenten uitkiezen en infiltreerde kort voor rust
nogmaals.  Na de opbouw werd hij in de zestien door Guhel bediend, omspeelde
zijn man en besloot met een schuiver op doel.  De doelman keerde met zijn
zitvlak en in de herneming werk de broek van Rassalle letterlijk van zijn
kont getrokken waardoor hij niet meer bij de bal kon.  De ref liet
onbegrijpelijk begaan…

 

Tijdens de rust sprak Dirk ons goede moed in en wees er ons nogmaals op dat
we de 0-2 achterstand niet verdiend hadden.

Er werd dus opnieuw op zoek gegaan naar een verdiende aansluitingstreffer
maar die kwam er jammer genoeg weer niet.

Guhel zette zich knap door maar zijn voorzet-schot werd door een verdediger
via de buitenkant van de paal in hoekschop verwerkt.  Een owngoal zoals wij
hen aanboden kwam er dus in extremis niet.

Diezelfde Guhel kon enkele minuten nadien een vlam afvuren na pressiewerk
van de groene armada maar de keeper kon met zijn vuistwerk het gevaar keren.

Toen het heter begon te worden voor het Reningelstse doel, was één
tegenaanval er teveel aan.  Onze linkerflank werd gemakkelijk opgerold en op
alweer een voorzet klom SK op 0-3.

Dequecker kwam voor Maes en knikte simpel binnen.

Nóg gaf Westouter zich niet gewonnen en met overgave trachtte het toch de
1ste goal te lukken.

Hoflack stuurde Maes in de zestien en met zijn dikke teen kon hij de keeper
op de proef stellen.  De bal caprioleerde in de lucht en zijn herneming met
het hoofd werd van de lijn gekeerd, Rassalle knikte daaropvolgend naast.

Net voor affluiten kon Rassalle op vrije trap van Mylle Robby de bal
verlengen op doel maar zijn kopbal was te zwak en de daaropvolgende
tegenaanval, weliswaar buitenspel, legde de match in een beslissende plooi.

 

Het eindverdict was hard en dit strijdend Westouter verdiende deze blammage
niet.  Reningelst was misschien wel de verdiende winnaar, maar mits een
ander matchverloop zat er misschien iets meer in.  Positief is dat er weer
vechtlust in de ploeg zat en iedereen bleef werken voor elkaar, iets wat we
op Jonkershove totaal misten.

Volgende week trekken we naar Bulskamp, waar een eerste overwinning een must
is!

Com’on you greens!